"Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Pekin'de çiçeklerle karşılandık

2008 Olimpiyatları'na katılacak Türk kafilesi Pekin havaalanında Çin'de yaşayan 50 kadar Türk tarafından çiçeklerle karşıladı. Kafilenin başkanlığını yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, basın mensuplarına ilk intibalarını aktarırken, pasaport kontrolünde gecikme olmasından yakındı.

2008 Olimpiyat Oyunları'na katılacak Türk kafilesinin ilk bölümü Çin'in başkenti Pekin'e ulaştı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay başkanlığındaki, 40'ı sporcu, yaklaşık 100 kişilik kafileyi havaalanında Çin'de yaşayan 50 kadar Türk çiçeklerle karşıladı. Mehmet Atalay basın mensuplarına ilk izlenimlerini aktarırken, pasaport kontrolünde gecikme olmasından yakındı. Atalay, ''Sporcular yeni gelmeye başladı, umarım önümüzdeki günlerde bu durumu düzeltirler. Olimpiyata bu kadar yatırım yaptıktan sonra bu eksiklikleri de gidermek gerekir'' diye konuştu.

ÇİN OLİMPİYATA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Çin'in olimpiyata çok fazla önem verdiğinin altını çizen Atalay, Çin'in dünyaya dostluk mesajlarını spor vasıtasıyla verebileceğini, çünkü, siyasi konularda Batı dünyasıyla çok ciddi sorunları bulunduğunu belirtti. Atalay, ''Bu, bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren spor. Biz buraya sevgi, dostluk ve barış ortamına katkıda bulunmaya geldik'' dedi. Atalay, mikrofonlara şunları söyledi: ''Dünya sporuna katkıda bulunmaya, yeni yıldızlar kazandırmaya geldik. İnşallah sporcularımızın madalyaları bol olur, inşallah yürekleriyle yarışırlar, Türk halkına layık olurlar ve dünyaya yeni yıldızlar armağan ederler. İz bırakacağız ve Türkiye hakkında konuşturacağız. Çin'e de başarılar diliyoruz, iyi bir organizasyon yapacağına inanıyoruz.''

HEDEFİMİZ 15 MADALYA ALMAK

Mehmet Atalay, Çinli gazetecilerin sorularını da cevaplarken, Türkiye'nin Çin'le halterde çekiştiğini hatırlatarak, bu dalda dostça ve hak edenin daha fazla madalya aldığı bir mücadele arzuladığını söyledi. Oyunlarda Türk takımının hedefinin 5 altın, 5 gümüş ve 5 altın madalya kazanmak ve ülke sıralamasında ilk 20'ye girmek olduğunu belirten Atalay, sporcuların Pekin'de dinlenmek ve eksiklerini gidermek için yeterli zamanı olduğunu ifade etti.

31.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Pekin'de çiçeklerle karşılandık

  Arda Turan 100 yıldız aday listesinde

  A MİLLİLERİN DÜNYA KUPASI MAÇ PROGRAMI BELLİ OLDU

  İbrahim Toraman'a İspanyol Osasuna talip

  F.Bahçe kartlı üye sayısında Barcelona ile yarışıyor

  NBA'de bahisçi hakeme 15 ay hapis cezası verildi

  Sırıkla yüksek atlamada yeni bir dünya rekoru

  Sivasspor mağazası için isim yarışması düzenlendi

  Madalyalar sizin olsun

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır