"Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ZİRVEYE YAKIN TAKİP

TÜRKCELL Süper Lig'e yaptığı kötü başlangıcın ardından, son haftaların en başarılı takımlarından birisi olan Fenerbahçe, zirve yarışında var olduğunu gösterdi.

Ligde geride kalan 11 haftanın çoğunluğunda puan cetvelinde orta sıralarda yer alan sarı-lacivertli ekip, son haftalarda üst üste aldığı puanların ardından üst sıralardaki mücadeleye ortak oldu. Sezonun ilk haftasında deplasmanda Gaziantepspor'a 1-0 yenilerek, ilk haftanın ardından oluşan puan cetvelinde 16. sırada yer alan Fenerbahçe, ardından 10 maçlık periyotta 10 basamak yükselerek 6. sıraya yerleşti. Ligin 2. haftasında 7., 3. haftasında 12., 4. haftasında 8., 5. haftasında 10., 6. haftasında 12., 7. haftasında 10., 8. haftasında 9., 9. haftasında 9., 10. haftasında 7. ve 11. haftasında 6. sıralarda yer alan sarı-lacivertli ekip, 10 haftanın ardından 11 takımı gerisinde bıraktı. 6.'lık Fenerbahçe'nin sezon başından bu yana puan cetvelinde geldiği en üst basamak oldu.

PUAN FARKLARINI AZALTTI

Puan cetvelinde 19 puanla 6. sırada yer alan sarı-lacivertliler, 26 puanlı lider Trabzonspor'un ardından sıralanan 4 takımla puan farklarını oldukça düşürdü. Sarı-lacivertli ekip, sıralamada 22'şer puanlı 2. Beşiktaş'ın ve 3. Ankaraspor'un 3, 21 puanlı 4. Sivasspor'un 2 ve 20 puanlı 5. Galatasaray'ın 1 puan gerisinde bulunuyor. Fenerbahçe, ligde ilk yarıda kalan 6 maçından ikisini puan cetvelinde üzerinde bulunan ekiplerle yapacak. 13. haftada Beşiktaş'ı, 17. haftada da Trabzonspor'u Kadıköy'de konuk edecek sarı-lacivertliler, rakipleri karşısında saha ve seyirci faktörünü de iyi değerlendirerek galip gelirse, zirve yarışında büyük bir avantaj sağlayacak.

18.11.2008


 

Arda Turan taburcu edildi

İSTANBUL Büyükşehir Belediyespor maçında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, taburcu edildi.

Kontrol amaçlı olarak geceyi Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde geçiren genç futbolcu, hastane çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sağlık durumunun iyi olduğunu ve şu an herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Arda Turan, hastanede bütün tahlil ve tetkiklerinin yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

BİRAZ KAFA OLARAK YORGUNUM

''Çok iyiyim. Biraz zorluydu gece ister istemez, ama her şey yolunda. Stres ve yorgunluğa dayalı bir durum var, ondan kaynaklanmış. Türkiye'de futbol oynayıp, stresli olmamak imkansız. Biraz duygusal insanlarız. İster istemez bu duyguları biraz yoğun yaşıyoruz. Kazandığımız ya da kaybettiğimizde veya hakaret derecesine varan eleştiriler olduğunda... Ama problem değil, kendimi gayet iyi hissediyorum. Gayet iyi durumdayım. Şimdi bir iki gün dinleneceğim. Milli takım kampına gidemeyeceğim. Çarşamba günü düz koşuya başlayacağım. Çok iyiyim. Sadece biraz kafa olarak yorgunum.''

ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIKLI DURUMDAYIM

Uyku sorunu yaşadığını ifade eden Arda, ''Geceleri rahat uyuyamıyorum. Neden olduğunu bilmiyorum. Ya biz birilerinin canını yaktık ya da biri bizim canımızı yaktı. Onun dışında bir şey yok. Her insanın başına gelebilecek şeyler. 21 yaşında genç bir insanım sonuçta. İster istemez sıkıntı çekiyoruz. Hastaneye gelen insanlara, büyüklerime, arkadaşlarıma ve dua eden herkese teşekkür ediyorum. Hiçbir şeyim yok. Çok şükür sağlıklı durumdayım'' diye konuştu.

18.11.2008


 

ARDA: HAYATIM BOYUNCA AĞZIMA ALKOL ALMADIM

BİR basın mensubunun, ''Yazılanlar mı seni rahatsız etti?'' şeklindeki sorusunu Arda, şöyle cevaplandırdı: ''Hayatım boyunca alkol kullanmadım, 'Her türlü alkolü kullandı' diye yazıyorlar. Şu yaşıma kadar ağzıma alkol sürmedim. Bana alkol verdiğini iddia eden bir mekan sahibi varsa, ben yarın futbolu bırakacağım. Sigara da kullanmadım. Biz bunlara dikkat ediyorsak, insanlar da bazı şeylere dikkat etmeli.''

18.11.2008


 

Beşiktaş ligde seriye bağlayamıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de Bursaspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak 2 puan bırakan Beşiktaş, bu sezon ligde seri galibiyetler alamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Geride kalan 11 hafta sonunda 22 puan toplayıp averajla 2. sırada bulunan siyah-beyazlı takım, iki defa üst üste 2'şer galibiyet alırken, sonrasındaki maçlarda elde ettiği sonuçlarla arzuladığı düzeye gelemedi. Ertuğrul Sağlam'ın ardından teknik direktörlüğe Mustafa Denizli'yi getiren Beşiktaş, bu dönemde de inişli çıkışlı grafiği ile başarılı bir çizgi yakalayamadı. Sezona üst üste 2 galibiyet alarak başlayan ''Karakartallar'', aynı başarıyı Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli değişimindeki süreçte yaşadı.

Ertuğrul Sağlam döneminde Hacettepe'yi mağlup eden siyah-beyazlılar, bu maçtan sonra Mustafa Denizli yönetiminde deplasmanda Gençlerbirliği karşısında 1 galibiyet alarak son kez üst üste 2 haftayı 3 puanla tamamladı. Üst üste 3 puanı 1 ve 2. ile 6 ve 7. haftalarda yakalayan Beşiktaş, bu galibiyetlerin ardından puan kaybederek sevindirdiği taraftarlarını hüzne boğdu. Ligde 11 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, son 4 maçında ise sadece 1 kez galibiyet sevinci yaşayabildi. Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam'ın yerine takımı emanet ettiği tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli ile şu ana dek üst üste 3 puanı bir arada göremedi.

18.11.2008


 

Denizli iyimser ama

Anlamsız husumet yüzünden gergin geçmesi beklenen Bursaspor-Beşiktaş maçında korkulan olmadı. Bunda her iki taraf yöneticilerinin olumlu davranışları ve futbolcuların saha içerisindeki samimi görüntüleri etkili oldu. Maçta ise iki tarafında çok fazla üzülmeyeceği bir sonuç ortaya çıktı. Beşiktaş maçta birçok gol pozisyonu bulmasına rağmen 3 puan getirecek golü bulamadı. Beşiktaş’ın gol atamamasında Bursaspor savunma oyuncularının başarısını göz ardı etmemek gerekir. Mustafa Denizli Yusuf’u İbrahim Toraman’la etkisiz hale getirince Bursa atakları da etkisiz oldu.

Hakem Kuddusi Müftüoğlu’nun iyi idare ettiği maçta gol yoktu belki ama iyi bir mücadele vardı. Nobre ve Serdar Özkan’ın net gol pozisyonlarından faydalanamayınca iş duran toplara kalmıştı. F.Bahçe ve G.Saray’ın serbest vuruş ve kornerden gol bulduğu haftada 17 köşe atışından bir tek gol pozisyonu bile bulamamak düşündürücü idi. Beşiktaş’ın etkili oyuncuları Tello ve Delgado ile daha üretken olması beklenen ölü top organizasyonu üzerinde çalışması lazım. Oyuna sonradan giren Bobo ve Serdar Özkan kendilerinden beklenen gayreti göstermediler. Yedek kalmaktan hoşnut olmamalılar ki isteksiz göründüler.

Mustafa Denizli kayıp puanlardan dolayı üzüntüsünü belirtmekle birlikte, şampiyonluk konusunda kendinden emin görünmesi çok güzel. Ancak, üst üste iki deplasmanda kaybedilen 5 puanın hesabı iyi yapılmalı. Rakipler kazanıyor, derbiler yaklaşıyor ve Beşiktaş güçlü takımlara karşı zorlanıyor. Kupadaki Trabzonspor maçı hariç üst sıralardaki rakiplerine karşı kazanamamak iyi bir gösterge değil.

NADİ AKSOY

18.11.2008


 

İkili forvete dönmeli

Galatasaray zirve yarışında geri kalmamak adına önemli üç puanı hanesine yazdırdı. Ancak sıkıntılı futbol sürdürmeye devam etti. Zaman zaman iyi görüntü vermesine rağmen, saman alevi süratindeydi bu görüntüler. İstanbul Belediye iyi bir takım. Ayağa çabuk pas yapıyorlar. Maçın ilk 25 dakikasında G.Saray'ı hayli zorladılar. Ancak pozisyon üretemediler. G.Saray'ı rakipleri iyi test ediyor ve rahat oynmasına müsade etmiyor. Bunun nedenide G.Saray'ın tek forvetle oynaması. Ve tek forveti desteklemede ileriye yavaş çıkması ve çabuk çoğalamaması.

Genel itibariyle G.Saray oyunu kendi sahasında kabul ediyor. Kazandığı topları ayağa oynayarak orta sahayı kat etmeye çalışıyor. Hal böyle olunca ileride tek forvet oynayan Baroş yalnız bir görüntü arz ediyor. İleride az oyuncu bulunduran G.Saray'ın rakipleri de geriden rahat oyun kurarak sarı-kırmızılıların üstüne gelebiliyor. Bu nedenle geçmişte rakibin üstüne çullanan, boğan G.Saray'ı sahada izleyemiyoruz.

Hafta içindeki kupa maçında da aynı filmi görmüştük. İlk 25 dakikada Kayserispor da G.Saray'ı sahasına hapsetmişti. Daha sonra G.Saray'ın usta ayakları maçı son dakikada olsa kazandırmıştı. Bu maçta Lincoln son maçlarındaki iyi performansını sürdürdü. Top çaldı, çalıştı, asist yaptı, gol attı. Bu tipteki Lincoln'e G.Saray'ın her zaman ihtiyacı var. Attığı fantastik gol çok güzeldi.

G.Saray bu kadro yapısıyla ve oyun biçimiyle ikili forvete dönmeli. Hem kenarda oturan Nonda ve Ümit Karan kaliteli forvet oyuncuları. Eğer G.Saray ileri çıkışlarını böyle ağır yapacaksa forvette iki oyuncu bulundurarak en azından rakibin geriden rahat oyun kurmasına ve ileri çıkmasına müsade etmez. Ayrıca iki forvetle, atılan uzun topları bloke etme avantajını yakalamış olur.

SAİD OKUR

18.11.2008


 

İlik nakli bekleyen G.Saray taraftarı kurtarılamadı

GALATASARAY taraftar grubu UltrAslan-Uni'nin temsilcisi, lösemi hastası Anıl Aydın, tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Özcan,yaptığı açıklamada, lösemi hastası Anıl Aydın'ın enfeksiyona bağlı olarak tedavi sürecine cevap vermediği için önceki gece hayatını kaybettiğini söyledi.

18.11.2008


 

Aramo 2 bin okula voleybol direği hediye edecek

VOLEYBOLDA erkekler ve bayanlar birinci liglerinin sponsoru olan Aroma'dan bir destek de okullara geldi. Türk voleybolunun her alanına ve kademesine desteğini sürdüren Aroma, tabana yayılan yatırımlarını Voleybol Federasyonu tarafından gerçekleştirilen bir kampanya ile sürdürüyor. Federasyon tarafından başlatılan ve Aroma'nın sponsorluğunda gerçekleştirilen dev proje kapsamında 2 bin okula 1 takım voleybol direği, 1 adet file ve 3 adet top hediye kampanyası sürüyor.

18.11.2008


 

Macaristan'da bayan hentbolcular yumruklaştı

MACARİSTAN Bayanlar Birinci Hentbol Ligi'nde Szekzard-Erd arasında yapılan derbi maçı sonrasında, bayan oyuncular sahada yumruk yumruğa kavga etti. Szekzard'ın 35-32 galip geldiği karşılaşmada, Erd oyuncusu Zsuzsa Galhidi, maçın bitiş düdüğünün ardından, rakip takımın yıldız oyuncusu Nora Kovcsa'ya yumruk atınca, ortalık karıştı. Birbirine giren iki takımın oyuncularını, güvenlik ekipleri güçlükle ayırdı. Federasyon kavgacı hentbolcular hakkında ceza verileceğini açıkladı.

18.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır