"Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türkiye, ilk yerli tankını üretecek

TÜRKİYE ‘Altay’ ile ilk kez kendi tankını üretecek. 600 mühendisin çalışacağı ve 78 aylık ArGe sonucu ortaya çıkacak Altay, halen envanterdeki 4 tankın görevini tek başına yapacak.

Kara Kuvvetleri’nin hareket kabiliyetini artıracak “Milli Tank” projesine start verildi. TSK envanterinde bulunan eski tanklar yerine ilk milli tank Altay için Sakarya’da Arifiye’de düzenlenen törende imzalar atıldı. İmza törenine Başbakan Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Savunma Sanayisi Müsteşarı Murad Bayar katıldı. Törende; projeye teknik destek sağlamak üzere seçilen G. Kore Cumhuriyeti’ni temsilen Milli Savunma Bakanı Sanghee Lee, projede alt yüklenici olarak görev alacak Aselsan, HyundaiRotem, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Roketsan üst düzey yöneticileri de bulundu. Atılan imzayla Otokar, tankın tasarımı, geliştirilmesi, entegrasyonu, prototip üretimi, testi, kalifikasyonu ve proje kapsamındaki tüm faaliyetlerden sorumlu olacak. Ne tür bir tank üretileceği, hızı, silah sistemi, teknik özellikleri gibi ayrıntılar, 78.5 ay sürecek ve 500 milyon dolarlık ArGe çalışması sonunda belirlenecek. Bu çalışmaya Kore teknik destek sağlayacak. 600’e yakın ArGe mühendisinin görev yapacağı çalışma tamamlandıktan sonra, o günün teknolojisine göre üretilecek tank için yeniden ihaleye çıkılacak. Üretilecek tanka Altay ismi verilecek. Üretilecek bu tankların biri, şu an TSK envanterinde bulunan 4 adet M48’in görevini tek başına yerine getirebilecek nitelikte olacak. Mevcut tanklar azami 40 kilometre hız yapabilirken Altay’ın en az 90 kilometre hız yapması, aralıksız 500 kilometre dolayında yol gidebilmesi ve hareket halinde iken atış yapabilmesi hedefleniyor.

Ümit Kızıltepe / Sakarya

31.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomi olumlu etkilenecek

  Lüks tüketim çıkmazındayız

  SGS ilk altı ayda 14 milyar YTL açık verdi

  Bütçe hedeflerine revizyon geliyor

  Türkiye, ilk yerli tankını üretecek

  Pamukta ırgatlardan sonra makineler de boşa çıktı

  AB’den önce Avrupa Bankası’na üye olacağız

  Aslan payı Tunceli’nin

  Çiftçilere kuraklık yardımı

  Enerjiyi en çok imalat sektörü kullanıyor

  Yeni ilaç krizi kapıda

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır