"Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Esnaf ve sanatkâra “sıfır” faizle 25 bin YTL kredi

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Bakanlık olarak ilk kez KOSGEB aracılığıyla imalatçı esnaf ve sanatkara, “sıfır” faizli ve 18 ay vadeli 25 bin YTL’ye kadar kredi kullandırılacağını açıkladı.

Esnaf ve sanatkâra sağlanacak kredi hacminin toplamı 125 milyon YTL’ye ulaşacak. Çağlayan’ın açıkladığı “Esnaf ve Sanatkâr Kredisi Destek Programı”na göre; sıfır faizli kredi kullanmak isteyen imalatçı esnaf ve sanatkârlar, 20 Ağustos Çarşamba gününden itibaren Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Türk Ekonomi Bankası olmak üzere 5 özel ve 3 kamu bankasına başvurabilecek. Başvurular doğrudan bankalara yapılacak, KOSGEB; yapılan başvuruları imalatçı kriterlerine göre değerlendirecek. Teminat sorunu yaşayabilecek olan imalatçı esnaf ve sanatkâr, Kredi Garanti Fonu’na başvurabilecek.

YÜZDE 25’İ GÜNEYDOĞU VE DOĞU’YA

Sıfır faizli destek kapsamında 125 milyon YTL’lik kaynağın, yüzde 25’i Güneydoğu ve Doğu Anadolu, yüzde 25’i diğer kalkınmada öncelikli yörelerde ve yüzde 50’si de normal ve gelişmiş yörelerdeki imalatçı esnaf ve sanatkâra kullandırılacak. Beş bine yakın imalatçı esnaf ve sanatkârın yararlandırılması planlanan programda, esnaf ve sanatkâr kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapılarak işletme başına 30 bin YTL’ye kadar kredi kullandırılacak. Bakan Çağlayan, ilk kez, bakanlık olarak “Esnaf ve Sanatkâr Destek, Değişim ve Dönüşüm Stratejisi Eylem Planı” hazırladıklarını ve bunu yakında açıklayacaklarını bildirdi.

125 MİLYON YTL KAYNAK AKTARILACAK

Çağlayan’ın verdiği bilgiye göre sıfır faizli kredi, ilk 6 ayı ödemesiz, 3 ayda bir ödemeli ve 18 ay vadeyle verilecek. Kredi faiz desteğiyle, esnaf ve sanatkâra toplam 125 milyon YTL kaynak kullandırılacak. Esnaf ve Sanatkâr Kredisi Destek Programı’ndan, esnaf ve sanatkâr odalarına kayıtlı, kapasite raporuna sahip olan imalatçı esnaf ve sanatkâr, KOSGEB Veri Tabanına kaydolarak yararlanabilecek.

Yeni Asya / İstanbul

03.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğal gaz zammına büyük tepki

  Elektrik zammı kesinleşti

  İran, bizden çimento ithal edecek

  Esnaf ve sanatkâra “sıfır” faizle 25 bin YTL kredi

  KEY’de itirazın tesbiti kolay

  İstanbul bölgesel finans merkezi olacak

  Karpuz üreticisini sezon sonu sevindirdi

  Karadeniz mutfağı Nalia’da

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır