"Gerçekten" haber verir 29 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Pekin'de hedef ilk 20'ye girmek

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Çin'in başkenti Pekin'de 8-24 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda, Türkiye'nin 12 dalda 68 sporcuyla mücadele edeceğini, amaçlarının ilk 20 ülke arasına girmek olduğunu söyledi.

Atalay, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Pekin'de düzenlenecek olimpiyatlarda, atletizmde 16, güreşte 13, halterde 6, tekvandoda 4, boksta 5, yüzmede 11, yelkende 6, masa tenisinde 2, okçulukta 2, atıcılık, judo ve bisiklette ise 1'er sporcuyla yer almayı garantilediğini ifade etti. Atalay, güreş, okçuluk, halter ve yelken branşlarında, olimpiyat oyunları kotasının sporcu isimlerine değil ülkelere verildiğini belirtti.

32 GAZETECİ PEKİN'E GİDECEK

Türkiye'nin son yıllarda sporda çok büyük başarılara imza attığını belirten Atalay, ''Her organizasyonda daha büyük başarılar elde etmek için çalışıyoruz. Pekin'de düzenlenecek olimpiyatlarda bu başarımızı devam ettirmek istiyoruz. Amacımız, ilk 20 ülke arasına girmek'' dedi. Türkiye'nin Pekin Olimpiyatları'ndan sonra düzenlenecek olimpiyatlarda başarısını daha da arttıracağını belirten Atalay, amaçlarının bundan sonraki olimpiyatlarda Türkiye'nin ülke sıralamalarında daha yukarılara çıkması olduğunu kaydetti. Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporculara güvenlerinin tam olduğunu dile getiren Atalay, ''En çok güreş, halter ve tekvando dallarında madalya bekliyoruz. Diğer dallarda da iddialıyız. Gönlümden geçen 5 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya. Bu bana göre hayal değil'' diye konuştu. Genel Müdür Atalay, Pekin'e gidecek Türk kafilesinin 124 kişiden oluştuğunu, ayrıca oyunları izlemek için 32 basın mensubunun akredite yaptırdığını sözlerine ekledi.

6.8 milyon adet biletin hepsi satıldı

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nın biletlerinin tükendiği açıklandı. Pekin Olimpiyatları'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, tüm biletlerin satıldığı belirtilirken, ''Olimpiyat Komitesi, oyunlara gösterilen ilgi için sporseverlere teşekkür eder'' denildi. 8-24 Ağustos tarihleri arasında Çin'in başkenti Pekin'in ev sahipliğinde düzenlenecek oyunlar için toplam 6,8 milyon bilet basıldı. Üç gün önce son 250 bin biletin satışa çıkarıldığını duyan 30 bin sporsever, sıcak havaya rağmen saatlerce kuyrukta bekledi, bilet gişeleri önünde sabahladı. Pekin polisi, gişelerin önündeki barikatların yıkılması üzerine, kalabalığı düzene sokmak için bazı önlemler aldı. Şanghay, Tianjin, Şenyang ve Çinhuangdao kentlerinde oynanacak futbol karşılaşmalarına ayrılan 570 bin biletin satışının ise sürdüğü belirtildi.

29.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Spor dünyası sivil katliamı lânetledi

  Denizli: Emre F.Bahçe'ye gelerek doğru karar verdi

  Nonda yaralıları ziyaret etti

  Pekin'de hedef ilk 20'ye girmek

  Shop&Miles Turgutreis Cup İle yelken heyecanı Ege’yi sarıyor

  Avni Aker Stadı yeni sezonda pırıl pırıl olacak

  Dünya Gençler Güreş Şampiyonası start alıyor

  Beşiktaş'ta satılan kombine kart sayısı bin 717'de kaldı

  İspanyol atlet 10 kilometre yürüyüşte rekor kırdı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır