"Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kriz işsiz bırakıyor

İAOSB MÜDÜRÜ DOĞAN HÜNER, “SON 1,5 AYDA BÖLGEMİZDE 17 FİRMA KAPANDI, 3 BİN 500’DEN FAZLA İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI” DEDİ.



Kayıt dışıyla eylem planlı mücadele

HÜKÜMET kayıt dışı ekonomiyle mücadele için 105 temel düzenlemeden oluşan ‘’Kayıt Dışı Eylem Planı’’nı uygulamaya koyuyor. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin bir devlet politikasına dönüştürülmesi kararı çerçevesinde, ilgili kamu kuruluşlarının da katılımıyla ‘’Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı’’ hazırlandı. Buna göre, kayıt dışıyla mücadele için 2 yıl içerisinde 105 temel düzenlemenin hayata geçirilmesi öngörüldü. Planda, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kayıt dışı ekonomiyle ilgili görüşlerine de yer verildi. Kayıt dışı ekonominin gelişmiş ve gelişmekte olan ülke-lerde ciddî bir sorun haline geldiğini vurgulayan Unakıtan, çalışmanın, kayıtlı ekonomiye geçişte önemli bir fonksiyon üstleneceğini değerlemesinde bulunuyor. Plana göre, büyük bir kayıt dışılık ve vergi kaçağı bulunan inşaat sektöründeki katma değer vergisi (KDV) rejiminin değiştirilmesi, akaryakıt satışlarının on line takibi, fuel oil, gazyağı ve naftada da 2010 sonunda ulusal markere geçilmesi, uçak yolcularının görüntülerinin gümrüğe izlettirilmesi için sistem kurulması ve kayıt dışı istihdam için Bilgi Bankası kurulması, Eylem Planının belli başlı unsurları olarak dikkat çekiyor.



Cansuyu kredi desteği başvuruları başlıyor

ALİAĞA Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 26 Kasım ta-rihinden itibaren başvuruları alınmaya başlayacak “Sıfır Faizli İstihdam endeksli Cansuyu Kredisi desteği”nin KOBİ’leri rahatlatacağına inandığını söyledi. KOSGEB tarafından imalatçı Esnaf Sanatkâr ile KOBİ’lerin finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla Cansuyu Kredisi uygulamasının başladığını kaydeden Saka, “Bu programdan ülke genelinde 10 bine yakın imalatçı esnaf ve sanatkâr ile KOBİ’nin yararlanması bekleni-yor. Bu Destek paketiyle, kullandırılacak kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. KOSGEB veri tabanında olmayan İmalatçı esnaf ve sanatkârlar ile KOBİ’ler, KOSGEB veri tabanına kaydolmak için öncelikle İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor” dedi.



Doğalgaz hâlâ en ucuz yakıt

KAYSERİ'DE doğal gaz dağıtım işini yürüten Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, son zamlara rağmen doğal gazın halen en ucuz yakıt olma özelliğini sürdürdüğünü bildirdi. Dolardaki yükselişin sadece doğal gazda değil kömürde de fiyat artışına sebeb olduğunu ifade eden Tola, bu nedenle konut ve iş yerlerinin ısıtılmasında doğal gazın halen en ucuz yakıt olduğunu kaydetti. Geçen yıla oranla doğal gaz fiyatlarının yüzde 70, kömür fiyatlarının da yüzde 60 civarında arttığını hatırlatan Tola, ‘’Son zamlara rağmen doğal gaz halen en ucuz yakıt olma özelliğini sürdürüyor. Çünkü, sadece doğal gazın değil kömürün fiyatı da arttı. Son zamlardan önce doğal gaz, kömüre oranla yüzde 30 daha tasarruflu bir yakıttı. Ancak, şimdi bu fark yüzde 15’e indi’’ diye konuştu. Tola, vatandaşın doğal gaz için ödediği 100 YTL’nin 81,37 YTL’sinin BOTAŞ’a, 15,.25 YTL’sinin KDV’ye, 2,30 YTL’sinin ÖTV’ye ve 1,07 YTL’si şirkete gittiğini söyledi. Kayseri / aa



700 genç işadamı Girişimcilik Kongresinde

MÜSİAD Gençlik Kurulu’nun 27 – 28 Kasım tarihlerinde organize edeceği 1. Ulusal Genç Girişimcilik Kongresine Türkiye’nin farklı bölgelerinden 700’ü aşkın genç işadamı katılacak.



Parası olan için konut alma zamanı

ADANA Ticaret Odası İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Halil Avcı, inşaat sektöründeki durgunluğu aşmak isteyen müteahhitlerin, konut fiyatlarını yüzde 20-25 oranında düşürerek işlerini yürütmeye çalıştıklarını bildirdi.



Eximbank’a 1 milyar dolarlık kaynak sağlanmalı

EXİMBANK Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, dünyada yaşanan kriz sebebiyle ihracat destek kurumlarınin şu anda en çok aranan kurumlar haline geldiğini söyledi.



ABD’de dev teşvik paketi hazırlığı

AMERİKA Birleşik Devletleri’nde demokratlar, seçim öncesinde vaat edilenden daha kapsamlı bir ekonomiyi canlandırma paketi için harekete geçti.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır