"Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Özgürlük gemileri kuşatmayı deldi

Gazze Şeridi üzerinde uygulanan İsrail ablukasını delerek, Gazze’ye ulaşan “Özgür Gazze” ve “Özgürlük” gemileri Gazze’yi bayram yerine çevirirken, Batı Şeria’daki Filistin yönetimi ile Gazze’deki fiili Hamas hükümeti, gemiyle gelen barış eylemcilerini ayrı ayrı kutladı.


KRİZ, GÜÇLÜ TÜRKİYE'YE İHTİYACI ARTTIRDI

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) tarafından hazırlanan 66 sayfalık "Gürcistan Krizi Değerlendirme Raporu"na göre, krizden en çok etki

Şiî lider Mukteda Es Sadr İran’a yerleşiyor

IRAK'TAKİ Mehdi Ordusu adlı örgütün lideri Şiî din adamı Mukteda es Sadr’ın uzun yıllar İran’da kalmaya karar verdiği bildirildi. Kimliğinin açıklanma


  Gürcü birlikleri Osetya sınırında

GÜRCİSTAN'DAN tek yanlı bağımsızlık ilân eden Güney Osetya’nın yetkilileri, ağır silâhlı Gürcü askerlerinin sınırda toplandıklarını ileri sürdüler.


  Gürcistan’da sabotaj gibi patlama

GÜRCİSTAN'IN stratejik doğu-batı demir yolunda akaryakıt taşıyan bir trende, Gori şehri yakınlarında yol aldığı sırada meydana gelen patlamada iki tanker havaya uçtu.


  ABD savaş gemisi Batum’da

GÜRCİSTAN'A insanî yardım malzemesi götüren Amerikan savaş gemisi USS McFaul, Batum limanına geldi.


  Afganistan’da NATO helikopteri düştü

AFGANİSTAN'IN doğusunda NATO tarafından kiralanan bir helikopterin düştüğü, ilk belirlemelere göre bir kişinin öldüğü bildirildi.


  İsrail, Doğu Kudüs’te bir İslâm enstitüsünü kapattı

İSRAİL, ülkenin kuzeyinde bulunan bir İslâm enstitüsünü Hamas ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapattı. Kapatılan El Aksa Enstitüsü’nün kurucusu Şeyh Raed Salah ise Hamas ile bağlantısı olduğu iddialarını reddetti.


  Avusturya köyünde Türk şenliği

AVUSTURYA’NIN Macaristan sınırı yakınındaki Purbach Köyünde düzenlenen Türk şenliğine binlerce kişi katıldı.


  Orion füzesinde başarısızlık

UZAY mekiklerinin yerini alması için seçilen Orion füzesinin mürettebatını Dünya’ya getirecek kapsülün iniş denemesinin başarısızlığa uğraması NASA yetkililerini sıkıntıya soktu.


  Zerdari adaylıkta ısrarlı

PAKİSTAN'DA suikaste kurban giden eski başbakan Benazir Butto’nun eşi Asıf Ali Zerdari, müstafi Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in ardılı olmak üzere adaylığını koymaya karar verdi.


  İran yerli haberleşme uydusu fırlatacak

İRAN, ilk yerli haberleşme uydusunu yakında uzaya fırlatacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “İran, ambargolara rağmen havacılık ve uzay teknolojisinde büyük başarılara imza attı ve ilk haberleşme uydusunu fırlatmaya hazırlanıyor” dedi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır