"Gerçekten" haber verir 29 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BEBEKLER VE İHTİYARLAR

Araç trafiğine kapalı yolda insanların ailecek akşam yürüyüşüne çıktıkları bir saatte peş peşe meydana gelen iki patlama, ortalığı kan gölüne çevirdi. Sağlık görevlilerinin “Böylesini hiç görmemiştik” dedikleri korkunç olayda, 3-4 yaşlarındaki küçük çocuklarla 60'lı yaşlardaki ihtiyarların da dahil olduğu 18 kişi can verdi, 6'sı ağır 152 kişi yaralandı. Ölenlerden 8'i, ikindi vakti dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.

YENİ BİR VAHŞET ÖRNEĞİ

Bütün Türkiye gibi dünyada da şok tesiri meydana getiren dehşet verici olay, masum sivilleri hedef alan terörün acımasızlığını bir defa daha gözler önüne seren yeni bir vahşet örneği olarak lânetlendi. Yayınlanan mesajlarda, teröre karşı millet olarak kenetlenme çağrıları yapılırken, terör bataklığını kurutacak tedbirlerin alınması için daha fazla gecikilmemesi istendi.

KATLİÂMA LÂNET YAĞDI

GÜNGÖREN çevredeki vatandaşların özellikle tatil günleri ile akşam saatlerinde gezinti ve sosyal alan olarak kullandıkları trafiğe kapalı Menderes Çıkmazı Sokak, önceki gün akşam, 10 dakika arayla meydana gelen 2 ayrı patlamayla sarsıldı. Sokak üzerindeki ilk patlama, saat 21.50 sıralarında bir telefon telefon kulübesinin yanında oldu. Bu sırada civarda bulunan çok sayıda vatandaş, merakla olay yerine gitti. Ardından saat 22.00 sıralarında olay yerinin yakınındaki bir çöp tenekesinde, daha büyük bir patlama meydana geldi. Patlamalarda 17 kişi hayatını kaybetti. Halen 7’si ağır 117 yaralının tedavisi İstanbul’daki çeşitli hastanelerde devam ediyor.

BAKANLAR OLAY YERİNDE

Olayın hemen ardından, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen olay yerine geldi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Yazıcı, olaya ilişkin değerlendirmesinde, ‘’Bunun hain bir örgüt olduğu, hain kişi ve kişilerce yapıldığı belli, ama o kim, o henüz belli değil. Arkadaşlar araştırma yapıyor, mutlaka bulunacaklar’’ dedi. İçişleri Bakanı Atalay da ‘’Acı bir olay. Terörün acımasız yüzünü bir kez daha gördük’’ dedi. Sağlık Bakanı Akdağ, olayın ardından yaralıları hastanelerde ziyaret etti. Bakan Akdağ, ‘’İstanbul’daki bu olayda gerçekten arkadaşlarımız çok hızlı hareket etmişler. 112’de çalışan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum’’ dedi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, masum insanların en temel hak olan yaşam hakkına kastederek bütün insani değerleri ortadan kaldıran bu terör saldırısını yapanları ve destekçilerini lanetle kınadı. Üskül, ‘’Masum insanların en temel hak olan yaşam hakkına kastederek bütün insani değerleri ortadan kaldıran bu terör saldırısını yapanları ve destekçilerini lanetle kınıyorum’’ dedi.

SORUŞTURMA ÖZEL BAŞSAVCILIKTA

İstanbul Valisi Muammer Güler, patlayıcının zaman ayarlı veya uzaktan kumandalı olabileceğini ifade etti. olayda kullanılan patlayıcının türünün, laboratuvar incelemelerinin ardından ortaya çıkacağı kaydedildi. Olaya ilişkin soruşturma özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatıldı. Bu çerçevede, patlamanın ardından olay yerine giden İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel incelemelerde bulundu. Bu arada, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve İstanbul Valisi Muammer Güler, sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi. Olay yerinde bomba uzmanı polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri gece boyunca çalışmalarını yürüttü. Çevre sakinleri olaya tepkisini ev ve iş yerlerinin pencere ve balkonlarına astıkları Türk bayrakları ile gösterdi.

İŞ DÜNYASINDAN TEPKİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Güngören’de meydana gelen bombalı terör saldırını nefretle lanetlediğini belirterek, ‘’TOBB Yönetim Kurulu ve Türk iş dünyası adına milletimize yönelik terörist saldırıları nefretle kınıyoruz’’ dedi.

Hisarcıklıoğlu, "Türk iş dünyası olarak, devletimizin aldığı her kararın ve ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terör belasına karşı yürüttüğü haklı mücadelenin sonuna kadar yanında olduğumuzu tek ses olarak dile getiriyoruz.’’

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Hazim Sesli, Güngören’deki patlamalara ilişkin, ‘’Türkiye bu tip saldırılara pabuç bırakmayacak kadar iradeli ve kuvvetlidir’’ dedi. Sesli, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin, 85 yıllık genç bir ülke olmasına rağmen, yaşadığı tüm zorlukların üstesinden gelmeyi başardığını ve bugünlere kadar da emin adımlarla geldiğini belirtti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Güngören’deki patlamalara ilişkin, “Eylemlerini sürdürenler bilmelidirler ki, bu hain saldırı, teröre karşı kararlılığımızı asla etkilemeyeceği gibi birlik ve dayanışmamızı daha da güçlendirecektir” dedi. Bu alçakça saldırıyı nefretle kınadıklarını, gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetlediklerini ifade eden Yalçıntaş, şunları kaydetti: ”Eylemlerini sürdürenler bilmelidirler ki, bu hain saldırı teröre karşı kararlılığımızı asla etkilemeyeceği gibi birlik ve dayanışmamızı daha da güçlendirecektir.Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

/ İstanbul

29.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Arkasında kim var?

  BEBEKLER VE İHTİYARLAR

  Ergenekoncular Silivri’ye

  Redd-i hakim talebine red

  Bakan Atalay: Emniyet bütün gücüyle çalışıyor

  Soylu: Hedeflerine ulaşamayacaklar

  HİÇBİR SEBEP, BÖYLE BİR VAHŞETİ MAZUR GÖSTEREMEZ

  LAÇİNER: PKK TEK BAŞINA KARAR ALAMAZ

  SAĞLIK GÖREVLİSİ: BEN BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM

  ERDOĞAN, GÜNGÖREN’DE HALKI ZİYARET ETTİ

  Baykal: Vahşi bir terör saldırısı

  Mumcu: Öldürülen İnsanlar değil, insanlık

  İzmir'de, emniyet müdür yardımcısına gözaltı

  1 MAYIS’A SORUŞTURMA VAR, GÖREVDEN ALMA YOK

  İŞ MAKİNESİNDE SAF EROİN ELE GEÇİRİLDİ

  AB, sadece karara değil gerekçeye de bakacak

  Kara Kuvvetleri'ne uzman erbaş alınacak

  Terör, çirkin emellerine hiç bir zaman ulaşamayacak

  AB, saldırıyı kınadı

  Kaza ‘geliyorum’ diyor

  Orman köylüsüne ‘keçi oyunu’

  OKS’de kayıtlar başladı

  1 Ağustos’ta tam güneş tutulması yaşanacak

  Obezite geni iştahı etkiliyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır