"Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eyüp Sultan’da bir Mi’rac gecesi

KALABALIĞA KARIŞINCA GÖRDÜK Kİ EYÜP SULTAN'DA İNSANLAR BİRBİRİNE BAĞLI AİLELER ŞEKLİNE GİRMİŞLER. İHTİYARLARIN, ANNE, BABA VE GENÇLERİN KARDEŞ OLDUĞU BÜYÜK NURLU BİR AİLE. O KUTLU GECEDE BİZİ ŞEVKLENDİREN EYÜP SULTAN'DAKİ İNSANLARIN DUYGULARINI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİK.

Mİ’RAC... Yakıcı hasreti sona erdiren sürurlu bir vuslat. Habib’in (sav) 7 kat semayı aşıp âlemlerin Rabbinin cemaliyle müşerref olduğu nadide bir an. İnsana en büyük hediyenin verildiği kutlu bir gün. Kalplerin huzur bulduğu, duâların hâle hâle semaya yükseldiği aydınlık bir gece.

Mi’rac Kandili ulvî duyguların yaşandığı kardeşlik duygularının pekiştiği müstesna anlardan biri. Biz de bu müstesna ânı, müstesna bir mekânda geçirmek amacıyla Eyüp Sultan’a gitmeye karar verdik. Zira biliyorduk ki İstanbul’un manevî sultanlarından Eyüp Sultan hazretlerinin olduğu mekânda bir başka güzel yaşanırdı Mi’rac Kandili. Bu niyetle gecenin bir vakti koyulduk yollara. Saat gece yarısını hayli geçmiş olmasına rağmen Eyüp Sultan’ı gündüzden daha kalabalık bulduk. Eyüp Sultan, acizliğini bilip tüm içtenliğiyle ellerini semaya kaldıran insanlarla dolup taşmıştı. Sırf Allah rızası için gelmiş olan bu mütebessim insanların gözlerindeki mutluluk parıltısı görülmeye değerdi. Beli bükülen ihtiyarlar ilk geldikleri günkü gibi şevkli, gençler ise bir kandili daha Eyüp Sultan’da geçirmenin bahtiyarlığı içindeydiler. Kalabalığa karışınca gördük ki Eyüp Sultan’da insanlar birbirine bağlı aileler şekline girmişler. İhtiyarların, anne, baba ve gençlerin kardeş olduğu büyük nurlu bir aile.

İsterdik ki sabaha kadar Eyüp Sultan’da kalıp bütün insanların duygularını paylaşalım mutluluklarına ortak olalım. Fakat bu mümkün olmadığından hiç olmazsa birkaç kişiyle konuşup kandille ilgili duygularına tercüman olalım. Bizi bu kutlu günde şevklendiren Eyüp Sultan’daki insanların duygularını sizlerle paylaşmak istedik. Bu gecede Eyüp Sultan’ı dolduran kalabalıktan birkaç kişiyle sohbet etme imkânımız oldu:

Fatih Yalıkçı (Serbest meslek):

Kandil gecesi Eyüp Sultan’da olmanın manevi

hayatınızdaki tezahürü nasıl oluyor?

Buranın huzuru bambaşka. O bir gerçek. Ayrıca ben şimdiye dek hiç böyle hislere kapılmamıştım. İçeride, hemen yanımda hacdan henüz dönmüş bir kardeşle saf tuttuk. Onun duâlarıyla duâlarımız aynıydı. Ve sırt sırta secde etmek zorunda kaldık. Muhteşem bir manevi hava vardı. Allah’tan niyazım bunun devamıdır.

Mi'rac gecesinde Müslüman olmak?

Müslümanlık, elhamdülillah, herkesin şükretmesi gereken bir nimet. Ben, dünyaya Müslüman evladı olarak geldiğim için Cenab-ı Hakk’a şükrediyorum. Bunun bilincinde olmamız lazım. Müslümanca yaşadıkça İslâm‘ın size neler kazandırdığının farkına varıyorsunuz. Hem Allah’ı bilen kulda, hile hurda olmaz, yalan söyleyemez. Öncelikle Müslüman bir toplumda dünyaya gelmenin şükrünü eda etmeliyiz. Tabi bu nimetlere sahip olmayanlar da var. Allah hidayet versin...

Kandil için özel bir duânız var mı?

Genel olarak, tüm dünya bana düşman olsa Rabbim dost olsun, derim. Gerisi boştur. Allah herkese hayırlısını versin...

Galip Çimenci (Ticaret):

Mir'ac kandili ve bunun gibi mübarek gecelerin

hayatınızdaki yeri nedir?

Böyle geceler müstesna zamanlar. Mütedeyyin olduğumu söyleyemem, fakat bu mübarek gecelerde nafile namazlarımı eda ediyorum. Bu gecelerde insana ayrı bir manevi güç geliyor. Bu gece yaptığımız yanımıza kâr kalıyor. İnşallah Allah kabul eder. Herkese duâ ediyorum. Allah kabul etsin.

İslâm alemine bir mesajınız var mı?

Allah barış ve huzur dolu yarınlar yaşamayı nasip etsin. Terör mağdurlarına ve yakınlarına sabırlar ihsan etsin. Ülkemizi karıştırmak isteyenlere fırsat vermesin. Böyle zamanlarda birlik beraberlik içinde olmamız lâzım. Özellikle Müslümanlar olarak dayanışma içinde olmamız lazım.

Kandil gecesini Eyüp’te geçirmek nasıl bir duygu?

Bu gece buraya özellikle geldik. Eyüp Sultan hazretleri gibi Allah’ın sevgili bir kulunu ziyaret etmek, bu gece için ideal bir iş.

Enes Oruç (Lise 1. sınıf öğrencisi)

Kandil gecesinde Eyüp’tesin, neler

hissediyorsun?

Bu gece dini duygularımız daha bir inkişaf ediyor... Güzel hisler yaşıyorsunuz. Buradaki insanların mutlu olması beni de mutlu ediyor. Herkes kendine buranın huzurundan payını alıyor.

İslâm alemine, bu mübarek kandil gecesinde söylemek istediğin bir şey var mı?

Herkesin buraya gelip görmesini tavsiye ederim. Burada namaz kılmak insana çok farklı hisler yaşatıyor. Namaz kılarken mutlu, huzurlu oluyorum.

Kandil’in diğer günlerden farklı olmasının nedeni ne sence?

Bugün çok özel bir gün. Peygamberimiz (sav) miraca çıkmış, namaz farz olmuş. Bunların olması bugünü önemli kılıyor.

Mir'ac Kandili için etmeyi istediğin özel bir duân var mı?

Allah dünyadaki bütün insanlara sağlık ve sıhhat versin. (Amin)

M. ALİ ERGENEKON - FARUK SAİM

31.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi çıtası yükseldi

  TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ BLOKE OLMUŞTU

  AB reformları sürdürülmeli

  Cepheleşme sona ersin

  Gül’den taziye ziyareti

  Umut yolculuğuna nefesleri yetmedi

  Erdoğan, açıklamayı başbakanlık konutunda izledi

  Flaş haber olarak duyuruldu

  Gül, değerlendirme yapmadı

  MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL: Karara saygı gösterilmeli

  YAŞ, yarın toplanacak

  Medikal Park, kalp hastalarına umut oldu

  Araç satışları gelecek yıl Ekim’e kadar noterden

  Adlî tatil yarın başlıyor

  Yeni üniversiteler yolda

  Hak Partisi kuruldu

  Eyüp Sultan’da bir Mi’rac gecesi

  Geçen sene 2.7 milyon kişiye AIDS bulaştı

  Balkanlar’ın umudu medreseler

  İnternetten satılan ilaçların çoğu sahte

  Zayıflamak isteyen egzersiz yapmalı

  En büyük buzul parçalanıyor

  Boşanmaları müftü önlüyor

  Karanlıkta ‘hayat’ arıyorlar

  İsviçre’de minare referandumu

  İngiliz Yüksek Mahkemesi’den okulda dinî sembole onay

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır