"Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Ateşkes İsrail’e yarar

Gazze’dekİ Filistin örgütlerinden İslâmî Cihad, bölgenin bütün giriş kapılarının kapalı tutulmasının devam ettiği şartlarda İsrail ile ateşkesin devamından yana olmadığını açıkladı.

İsrail ile Gazze Şeridi’ndeki fiilî yönetimi elinde bulunduran Hamas ve diğer gruplar arasında 19 Aralıkta süresi dolacak ateşkesle ilgili ilk kez kesin görüşünü açıklayan İslâmî Cihad liderlerinden Halid El Batş, örgütün tek taraflı ateşkesi “kabul etmediğini” belirtti. El Batş, “Biz açlıktan ölürken, İsrail ateşkesten yararlı çıkan tek taraf” diye konuştu. Halid El Batş, İsrail’in geçişleri sınırlı şekilde açarak insanî yardımlara izin vermesini, “karne ile yiyecek dağıtımına” benzetti ve böyle bir durum karşısında direniş eylemlerine son vermelerinin mümkün olmadığını söyledi.

“İslâmî Cihad, bunun yerine siperlerde ölmeyi tercih eder” diyen El Batş, Hamas’ın ateşkesin geleceğiyle ilgili olarak kendilerine herhangi bir baskı yapmadığını ifade ederken, “Eğer bütün taraflardan ateşkesin kabulünü istiyorlardıysa, neden kendi görüşlerinin kabulü konusunda bizimle müzakere yapsınlar?” diye sordu.

El Batş, direnişin Filistin halkının birliğini sağlamak ve İsrail ablukasını kırmak için tek yol olduğunu savundu.

Filistin ulusal birliği konusunda da El Batş, Mısır’ın bu konudaki çabalarını yineleyeceğini ve Kurban Bayramının ardından tarafları yeniden görüşmeye çağıracağını umduğunu söyledi. El Batş, Mısır’ın, başarısız kalan son Kahire görüşmelerine rağmen, ilgili gruplarla konuyla ilgili temaslarını kesmediğini ifade etti.

07.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Zerdari’ye kötü telefon şakası

  HİNDİSTAN’DA İKİ GÖZALTI

  Ateşkes İsrail’e yarar

  “Fransa yanlış yaptı”

  Füze kalkanı işe yarıyor

  Papadopulos ağır hasta

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır