"Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Madalyalar sizin olsun

Pekin Olimpiyat Oyunları'na katılacak olan Türk olimpiyat takımının ilk kafilesi, İstanbul'da önceki akşam Yeşilköy WOW Otelinde düzenlenen özel bir lansmanla uğurlandı. Organizasyonun evsahipliğini üstlenen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, olimpiyatların önemine değinip, orada yarışmanın, seyirci olmanın bile büyük bir onur olacağını söyledi.

Atalay, ''Artık son sözü sporcularımız söyleyecek. Biz sporcularımıza hep güvendik, yine güveniyoruz. Atina'ya da bazı yıldızlarımızı geride bırakarak gitmiştik ama hesapta olmayan sporcularımız madalya kazandı. 10 madalyanın 9'unu ilk defa katılan sporcularımız elde etti. Boşluğu dolduracak kahramanlar çıkarabilirseniz asıl o zaman milletsiniz. Bunu Atina'da yaşadık. Sporcularımız ülkemizin yüzünü güldürecektir.''

Atalay ayrıca, (A) Milli Takımı ile Güney Kore ve Japonya'da ortak gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda 3.'lük başarısı yakalayan teknik direktör Şenol Güneş'i özellikle çağırdıklarını ve sporcularla birlikte olduğunu aktararak, ''Onu, oraların bizim için korkulacak yerler olmadığın göstermesi için çağırdık. Ben, Uzakdoğu'da sporcularımızın önemli başarılar kazandıklarını biliyorum'' diye konuştu.

Şenol Güneş, yaptığımız kısa sohbette Güney Kore'lilere övgüler yağdırdı. Ülkede şiddet ve suç sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirten Güneş, "Uyuşturucu ve alkol alışkanlıkları hiç yok. Gasp ve hırsızlık suçları ise çok düşük seviyede. Çok medeni ve saygılı insanlar" dedi. Güneş, Trabzonspor'dan ayrılan Ceyhun Eriş'in kendi takımı Seul'e transfer olduğunu, bir aydır antremanlara katıldığını ve geçen haftaki resmi maçta son 15 dakikada oyuna soktuğunu söyledi.

TMOK Başkanı Togay Bayatlı ise, kendisinin 8. olimpiyatı olacağını belirtirken, ''Türkiye, her geçen olimpiyatta bir başka merdiven atladı. Her zaman daha fazla madalya aldı. Pekin'de de aynı şekilde madalyalarımızı artırmayı hedefliyoruz'' dedi. Bayatlı, Pekin Olimpiyat Köyü'nün şimdiye kadar gördüğü en iyi sporcu köyü olduğunu ifade etti.

İstanbul Valisi Muammer Güler de, yaptığı konuşmada, 2004 Atina Olimpiyatları'nda olduğu gibi madalya kazanacak sporculara yine altınla ödüllendireceklerini dile getirdi. Gecede Türk olimpiyat takımı tanıtım filmi ile Yıldız Tilbe tarafından söylenen ''Bize Madalya Yakışır'' adlı parçanın klibi izlendi. Yıldız Tilbe, hiçbir ücret almadan yaptığı bu parçanın sporculara başarılar getirmesini temenni etti.

Pekin'de gerçekleştirilecek olan olimpiyatlara Türkiye, 12 dalda 48'i erkek, 20'si bayan toplam 68 sporcuyla katılırken, ilk kafile, organizasyonun ardından saat 23.30'da kalkan uçakla uğurlandı.

Erol DOYURAN

31.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Pekin'de çiçeklerle karşılandık

  Arda Turan 100 yıldız aday listesinde

  A MİLLİLERİN DÜNYA KUPASI MAÇ PROGRAMI BELLİ OLDU

  İbrahim Toraman'a İspanyol Osasuna talip

  F.Bahçe kartlı üye sayısında Barcelona ile yarışıyor

  NBA'de bahisçi hakeme 15 ay hapis cezası verildi

  Sırıkla yüksek atlamada yeni bir dünya rekoru

  Sivasspor mağazası için isim yarışması düzenlendi

  Madalyalar sizin olsun

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır