"Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Sibel: Başarım örnek olsun

OYUNLARDA TÜRKİYE'YE GÜMÜŞ MADALYA KAZANDIRAN MİLLİ HALTERCİ SİBEL ÖZKAN, PEKİN'DE TARİHİ CENNET TAPINAĞI'NHI GEZDİ. ÖZKAN, ''AMACIM, 2012 LONDRA OLİMPİYATLARI'NDA ALTIN MADALYA KAZANMAK. BU BAŞARIMIN, BENİM GİBİ ZOR KOŞULLARDA YETİŞENLER İÇİN ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUM' DEDİ.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye ilk madalyayı bayanlar halterde 2. olarak kazandıran milli sporcu Sibel Özkan, amacının olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi. 48 kiloda dünkü müsabakalar sonrasında koparmada 88, silkmede 111 kiloluk kaldırışlarla toplamda 199 kiloya ulaşarak gümüş madalya kazanan Sibel Özkan, bugün Pekin'in tarihi ve turistik mekanlarından Cennet Tapınağı'nı gezdi. Gezi sırasından soruları cevaplayan Özkan, başarısından dolayı büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak, ''Amacım, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak'' dedi.

ÇİN'Lİ CHEN'İ GEÇECEĞİM

Pekin'de kendi kilosunda altın madalyanın sahibi olan Çinli Xiexia Chen'i mutlaka geçeceğine olan inancını dile getiren Özkan, ''Buna inanıyorum. Benden rekorlar bekleyebilirsiniz. Londra'da altın madalyayı boynuma takmak amacındayım. Ama daha önce de Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak istiyorum'' diye konuştu. Özkan, müsabakasıyla ilgili olarak, ''Güzel bir yarışmaydı. Kendimden emindim. Bir madalya alacaktım ama rengini bilemiyordum. Zor bir yarışma oldu ama ülkemin yüzünü güldürdüğüm için çok mutluyum'' dedi.

ZOR ŞARTLARDA BÜYÜDÜM

Çocukluğu oldukça zor koşullar altında geçen ''Gümüş Kız'' Sibel Özkan, ''Bu başarımın, benim gibi zor koşullarda yetişenler için örnek olmasını istiyorum'' dedi. Olimpiyat Oyunları'ndaki ikinciliğinin yanısıra, bugüne dek Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları ikinciliği ve Türkiye'de birçok birinciliği bulunan 20 yaşındaki milli halterci, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu'nda geçen çocukluk döneminin hatırlatılması üzerine, ''Evet, zor şartlar altında büyüdüm. Bu noktalara gelebileceğimi tahmin ediyordum, ama bu kadar erken olmayabilirdi. Bu, azmin zaferidir'' diye konuştu.

MADALYAYI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Sibel Özkan, Pekin'de madalya kazanacağını daha önce rüyasında gördüğünü söyledi. Milli sporcu, ''Rüyamda kürsüye doğru gelirken hocamın mutluluktan ağladığını gördüm. Rüyam gerçek olduğu için çok mutluyum. Artık hedeflerim daha da büyük olacak'' dedi. Gümüş madalya kazanmasının ardından kendisine pek çok kutlama mesajı geldiğini anlatan Özkan, bu sevgi ve ilgiye layık olmaya çalışacağını kaydetti.

NURCAN TAYLAN'A ÇOK ÜZÜLDÜM

Aynı kiloda yarıştığı Atina-2004'ün şampiyon haltercisi Nurcan Taylan'ın ''sıfır'' çekmesiyle ilgili olarak yorum yapmak istemeyen Özkan, yalnızca duyduğunu üzüntüyü dile getirdi. Özkan, ''Yarışma heyecanından Nurcan'ı izleyemedim. Sıfır çektiğini öğrenince çok üzüldüm'' demekle yetindi.

ÇİNLİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Pekin-2008'de gümüş madalya kazanan Özkan'a, gezi sırasında Çinli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sibel'i madalya töreninde televizyondan izleyip de tanıyan kimi Çinli vatandaşlar, milli sporcuyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Sempatik hareketleriyle Çinliler'in beğenisini kazanan Özkan, kimi Çinli çocukları da kucağına alarak gazetecilere poz verdi.

Çetin Arslancan / Pekin

11.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Sedat Artuç herkesi üzdü

  Sibel: Başarım örnek olsun

  İngiliz rakibine 14-3 yenilen Adem Kılıççı elendi

  Yelkencimiz Ali Kemal Tüfekçi 13 ve 18. sırada

  Üzülmez ve Toraman medya önünde barıştı

  Antrenman maçında Sırbistan fark attı

  Potada start 18 Ekim'de

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır