"Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Borcu olmayanın SSK primine yüzde 5 indirim

DEVLET Bakanı Mehmet Şimşek, “Devlete borç takmayan doğru çalışan bütün işverenlerin SSK primlerini yüzde 5 indireceğiz” dedi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) tarafından ilki Bitlis’te önceki gün düzenlenen ‘Genç İşadamları Soruyor’ toplantısına katılan Bakan Şimşek, hükümetin yeni dönemdeki çalışmalarına değindi. “Devlete borç takmayan doğru çalışan bütün işverenlerin SSK primlerini yüzde 5 indireceğiz” diyen Şimşek, işverenlerin üzerindeki zorunlu istihdam yükümlülüklerinin hafifletildiğini ifade etti. Şimşek, “Sadece bir tek özürlü çalıştırma zorunluluğu kaldı. Bu da Hazine tarafından ödenecek” diye konuştu.

ORTA DÖNEMDE ENFLASYON TEK HANEYE İNER

Dünde bir televizyon programında soruları cevaplayan Şimşek, Türkiye’nin IMF’den kaynak kullanmaya ihtiyacı olmadığı görüşünü yineledi. Bir anlaşmayla sonuçlanacaksa ihtiyati stand-by’ın uygun olduğunu kaydeden Şimşek, yeni bir anlaşma yapılması halinde detayların Eylül-Ekim aylarına kadar tamamlanacağını söyledi. “Kısa dönemde enflasyonu yükselten faktörler maalesef hâlâ etkili” diyen Şimşek, şunları söyledi: “Enerji fiyatlarının ve gıdanın gecikmeli de olsa etkisi var. Tekrar çift hanede olmamız hoş değil. Fakat dünyada geçen yıl enflasyon yüzde 3.5 civarındaydı. Öngörüler bu yıl yüzde 6’yı aşacağı yönünde; yani ikiye katlanacak. Türkiye’de bence şu anki gidişat, bizim performansımızın iyi olduğunun göstergesi. Gıda ve petrol sonsuza kadar yüksek devam edemez. Biz orta dönemde tekrar tak haneli rakamlara döneceğiz.”

Giderek artan cari işlemler açığının yapısal bir sorun olduğunu yineleyen Şimşek, bu sorunun ağırlıklı olarak enerjide dışa bağımlılıktan kaynaklandığını, yapılan ve yapılacak olan reformlarla orta vadede cari açığın makul seviyelere çekilebileceğini söyledi. Devlet Bakanı Şimşek, global ekonomideki durum ve dava nedeniyle yaşanan belirsizliğin yabancı sermaye girişinde azalmaya neden olduğunu ifade etti. Şimşek, yıl sonunda 12-14 milyar dolarlık doğrudan yatırım girişi beklediklerini büyümeyi de yüzde 4.5 civarında öngördüklerini kaydetti. Kredi kartları konusunda da hem bankaları, hem de tüketicileri uyaran Şimşek, “Özellikle yıllık faiz konusunda bankaların tüketiciyi güzel bir şekilde bilgilendirmesi lazım. Bizim vatandaşa bu duyarlılığı vermemiz lazım. Sonunda her ne kadar plastik bir kartsa da sonunda bu sizden istenecek. Yani bunu kullanarak refah seviyenizi kalıcı olarak artırmanız zor” dedi.

12.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  100 kazanıp, 130 harcadık

  Doğal gazı en pahalı kullanan ülkeyiz

  En kazançlı yatırım, çevre

  Borcu olmayanın SSK primine yüzde 5 indirim

  Günlük ihracatımız 400 milyon dolar

  Bank Asya'nın 6 aylık net kârı 100 milyon YTL

  “Türkiye, kredi kartında borç tuzağına düşebilir”

  Kapasite kullanımında gerileme

  PO, Karadeniz’de doğal gaz arayacak

  Ruble yüzde 1,3 değer kaybetti

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır