"Gerçekten" haber verir 29 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Suya atılan taş gibi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’Tarihî mekânların canlanması, suya atılan taş gibi halka halka etki yapıyor’’ dedi.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’Tarihî mekânların canlanması, suya atılan taş gibi halka halka etki yapıyor’’ dedi. Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan Sabit Ertür Özel Zeytin ve Zeytinyağı Galerisi’ni ziyaret eden Ertuğrul Günay, zeytincilikte kullanılan aletler hakkında bilgi aldı. Günay, galerinin kurucusu Ertür’ü kutlayarak, ‘’Özel müzelerin kurulmasını destekliyoruz. Türkiye’de müze ve galerilerin öneminin kavrandığını gördükçe mutlu oluyorum. Güzel bir koleksiyon oluşturmuşsunuz, kutlarım. Her yörede sizin gibi birkaç gönüllü olsa, hiçbir tarihî değerimiz yok olmaz’’ dedi.

Galerinin ardından Edremit Belediyesine ait Sıdıka Erke Etnoğrafya Müzesi’ne geçen Günay, burada yaptığı konuşmada, turizm yatırımlarının teşviki ve turist sayısının arttırılması konularında çalışmalar yaptıklarını belirterek, ‘’Edremit sahilinde bir gezi yaparak, turizm yatırımları konusunda yetkililerden bilgi aldım. Ülkemize gelen turist sayısının arttırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Edremit’in turizm potansiyeli çok yüksek. Sahilleriyle, kaplıcalarıyla, Kazdağları’yla ayrı bir değer. Edremit’i, turizm merkezi yapmak mümkün’’ diye konuştu.

Günay, daha sonra Ayvalık’a geçti.

Bakan Günay, Ayvalık’ta ilk olarak, koruma altında tutulan ancak kullanılmayan Merkez Taksiarhis Kilisesi’ni ziyaret etti.

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) Direktörü Prof. Dr. Filiz Ali ile birlikte mekânı gezen Günay, kilisenin, restorasyonun ardından müzikal faaliyetlerde kullanılacağını belirterek, şöyle konuştu:

‘’Biraz Ayvalıklıların desteği biraz da bakanlık imkânlarıyla, bu mekânı Ayvalık’ın kültür yaşamına katabiliriz. Bu tür tarihî mekânların canlanması, suya atılan taş gibi halka halka etki yapıyor. Sonra çevresindeki yapılarda, ona uygun biçimde fonksi-yon geliştiriyorlar. Konutlar, iş yeri, pansiyon olmaya başlıyor. İş yerleri, turizme dönük konular bulmaya başlıyor. O yüzden ben bu tür mekânların kurtarılmasını çok önemsiyorum. Ama bunların hepsi, maddi bir alt yapı gerektiriyor. Bunun için duâ edelim, Türkiye zenginleşsin. Bu zenginliğin nimetlerini de adaletli bir şekilde bölüşelim.’’

Daha sonra deniz yolu ile Alibey (Cunda) Adasına geçen Günay, tarihî evleri inceledi.

29.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Suya atılan taş gibi

  5 bin yıllık tarihî kondular

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır