"Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Umut yolculuğuna nefesleri yetmedi

İstanbul Küçükçekmece’de boş bir araziye atılmış kaçak göçmenlere ait 13 ceset bulundu. Çoğu Pakistan ve Myanmar uyruklu olan kaçakların, bindirildikleri kamyonun kasasında havasız kalarak öldükleri tahmin ediliyor. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, olayla ilgili olarak, ‘’Maalesef burada bir insanlık dramı var’’ dedi.

İSTANBUL'un Küçükçekmece İlçesi Kayabaşı Köyü’nde Pakistan uyruklu 13 kaçak göçmenin cesedi bulundu. Polis, sabah saatlerinde Küçükçekmece Kayabaşı köyü yakınlarında araziye atılmış 13 ceset buldu. Cesetlerin çoğu Pakistanlı kaçaklara ait olduğu belirlendi. 13 kaçağın bindirildikleri araçta havasızlıktan öldükleri, insan kaçakçılığını yöneten çete üyelerinin 13 cesedi kamyon ya da TIR da bulunan arkadaşlarına taşıttırılarak araziye atıldığı sanılıyor. İlk bulgular Kayabaşı Köyü’nde yabancı uyruklulara ait olan cesetlerin konteyner tarzı kapalı bir mekanda bulunduğu ve havasızlıktan öldükleri şeklinde.

Küçükçekmece İlçesi Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Doğan Azat, kırsal alanda bulunan cesetlerin, yabancı uyruklu 13 kişiye ait olduğunu bildirdi.

Muhtar Azat, konuyu anlatırken, edindiği bilgiye göre, gece saat 04.00 sıralarında bir tırın Kayabaşı Mahallesi girişindeki kırsal alana geldiğini ve bu aracın içindeki 13’ü havasızlıktan ölmüş 138 yabancı uyruklu kaçağın araziye bırakıldığını belirtti.

Tır sürücüsünün, bazı mültecilerin havasızlıktan öldüğünü anlayıp panikleyerek güzergahını değiştirip kırsal alana geldiğinin düşünüldüğünü ifade eden Azat, hem ölenleri hem de yaşayan diğer yabancıları kırsal alana bırakan kişilerin kaçtığı yönünde bilgi edindiğini anlattı. Yaşayan yabancılardan bir bölümünün polis tarafından bulunduğunu kaydeden Azat, çevreye dağılan diğerlerinin de arandığını söyledi.

50 CİVARINDA GÖÇMEN TOPLANDI

10 civarında göçmen bitap şekilde bulundu. 50 civarında göçmen bölgeden toplanarak gözetim altına alınırken polis bölgeye dağılan göçmenleri arıyor. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece’de yabancı uyruklu kişilere ait olduğu ifade edilen 13 cesedin bulunmasına ilişkin, ‘’Maalesef burada bir insanlık dramı var’’ dedi.

Yeniay, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ‘’Maalesef burada bir insanlık dramı var. Sabah saat 04.30 sıralarında Van’dan çıktığı ifade edilen yaklaşık 140 civarında göçmeni taşıyan bir TIR’ın bölgemize gelip 13 ölü göçmen ile diğerlerini bırakarak kaçtıkları noktasında bilgi var’’ diye konuştu.

Sabah saat 07.30 civarında olayı öğrenen emniyet güçleri ve savcılığın olay yerine intikal ettiğini dile getiren Yeniay, şunları söyledi: ‘’Geldiklerinde 13 göçmenin öldüğünü tespit etmişler. Yaklaşık 10 civarında göçmenin de bitap ve halsiz oldukları görülmüş. Bunların çevre hastanelere sevk işlemleri tamamlanmış durumda. 50 civarında göçmen bölgeden toplanarak gözetim altına alındı. Bir o kadar göçmenin de havadan ve karadan aramalarla toplanmasına çalışılıyor.’’

Ölen kişilerin cinsiyet ve yaşlarıyla ilgili bilgisinin bulunmadığını belirten Yeniay, ‘’13 göçmenin insanlık dramı neticesinde hayatlarını kaybettiğini biliyorum’’ dedi. Göçmenlerin çoğunluğunun Pakistan ve Burma vatandaşı olduğunu bildiğini de anlatan Yeniay, ölümlerin havasızlıktan kaynaklandığını söyledi. Bu arada cesetler, Adli Tıp Kurumuna ait araçlara konulurken, göçmenlerin eşyası üzerinde çalışma yapılıyor.

31.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi çıtası yükseldi

  TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ BLOKE OLMUŞTU

  AB reformları sürdürülmeli

  Cepheleşme sona ersin

  Gül’den taziye ziyareti

  Umut yolculuğuna nefesleri yetmedi

  Erdoğan, açıklamayı başbakanlık konutunda izledi

  Flaş haber olarak duyuruldu

  Gül, değerlendirme yapmadı

  MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL: Karara saygı gösterilmeli

  YAŞ, yarın toplanacak

  Medikal Park, kalp hastalarına umut oldu

  Araç satışları gelecek yıl Ekim’e kadar noterden

  Adlî tatil yarın başlıyor

  Yeni üniversiteler yolda

  Hak Partisi kuruldu

  Eyüp Sultan’da bir Mi’rac gecesi

  Geçen sene 2.7 milyon kişiye AIDS bulaştı

  Balkanlar’ın umudu medreseler

  İnternetten satılan ilaçların çoğu sahte

  Zayıflamak isteyen egzersiz yapmalı

  En büyük buzul parçalanıyor

  Boşanmaları müftü önlüyor

  Karanlıkta ‘hayat’ arıyorlar

  İsviçre’de minare referandumu

  İngiliz Yüksek Mahkemesi’den okulda dinî sembole onay

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır