"Gerçekten" haber verir 30 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“TÜRK SANAT MÜZİĞİNİ TEKNOLOJİYE UYARLAYAMADIK”

Bizim Radyo'ya konuk olan sanatçı Zekai Tunca, "Türk sanat müziği yeterli altyapıya sahip olmasına rağmen, onu gençlere ulaştırmadık, teknolojiye uyarlayamadık." dedi.

Son albümü ‘Aşka Merakım Ezelden’ ile müzik piyasasında ses getiren Zekai Tunca Bizim Radyo’da Tatlı Şeyler’e konuk oldu. Bütün İslâm âleminin Mi'rac Kandili’ni tebrik eden Tunca, Türk Sanat Müziğinin geleceğiyle ilgili sorular üzerine, “Türk Sanat Müziği yeterli altyapıya sahip olmasına rağmen, onu gençlere ulaştırmadık, teknolojiye uyarlayamadık” dedi.

Bunların yanında umut verici gelişmelere de dikkat çeken Zekai Tunca:

“Son dönemde TSM korolarının sayılarında bir patlama söz konusu. Sezon sonlarında da olsa 2-3 bin kişiyi toplayabilmeleri TSM için bir umuttur. Ne olursa olsun Türkçe var. Türkçe oldukça bu müzik de var olacaktır. Yani, yetişen nesil bu müziğe sahip çıkacaktır” dedi.

Program boyunca san'atçının son albümlerinin şarkılarına yer verildi. Beğeniyle dinlenen şarkıların sonrasında ülkemizde yapılan farklı türlerinden bahseden Zekai Tunca şöyle konuştu:

“Anadolu coğrafyası her müzik için bakir bir coğrafya. Her müziğe yer veren bir yapıya sahip. Fakat ancak TSM’ye sahip çıkmıştır. Hem TSM sahip olduğu tınıyla insanlara bir iç huzur temin etmektedir. İnsanları coşturmak için bazen enstrümana dahi ihtiyaç kalmayabilir. Oysa gençleri konserlerde coşturan diğer müziklere bir bakın, elektronik desteği çektiğinizde arkalarından geriye bir şey kalmıyor.”

San'at hayatında bir çok ödül alan başarılı san'atçı telefonlarla gelen iltifatlar karşısında gösterdiği tevazuyla takdir kazanan san'atçı, ayrıca Yeni Asya Genel Müdürü Recep Taşçı ile TSM ile ilgili sohbet etti.

FARUK SAİM AKHAN

30.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  “TÜRK SANAT MÜZİĞİNİ TEKNOLOJİYE UYARLAYAMADIK”

  Saray duvarlarına kerpiçten restorasyon

  TÜRKİYE, FRANKFURT’A HAZIR

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır