"Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ormanlar yine alev alev

Muğla’nın merkez ilçesine bağlı Özlüce köyü Köseler mevkisinde önceki gün öğleden sonra yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında 150 hektarı aşkın ormanlık alan zarar gördü.


DP’de ‘beyaz sözleşme’ dönemi

DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, yeni parti tüzüğünü yaptıktan sonra bütün il ve ilçelerle paylaşacaklarını ve ‘’Beyaz Sözleşme’’ imzalaya

Jandarma karakoluna roketli saldırı

SİİRT'İN Pervari ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca jandarma karakoluna roketatarlı saldırı düzenlendiği bildirildi.


  Atatürk dönemi diktatörlüktür

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Doğan Tarkan, “Atatürk dönemi bir diktatörlüktür. Kendinden başka bir siyasal akıma izin vermemiştir. Dönemin koşulları öyle gerektiriyordu, lâfı mazeret değildir. Dolayısıyla diktatörlüğün iyisi kötüsü olmaz” dedi.


  Hükümetin tarım politikası çiftçinin aleyhine

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, mısır ve buğday fiyat gerilemesinin çiftçiyi mağdur ettiğini belirterek Toprak Mahsulleri Ofisi’nin müdahalede bulunmamasını eleştirdi.


  Meclis, uyum yasalarına odaklanacak

TÜRKİYE'NİN Avrupa Birliği üyeliğinde, “Yol Haritasını” belirleyen Hükümet Ulusal Program çerçevesinde hazırladığı paket için start verdi. 400 sayfalık taslak çalışma ilgili bakanlara son şeklini vermeleri için sunuldu. Çalışmalar Meclis’in yeni yasama yılına kadar ivedikle hazırlanarak Meclis’e sunulacak.


  OKS’de tercih yükseltmede son gün

ORTAÖĞRETİM Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı 2. yerleştirme kayıtları sonucunda boş kalan kontenjanlar için ‘’tercihte yükselme’’ başvuruları bugün yapılacak.


  İşsizliğe karşı, iktidar muhalefet el ele vermeli

CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Türkiye’deki işsizlik sorununu iktidar ile muhalefetin elele vererek çözmesi gerektiğini söyledi.


  Meslek liseleri cazibe merkezi olmalı

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği Başkanı Nurettin Özgenç, ‘’meslek liselerinin cazibe merkezleri olması’’ gerektiğini belirtti.


  Sağlık Bakanı Akdağ’dan, “112’yi arayın” çağrısı

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, vatandaşların, acil ve ağır vak'alar için mutlaka ambulans çağırması gerektiğini belirterek, “Ancak, hâlâ ambulans gerektiren vak'aların yarısına, hatta bazı şehirlerde yarısından daha azına ambulans çağrılıyor” dedi.


  Silifke’de dolu yağışı, ekili ürüne zarar verdi

MERSİN'İN Silifke ilçesine bağlı Kocaoluk Köyünde yağan dolunun, yaklaşık 2 bin dönüm arazide ekili ürüne zarar verdiği bildirildi.


  Vücudunuzu Ramazan’a hazırlayın

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, rahat oruç tutmak isteyenlerin, şimdiden porsiyonların azaltıp, öğün sayısını artırarak kendilerini Ramazan’a hazırlaması gerektiğini söyledi.


  Ramazan ayı fırsatçılığı günah

Gaziantep İl Müftüsü İsmail Canbolat, ‘’Mübarek Ramazan ayını fırsat bilip, gıda maddelerine zam yapılarak haksız kazanç sağlanması, din açısından tasvip edilmeyen bir olaydır, günahtır’’ dedi.


  Sultanahmet şenlenecek

İSTANBUL'UN yüzyıllardır değişmeyen Ramazan ayı şenlik mekânı Sultanahmet Meydanı, bir kez daha geleneksel kültürü yaşatmaya hazırlanıyor.


  'Ramazan dilencileri' büyükşehirlere akın ediyor

RAMAZAN ayı boyunca dilenmek için ikamet ettikleri köy ve ilçelerden metropol şehirlere akın eden dilenciler, geldikleri şehir merkezlerinin girişlerine çadırlar kurmaya başladı.


  Kimse Yok Mu 10 bin Çocuğu sünnet ettirdi

KİMSE Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tüm yurtta 10 bin çocuğu sünnet ettirdi. Sünnet edilen çocuklardan bir kısmı İstanbul’da Eyüp Sultan türbesini ziyaret etti.


  Malazgirt Zaferi kutlamaları başladı

ANADOLU'NUN kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin 937. yıl dönümünü kutlamaları başladı. Kutlamalar ilk olarak Anadolu Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirildi.


  Güneydoğu, 4 gündür nefes alamıyor

SURİYE sınırından gelen ve başta Şanlıurfa olmak üzere ilçeleri etkisi altına alan toz bulutu hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Gece hafif şekilde yağan yağışın çamurlu olmasıyla sabah saatlerinde araç sahipleri soluğu oto yıkamacıda aldı. Görüş mesafesi 20 metreye kadar düşen şehirlerarası yollarda yağmurun yağması halinde toz bulutunun bölgeyi terk edeceği belirtildi.


  Gençler, bilinçsizce tüketiyor

GENÇLERİN tüketim konusunda oldukça bilinçsiz olduğu yapılan araştırmayla bir kez daha ortaya çıktı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir şirkete yaptırdığı araştırma, gençlerin alış veriş yaparken piyasa araştırmasına, kaliteye ve tüketici haklarına önem vermediğini gösterdi.


  Türkiye’nin Çin’i, Konya

Konya Bisikleti Kalkındırma Derneği Başkanı ve Belediye Meclisi üyesi Fatih Yılmaz, her evde en az bir bisikletin olduğu Konya’da toplam 800 bin bisiklet kullanıldığını söyledi.


  Yurt ve kredi başvuruları için son gün

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak için başvuru süresi bugün sona erecek.


   Kiralık klâsikler ilgi görüyor

OTOMOTİV üreticileri, her geçen yıl geliştirdikleri yeni bir modelle müşterilerinin beklentilerini karşılamaya çalışırken, meraklıların halen ilgi odağı olan klasik araçlar kiralama sektörünün de parçası haline geldi.


  Evlilik cüzdanlarını çocukları aldı

RESMÎ nikâhları olmayan 100 çift, Esenler Belediyesi’nin düzenlediği toplu nikah töreninde mutluluklarını resmîleştirdi. Bazı çiftlerin törene çocukları ile geldikleri görüldü. Anne ve babalarının evlilik cüzdanlarını çocuklarının alması ilginç görüntülere sebep oldu.


  2 bin görme engelli, internetten okuyor

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Merkezi bünyesinde oluşturulan Türkiye’nin ilk dijital kütüphanesinden yaklaşık 2 bin görme engelli yararlanıyor.


  Karadeniz'de burun ameliyatlarına yoğun ilgi

DOĞU Karadeniz Bölgesi’nde yılda yaklaşık 3 bin burun estetiği ameliyatı yapıldığı, bölgede estetik cerrahi uzmanının az olmasının doktorların işini zorlaştırdığı bildirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır