"Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Potada altın madalya ABD'nin

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda erkekler basketbolda tüm maçlarını rahat kazanan ABD, finalde karşılaştığı İspanya karşısında zorlanmasına karşın altın madalyayı elde eden taraf oldu.

Pekin Olimpiyat Basketbol Salonu'nda maça ABD, Kobe Bryant, LeBron James, Carmelo Anthony, Dwight Howard ve Jason Kidd, İspanya ise Pau Gasol, Juan Carlos Navarro, Carlos Jimenes, Felipe Reyes ve Ricky Rubio ilk 5'iyle başladı. Grup maçında ''Rüya Takım''a 37 sayı farkla yenilen İspanya, bu maça oranla daha istekli çıktığı ilk çeyrekte alan savunmasını tercih etti ve ilk 10 dakikanın büyük bölümünü önde götürdü. ABD'nin bu maçı rahat kazanamayacağının sinyalini veren İspanyollar, çeyreğin bitmesine 6 dakika kala 15-11 öne geçti.

KOBE BRYANT SAHNEYE ÇIKTI

Yüksek tempoda oynanan ilk çeyreğin son dakikalarında rakibine baskı uygulayan ABD, 26-22 öne geçmeyi başardı. İlk çeyrek, özellikle Dwyane Wade'in etkili oyunu sonucunda 38-31 ABD'nin üstünlüğünde kapandı. 2. çeyrek, Kobe Bryant'ın 3 sayı çizgisinin dışından bulduğu sayılarla başladı. ABD'nin ilk 10 dakikadaki temposuna ayak uyduran İsyanya, 2. çeyrekte zorlanmasına karşın farkın açılmaması için büyük çaba sarfetti. Çeyreğin bitmesine 6 dakika kala Carmelo Anthony de, LeBron James, Jason Kidd ve Kobe Bryant gibi faul sayısı 2'ye yükselen oyuncular arasına girdi. İlk yarı, ABD'nin 69-61 üstünlüğüyle sona erdi. Dwyane Wade, ilk yarıda kaydettiği 21 sayıyla takımını rahatlatan isim oldu. İspanya, Reyes'in 3. çeyreğin başlarındaki etkili oyunuyla farkı 75-71 ile 4'e düşürdü. Farkı daha da azaltma şansını 2 kez geri tepen İspanya, son 10 dakikaya 91-82 yenik girdi.

SON 10 DAKİKA NEFESLERİ KESTİ

Son 10 dakikanın başlarında İspanya, Pau Gasol'un muhteşem alley-oop'u ve ardından gelen 3 sayıyla farkı 91-89 ile yeniden 2 sayıya indirdi. Tarafların olağanüstü mücadelesine sahne olan son çeyrekte farkın azalmasının ardından mola alan ABD, kısa süre içinde 101-92 öne geçmeyi başardı. İspanya, son 5 dakikada yeniden alan savunmasına döndü ve Kobe Bryant, durum 104-99 iken bulduğu 4 sayıyla takımını rahatlattı. İspanyol oyuncu Carlos Jimenes, attığı 3 sayıyla durumu 108-104'e getirerek takımını tekrar umutlandırdı, ancak Wade hemen karşılık vererek farkı yeniden 7 sayıya çıkardı. Son dakikaları sert geçen karşılaşmada ABD, farkı 11 sayıya çıkardı ve maçtan 118-107 galip ayrılarak en son Sydney-2000'de kazandığı altın madalyayı geri almış oldu.

25.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Olimpiyatlarda başarısız olduk

  Potada altın madalya ABD'nin

  ABD voleybolda 20 yıl sonra olimpiyat şampiyonu oldu

  Çin oyunları lider kapattı

  İngiltere’yi başörtülü kız temsil etti

  G.Saray'da gözler Steaua Bükreş maçına çevrildi

  Sutopunda Macaristan altın madalya kazandı

  Fransa hentbolda İzlanda'yı yenerek şampiyon oldu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır