"Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Sedat Artuç herkesi üzdü

HALTERDE MADALYA UMUDUMUZ 56 KİLODA SEDAT ARTUÇ, "SIFIR" ÇEKEREK BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI MEYDANA GETİRDİ. ARTUÇ, KOPARMADA 115 KİLOYU 3 DENEMESİNDE DE KALDIRAMADI. SAKATLIĞININ NÜKSETMESİ YÜZÜNDEN MÜSABAKAYA İĞNE İLE ÇIKAN ARTUÇ YARIŞMADAN SONRA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda halterde madalya umudu 56 kiloda Sedat Artuç, ''sıfır'' çekerek büyük bir hayal kırıklığı meydana getirdi. Pekin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'ndaki oyunların halter müsabakalarının 2. gününde, Sedat Artuç, 56 kiloda (B) Grubu'nda yarıştı. Artuç, koparmada 115 kiloyu 3 denemesinde de kaldıramadı ve yarışmayı ''sıfır'' çekerek tamamlamış oldu.

PEKİN İÇİN 6 AYDIR KAMP YAPTI

Halter Federasyonu yetkilileri, Artuç'un, Avrupa Şampiyonası'nda meydana gelen kasığındaki sakatlığının son antrenmanda nüksettiğini ve yarışmaya iğneyle çıktığını söylediler. Artuç, yarışmadan sonra gözyaşları içinde, ''yarışma anında aklının hep sakatlığında olduğunu ve iğne yapılan yerin uyuştuğunu'' söyledi. Artuç, 6 aydır kampta olduğunu ve onca emekten sonra bu sonucu almaktan dolayı büyük üzüntü duyduğunu bildirdi. Artuç'un müsabakasını, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da izledi.

53 KİLODA ALTIN MADLAYA TAYLAND'IN

Öte yandan halterde bayanlar 53 kiloda altın madalyayı, Taylandlı Prapawadee Jaroenrattanatarakoon kazandı. Pekin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'ndaki oyunların halter müsabakalarının 2. gününde yapılan bayanlar 53 kilo müsabakasında Taylandlı Prapawadee Jaroenrattanatarakoon, koparmada 95, silkmede 126 ve toplamda 221 kilo kaldırarak altın madalyaya ulaştı. 9 sporcunun yer aldığı müsabakada gümüş madalyanın sahibi ise geçen yılın Dünya Şampiyonu Güney Koreli Yoon Jin-hee oldu. Jin-hee, koparmada 94, silkmede 119 ve toplamda 213 kilo kaldırdı. Bronz madalyayı, geçen yılın dünya ikincisi Belarus'dan Nastassia Novikava aldı. Novikava, koparmada 95, silkmede 118 ve toplamda 213 kiloluk dereceler elde etti. Kamil Erdoğdu / Pekin

11.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Sedat Artuç herkesi üzdü

  Sibel: Başarım örnek olsun

  İngiliz rakibine 14-3 yenilen Adem Kılıççı elendi

  Yelkencimiz Ali Kemal Tüfekçi 13 ve 18. sırada

  Üzülmez ve Toraman medya önünde barıştı

  Antrenman maçında Sırbistan fark attı

  Potada start 18 Ekim'de

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır