"Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Üsküdar’da “Kâtibim” günleri

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 20.’si düzenlenen Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği başlıyor. 25-30 Ağustos 2008 tarihleri arasında gerçekleşecek şenlikte; İsmail Dümbüllü Ödülleri, beste, resim ve fotoğraf yarışması, özel konserler, uluslar arası halk oyunları gösterileri, sıra gecesi ve sergiler başta olmak üzere pek çok kültür-sanat faaliyeti yer alıyor.

20. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği bugün Saat 17:00’de, Hezarfen Heykeli’nin açılışının ardından, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır’ın sanatçılar, sivil toplum örgütleri ve Üsküdar halkıyla birlikte yapacağı yürüyüşüyle başlayacak.

6 gün sürecek 20. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği’nde bu yıl yine ünlü sanatçılar konser verecek. Ferhat Göçer, Enbe Orkestrası, TRT 1’in Bedirhan Gökçe İle Gecenin Kıyısında programında Zara, Mustafa Sağyaşar, Zekai Tunca, Umut Akyürek-Oktay Ertuğrul, Erdem Özgen, Metin Şentürk, Hasan Cihat Örter, Mustafa Uğur ve Recebim başta olmak üzere pek çok sanatçı sevenleriyle buluşacak.

Geleneksel Türk Tiyatrosunun büyük ustası İsmail Dümbüllü adına verilen ödüller sanat dünyasından önemli isimleri bir araya getirecek. Osmantan Erkır’ın sunumu ile gerçekleşecek ödül törenine son günlerin popüler grubu Mahşer-i Cümbüş de canlı gösteri ve skeçleri ile renk katacak.

Kâtibim Şenliği’nde bu yıl, 35. sanat yılını kutlayan dünyaca ünlü ebru sanatçımız Hikmet Barutçugil için hazırlanan özel bir program da yer alıyor.

Futbolun insanları güzel ve güçlü bağlarla bir araya getirmesini simgeleyen heykelin açılışı, Türk futboluna büyük katkılar sağlamış ve kısa bir süre önce kaybettiğimiz Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın anısına açılacak.

20. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği bu yıl, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Makedonya, Romanya, Ukrayna-Kırım Özerk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu-Dağıstan Cumhuriyeti ve Yunanistan’dan gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle daha da renklenecek.

Türkiye’nin önemli neyzenlerini bir araya getiren “Neyzenlerin Üsküdar Buluşması” ve “Farklı Ses ve Farklı Renklerden Üsküdar’ın Sadası” adını taşıyan konserler de sanatseverlere unutamayacakları saatler yaşatacak.

25.08.2008


 

Peygamber olmadan önce de “Muhammed-ül Emin”di

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (asm) risâleti öncesi hayatını anlatan ‘Muhammed-ül Emin ‘ Hayy Kitap’tan çıktı. Hayy Kitap Genel Yayın Yönetmeni Rauf Baysal ve kitabın yazarı Casim Avcı tanıtım toplantısı düzenledi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (asm) risâleti öncesi hayatını anlatan ‘Muhammed-ül Emin' Hayy Kitap’tan çıktı. Kitabın piyasaya çıkışı vesilesiyle yapılan tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Hayy Kitap Genel Yayın Yönetmeni Rauf Baysal şu ifadelere yer verdi: ” Hayy Kitap’ın 57. olan bu kitap bizim için bir çok ilki teşkil ediyor. Peygamberimizin (asm) peygamberliği öncesi dönemi özellikle inceleyen ilk kitap. Ve biz ilk defa bir tanıtım toplantısı düzenliyoruz. Kitabın hazırlanış aşamasıyla ilgili bilgi veren Baysal “Bu kitap bir ümit kitabıdır” dedi.

Kitabın yazarı Casim Avcı ise yaptığı konuşmada, “Peygamberimiz hakkında kitap yazmak her İslâm tarihçisinin hayalidir” dedi. Konuşmasında şu ifadelere de yer verdi: “Öncelikle İslâm kültür ve medeniyeti dünya kültür ve medeniyetinin bir parçasıdır. Bunu kabul etmek gerekir. Ve Hz. Muhammed (asm) bu medeniyetin merkezinde, kaynağındadır.” “Bu kitap diğer benzeri kitapların aksine onlar gibi peygamber hayatının tümünü değil özellikle peygamberliği öncesi dönemi anlatıyor. Hepimiz biliyoruz ki Peygamberimiz peygamber olmadan önce de örnek biriydi. O iyi bir aile babası, adil bir hakem ve dürüst bir tüccardı. Bunun için ona Muhammed-ül Emin denildi. İşte kitaba ismini vermesi de buradan kaynaklanıyor. Cahiliye devrinde düşmanlarının bile güvenini kazanan bir peygamberden bahsettiğimiz için kitabın adını Muhammed-ül Emin olarak belirledik.”

“Bu kitapta Peygamberimizin doğumu, çocukluğu, gençliği, evliliği ve baba oluşu anlatılıyor. Ve Hira’da ilk vahyi alışıyla sonlanıyor kitabımız.”

“Bu toplantı vesilesiyle bu kitabın yayınında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve Peygamberimizin (asm) şefaatine nail olmalarını temenni ediyorum.” ‘Muhammed-ül Emin’ 160 sayfa ve belgesel biyografi türünde bir kitap.

Hayy Kitap: Tel: 0 (212) 351 91 81

FARUK SAİM AKHAN

25.08.2008


 

Umut Yavuz’un şiir kitabı çıktı

GAZETEMİZİN genç editörlerinden Umut Yavuz’un bugüne kadar kaleme almış olduğu şiirlerini derlediği kitabı çıktı. “Ruhumun Düştü Gölgesi Şiirin Çıplak Tenine” adını taşıyan çalışma Cinius Yayınları tarafından yayınlandı. 102 sayfalık kitapta, Umut Yavuz’un bugüne kadar yazdığı 85 şiirine yer verilmiş.

Serbest ve hece tarzında yazılan şiirlerde daha çok iman, sevgi, hayat, ölüm, hakikat, hasret ve vuslat gibi temalar işleniyor. Yavuz’un ilk çalışması olan bu eser internetten Netkitap.com sitesinden sipariş edilebildiği gibi, (0212) 527 79 36 - (0212) 527 79 82 numaralı telefonlardan da istetilebiliyor.

Şiir kitabında yer alan çalışmalardan bazı bölümler ise şu şekilde:

Sebebi hilkatisin feleğin, nev'î insanın

Gaye-i hayalisin idrakli aşıkların

Sen gibisi görmedi, aşıktır cihan sana

Aşık hem bu deli, cibal, nücum, zerre sana

Takat yok, iştiyakım inletir semaları

Hak aşkına Sevgili, cemalin göster bana (Ey Sevgili, s. 22)

****

Soğuk İstanbul, İstanbul donuk

Yalnızlığıma bir hayalin, bir de İstanbul konuk.

Kar olmuş gözyaşları İstanbul´un, yağıyor

Yerde gözlerim, hayalin izlerini arıyor.

Tut elimi rüzgâr, savur beni de

Üşüme hayalim, sarıl bedenime

Düşen her kar tanesine bedel

Düşüyor gözlerimden, İstanbul düşüyor

Yalnızlığımda bir hayalin, bir de İstanbul üşüyor.

(İstanbul Üşüyor, s. 60)

****

Nurdan bir katre düştü gönlüme

Sabahın güneşi, akşamın nârı

Ruhumun mis kokulu gülzârı

Nurdan bir şemme düştü gönlüme

(Nurdan Bir Katre Düştü Gönlüme, s. 97)

25.08.2008


 

Rekorluk pide festivali

AYDIN’IN Karacasu ilçesinde 21. Karacasu Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali başladı. Törende konuşan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Mesut Kırcalı, festivalin, bölgenin tanıtımı için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

AKP Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk de pidesi ile ünlü Karacasu’nun her geçen gün geliştiğini ve adını duyurduğunu ifade etti. Etkinlikler kapsamında, Belediye Parkı’nda yöresel yemek, Cuma Mahallesi’nde seramik yarışması düzenlendi. İncirliova Mehter takımının gösterisi de büyük ilgi gördü. Etkinlikte 5.5 metre uzunluğunda pide hazırlandı. Halil İbrahim Köse’nin yaptığı pide, davetlilere ikram edildi. Köse, ‘’Geçen yılki festivalde yaptığım pidenin boyu 4.39 metreydi. Bir hafta önce Aydın Valiliği’ne gönderdiğim pide de 5 metre uzunluğundaydı. Bugün de 5.5 metre boyunda pide yaptım’’ dedi. Halil İbrahim Köse, hedefinin Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek büyüklükte pide yapmak olduğunu söyledi. Festivalde ayrıca Karacasu Belediyesi tarafından yaptırılan Konuk Evi’nin açılışı yapıldı.Belediye Başkanı Emin Mete, eski Karacasu Belediye binasını, aslını bozmadan, iç bölümlerde yapılan düzenlemelerle 11 odalı konuk evine dönüştürdüklerini söyledi.

/ Aydın

25.08.2008


 

Kalbim Bosna’da kaldı

14. Saraybosna Film Festivali’nde en iyi film ödülünü Hırvat yönetmen Goran Rusinovic’in “Buic Riviera” adlı filmi kazandı.

Nuri Bilge Ceylan’ın başkanı olduğu festival jürisi, Bosna-Hersek’li yazar Miljenko Jergovic’in romanından uyarlanan ve 1992-95 savaşı sırasında Bosna-Hersek’i terk ederek yeni bir hayata başlamak için ABD’ye giden biri Müslüman diğeri Sırp iki göçmenin hikâyesini anlatan filmi, 25 bin avroluk “Saraybosna’nın Kalbi” ödülüne layık gördü. Bu filmdeki rolleri ile Leon Lucev ve Slavko Stimac en iyi erkek oyuncu ödülünü alırken, en iyi kadın oyuncu ödülünü yönetmen Hüseyin Karabey’in “Gitmek- My Marlon and Brando” filmindeki oyunu ile Türk oyuncu Ayça Damgacı aldı.

/ Saraybosna

25.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır