"Gerçekten" haber verir 30 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müslümanlara yapılan iftiraya tepki

Islamonline.net internet sitesinde yayınlanan habere göre, İngiltere’nin büyük öğrenci grupları, sağcı bir grup öğrenci tarafından yayınlanan raporu eleştirdi.

Raporda Müslüman öğrencilerin, insan öldürmenin İslâm adına adaleti sağlayabileceğini düşündüğü iddia ediliyordu.

İngiliz Ulusal Öğrenci Birliği Başkanı Wes Streeting, 27 Temmuz’da yayınladığı beyanatında şu ifadelere yer verdi:

“Bu rapor, sağ görüşlü öğrencilerin önyargılarının bir dışavurumudur. İngiltere’de yaşayan Müslüman öğrencilerin görüşü değildir. Ve bu rapor sadece kampüslerde bir korku havası oluşturulmasına hizmet edebilir.”

Ayrıca yine İngiltere’deki Sosyal Uyum Merkezi (CSC) tarafından yayınlanan bir rapora göre Müslüman öğrencilerin yüzde 32’si İslâm adına cinayet işlenebileceğini söyledi. Yüzde 43’ü din adına insan öldürmenin dini yücelteceğini söylerken, yüzde 28’i ise dinleri saldırı altındayken, din adına cinayetin kabul edilebilir olduğunu söylediler.

Müslüman Öğrenci Birlikleri Federasyonu (FOSIS) başkanı Faisal Hanjra, “Bu rapor yöntembilimsel olarak oldukça zayıf.” dedi.

Müslüman Öğrenci Birlikleri Federasyonuna (MÖBF) göre, İngiltere’de yüksek eğitim enstitülerinde eğitim gören yaklaşık 90.000 Müslüman öğrenci bulunmakta. MÖBF yetkilisi raporun marjinal Müslüman grupların bilinçaltına müdahale etme çabalarının bir parçası olduğunu söyledi. MÖBF, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bu rapor asla ülkemizdeki İslâmî kesimin görüşlerini temsil etmemektedir. Müslüman öğrenciler 7 Temmuz’dan bu yana saldırılarla karşılaştıklarında bile sabırla karşı koydular. Saldırılara karşı sebat gösterdiler. Bu, Müslüman öğrencilerin topluma uyum sağlama konusundaki kararlılığını göstermektedir.”

7 Temmuz saldırılarında 4’ü saldırganlar olmak üzere 56 kişi ölmüştü. İngiliz Müslümanlar ise İslamofobyanın Avrupa’da yayılmasından oldukça rahatsız.

FARUK SAİM AKHAN

30.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail'den ABD’ye İran baskısı

  Myanmar çocukları hâlâ yardım bekliyor

  Müslümanlara yapılan iftiraya tepki

  Amerikalı jeopolitika uzmanı Kupchan: ‘AKP, Türkiye düzeni için tehdit değil’

  İstanbul’da yeni tur

  Barak adeta Amerikalılara yalvardı: ‘İran’a, askerî seçenekten vazgeçme’

  Rüşdi fetva gölgesindeki hayatını yazacak

  ABD ile Irak anlaşmanın eşiğinde

  El Kaide’nin silâh uzmanı öldürüldü

  Bir İngiliz askeri daha öldürüldü

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır