"Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

G.Saray'da Benfica heyecanı

UEFA KUPASI'NDA PERŞEMBE GÜNÜ PORTEKİZ'İN BENFİCA TAKIMI KARŞILAŞACAK OLAN CİMBOM'DA PUAN HESAPLARI YAPILIYOR. G.SARAY'IN PORTEKİZ'Lİ FUTBOLCUSU FERNANDO MEİRA, "BİZİM İÇİN BERABERLİK ÇOK İYİ BİR SONUÇ OLACAĞINI BİLSEK DE KAZANMAK HEDEFİYLE GİDECEĞİZ" DEDİ.

UEFA Kupası'nda "B" grubunda 6 Kasım Perşembe günü deplasmanda Portekiz'in Benfica takımı ile karşılaşacak Galatasaray'ın Portekiz futbolcusu Fernando Meira, "Beraberlik çok iyi sonuç olur" dedi. Portekiz'in Antena 1 televizyonuna demeç veren Meira, "Benfica'nın kazanmak istediğini biliyoruz, ancak biz de beraberliğin çok iyi bir sonuç olacağını bilsek de kazanmak hedefiyle geliyoruz" diye konuştu.

Meira, "Benfica, Berlin deplasmanında berabere kalarak iyi bir sonuç aldı, ama biz de evimizde Olympiakos'a karşı önemli bir galibiyet aldık. İki takım için de zor bir maç olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. Benfica kulübünün spor direktörlüğüne Rui Costa'yı getirmesinin de etkisiyle son dönemlerin en iyi takımını kurduğunu, "genç ve başarılı" teknik direktör Quique Flores'in günümüz futbolunda kazanmak için büyük fikirlere sahip olduğunu söyleyen Portekizli futbolcu, "Benfica'yı henüz derin olarak analiz etmedik, ama dengeli ve defansı güçlü bir takım. Her pozisyonda iyi oyuncuları var. Galatasaray ise sakatlıklardan dolayı sezona düzensiz bir başlangıç yaptı. Uluslararası tecrübelere sahip genç yetenekli futbolcularımız var. Galatasaray, UEFA Kupası'nda başarı kazanmak için büyük hedefleri olan bir takım" dedi.

Meira ayrıca, 2000-2001 sezonunda Benfica formasını giydikten sonra yeniden Luz Stadı'na geri dönecek olmasıyla ilgili "Benfica'da çok iyi anılarım var. Alkışlanacak olmayı umarım" temennisinde bulundu. Öte yandan, Portekiz liginde V.Guimaraes deplasmanında aldığı 1-2'lik galibiyetle moral bulan Benfica'da defans oyuncusu Anderson Luis da Silva (Luisao), "Guimaraes'e karşı deplasmanda oynamak kolay değil. Zor bir galibiyet aldık, ama önümüzde daha yapacak çok işimiz var. Şu andan itibaren galibiyeti unutup, hatalarımızı görüp Galatasaray karşısında kazanmanın yollarını aramalıyız" dedi.

04.11.2008


 

Trabzon tekrar lider

TÜRKCELL Süper Lig'in 9. haftasını galibiyetle kapatan Trabzonspor, 2 hafta aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşan Trabzonspor, rakibini Tayfun Cora, Selçuk, Yattara ve Gökhan'ın golleriyle 4-0 yenmeyi başardı. Puanını 20'ye çıkaran bordo-mavili takım, 7. haftada Beşiktaş'a devrettiği lig liderliğini de geri aldı. Geçen yıl sezon boyunca düşme korkusu yaşayan, ancak bu sezon iyi bir çıkış yakalayan Ankaraspor, bugün deplasmanda Bursaspor'u Mehmet Çakır'ın golüyle 1-0 yenerek ligdeki 6. galibiyetini aldı. 19 puana sahip başkent ekibi, bu hafta puan cetvelinde 1 sıra daha yükselerek ikinciliğe yerleşti. Geçen sezonun flaş takımı Sivasspor, performansını bu yıl da sürdürüyor. Sahasında Denizlispor'u 3-1 yenerek haftayı kayıpsız kapatan kırmızı-beyazlılar, aynı puanı (18) paylaştığı Beşiktaş'ı averajla geride bıraktı ve 9. haftayı 3. sırada bitirdi.

BEŞİKTAŞ 4. SIRAYA GERİLEDİ

Haftaya lider giren Beşiktaş ise yeni teknik direktörü Mustafa Denizli ile çıktığı 2. deplasman maçında Kayseri'den eli boş döndü. 85. dakikada Turgay'ın golüne engel olamayan siyah-beyazlı takım, 18 puanla 4. sıraya geriledi. Beşiktaş böylece Mustafa Denizli yönetiminde 2 haftada 5 puan kaybetmiş oldu. Aynı puanı (14) paylaşan iki takımın mücadelesinde gülen taraf Galatasaray oldu. Geçen hafta Eskişehirspor karşısında aldığı 4-2'lik yenilginin ardından İstanbul Ali Sami Yen Stadında Gaziantepspor'u ağırlayan sarı-kırmızılı takım, 10. dakikada Kewell ve 11. dakikada Lincoln'ün golleriyle karşılaşmaya hızlı başladı. Kırmızı-siyahlılar Tabata'nın penaltıdan attığı golle farkı 1'e indirse de Arda'nın golüyle Galatasaray sahadan 3-1 galip ayrıldı. Kayserispor ile birlikte 17 puana sahip olan Galatasaray, averajla 5. sırada yer alıyor. Son 3 sırada Ankaragücü 6, Antalyaspor 5 ve Kocaelispor 2 puanda bulunuyor. Toplam 26 golün atıldığı ligin 9. haftasında, 4 maçı deplasman, 3 maçı evsahibi takımlar kazanırken, 2 mücadelede ise eşitlik bozulmadı.

04.11.2008


 

ERSUN YANAL KAZANDIRDI

Hem Gaziantep hem de bir önceki Galatasaray maçından daha önemli bir maçtı İstanbul Belediye maçı. Oyuncular da bunun bilincindeydi ama bana göre gereksiz panik yapılıyor.

Trabzonspor'un başına ne geliyorsa panikten geliyor. Sen şu ana kadar toplam 7 puan kaybetmişsin ve aldığın sonuçlar da tesadüfi değil. Takım olma yolundasın ama dışarıda büyük bir baskı. Bu baskı maç öncesi bize bile yansıdı. Düşünün futbolcular ne haldedir!

Maçı Trabzonspor eksiklerine rağmen kazandı. Hem geri dörtlüde hem de orta alanda eksiği olmasına rağmen kazanabiliyor. Geçen hafta bir yazı yazdım. Dedim ki, Trabzonspor disiplinsiz! Katılırsınız katılmazsınız bu benim gözlemim. İstanbul Belediye maçında disiplinli Trabzonspor'u sahada gördüm. Mesela Song, kafasına göre topu alıp ileri çıkışlar yapmadı. Sanırım Ersun hoca onu epey tembihledi. Trabzonspor Belediye maçında en iyi yardımlaşma örneklerini verdi. Serkan- Selçuk-Colman ort alanda çok çalıştı. Herkes Serkan'ı daha formda görebilir ama bana göre İstanbul Belediye maçında Selçuk büyük işler yaptı. Geriye yardım etmekle kalmadı, gol aradı ve attı da.

Ersun hoca, Antep maçından değişik bir onbirle mücadele etti. Haklıydı da. Antep kupa maçı bu sene bu zamana oynanan en olumsuz maçtı. Mücadele bile yoktu. Belediye maçında mücadele ve istek üst düzeydeydi. Her şeye rağmen Trabzonspor göze hoş gelen futbolu oynayamıyor diyebilirsiniz. Kabul ama Trabzonspor yenilmiyor da. Gol pozisyonu veriyor diyeceksiniz. Her takım gol pozisyonu veriyor. Kaleciler ne için var? Sylva işte bunun için birinci kaleci. Üç net pozisyon kurtarınca oyun Trabzonspor'a döndü. İstanbul Belediyespor kötü takım değil. Hızlı çıkışlarını gördünüz ve dört net pozisyonları var ama Trabzonspor da en az yedi sekiz net pozisyonla tamamladı maçı.

Gol olmayan pozisyonları Gökhan Ünal'a sormak lazım. Çok bencilce davrandı. Hele Colman'a vermediği bir pas var ki affedilir gibi değil. Gökhan önce takımı için oynaması gerektiğini öğrenmeli. Ersun hocayı bazen eleştiriyoruz ama maçta Yattara'yı oyuna aldığı anda karşı tarafın bütün mecalini kesti. Yani bu taktik işte. Taktikle oyunu kurdu ve kazandırdı. Öyle bir anda Yattara'yı oyuna aldı ki, son bir umut saldıran Belediyespor'u bitiren değişiklik oldu. Yanal'ın Umut'u bir süre yanında oturtması, Gökhan-Isaac-Yattara ile başlamasını daha doğru buluyorum.

Serdar Bali'ye..!

Serdar Bali, Trabzonspor'un bir değeri, neferi. Olimpiyat'ta maçı izlerken bir ara gözüm canlı yayın odasına takıldı. Yerinde duramıyordu. Açık tribündeki taraftar gibiydi. Bizim sizin kadar heyecanlıydı. Bazen sayın Bali'yi eleştiriyorlar. Anlamıyorum ve neden bunu yapıyorlar? Yorumcumuz yok diyordunuz. Ulusal kanallarda Trabzonlu, Trabzonsporlu bir değerimiz var. Onu orada tutalım bari. Normalde nötr olması lazım. Çünkü tarafsız görünmek zorunda ama sevincini, Trabzonspor'un kazanma isteğini Lig Tv canlı yayın odasından gösteriyor. Gerisini siz düşünün.

KADİR BIYIKLI

04.11.2008


 

Kayseri evinde 3 büyüklere yenilmiyor

SON 2 sezonda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a evinde yenilmeyen Kayserispor, bu sezon ligin 2. haftasında konuk ettiği Galatasaray ile golsüz berabere kaldıktan sonra dün ağırladığı Beşiktaş'a da boyun eğmedi.

Sarı-kırmızılı ekibin, ligde ağırlığını hissettirmeye başladığı 2006-2007 sezonunda Galatasaray ile evinde oynadığı maç golsüz eşitlikle tamamlandı. Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Kayserispor, Beşiktaş'ı 3-0 yenerek, İstanbul'a eli boş gönderdi. Ligi 5. sırada bitirdiği geçen sezonda da 3 büyüklere evinde boyun eğmeyen sarı-kırmızılı ekip, renktaşı Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etmeyi başaran Kayserispor, Beşiktaş'ı da 2-0 yendi. Kayserispor, bu başarısını bu sezon oynadığı 2 maçta da gösterdi. Ligin 2. haftasında konuk ettiği Galatasaray ile golsüz berabere kalan Kayseri ekibi, dün de Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Son 4 maçta Kayserispor'a gol atamayan Beşiktaş, bu sezon taşıdığı namağlup unvanını da Kayseri'de bırakmış oldu. Kayserispor, son 2 sezonda konuk ettiği Trabzonspor'u da birer golle yenme başarısı göstermişti.

04.11.2008


 

Arsenal maçına İtalyan, Benfica maçına İngiliz hakem

nŞAMPİYONLAR Ligi G Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe'nin grubundaki 4. maçında deplasmanda karşılaşacağı Arsenal maçını İtalyan hakem Roberto Rosetti yönetecek. UEFA Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre 5 Kasım Çarşamba günü TSİ 21.45'de İngiltere'de oynanacak olan ve Star tv'den naklen yayınlanacak maçı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Roberto Rosetti yönetecek. Öte yandan UEFA Kupası'nda B Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray'ın Portekiz deplasmanında Benfica ile oynayacağı maçı İngiliz hakem Martin Atkinson yönetecek. TSİ 21.30'da başlayacak olan maç TRT 1'den naklen yayınlanacak.

04.11.2008


 

Yardımlaşma yok

Son haftaların formda takımı G.Amtepspor ile G.Saray'ın maçı, beklentilerimin altında bir karşılaşma oldu.

Son haftaların formda takımı G.Amtepspor ile G.Saray'ın maçı, beklentilerimin altında bir karşılaşma oldu. G.Antapspor eksikleri olması nedeniyle belli ki kadro sıkıntısı sebebiyle olumsuz etkilenmişti. Lig ve kupada Trabzonspor karşısında çok iyi futbol oynayan G.Antepspor' un pozitif futbolunu bu maçta göremedik. Nedeni G.Saray'ın çok iyi oynamasından değil, demin de zikrettiğim gibi Antep'in kendinden kaynaklanıyordu.

G.Saray yıldız oyuncularının özel meziyetleriyle maç kazanmaya devam ediyor. G.Saray bu futbol kalitesi, ekip olma ruhu, mücadele gücü gibi vasıflarıyla, başına her zaman iş açabilecek görüntü arzediyor. Yani G.Saray her türlü neticeye açık futbol oynuyor. Mesela maç 2-0 iken bile G.Saray maçı her an kaybedebilir havasında. Takım savunması zaafı üst düzeyde. İleride tek forvetli, defansta alan savunması taktiğiyle oynuyor.

Arda'nın maç sonundaki ifadesine göre, bu taktikle hızlı hücum yapmayı planlamış Skibbe. Ama G.Saray bu hızlı hücum denemelerini yapan bir görüntüde değil. G.Saray kalabalık hücum yapan bir görüntüde de değil. Kalabalık hücuma çıktığında geri dönüşlerde yeterli değil. Sadece orta göbekte oynayan Ayhan ve Meira defansa yardıma gelebiliyor. Arda, Kewell ve Lincoln de-fans zaafı olan oyuncular. İki bekten Sabri ve Hakan hücuma çıktıklarında rakip onların alanlarından tehlikeli hücumlar yapabiliyor.

G.Saray şu an itibariyle defansta ve hücumda dengeli bir takım görüntüsü veremiyor. Oynadığı maçın o anki atmosferine ve oyuncuların maç günü performanslarına göre netice alabilir. Yani G.Saray'ın disipline olmuş, standart bir futbol ve oyun anlayışıyla kurgulanmış oyun yapısını henüz göremiyoruz.

SAİD OKUR

04.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır