"Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

DÜNYADA, KURBAN SEVİNCİ DEVAM ETTİ

İHH İnsanî Yardım Vakfı hayırsever Türkiye halkının kurbanlarını 110 ülke ve bölgede vekâleten keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Dünyanın dört bir yanına dağılan İHH ekipleri özellikle savaş, işgal, çatışma ve fakirliğin had safhada olduğu ülke ve bölgelerde kurban çalışmasına ağırlık verdi. Lübnan, Ürdün, Suriye, Irak, Gürcistan ve Azerbaycan’daki mülteci kamplarında kurbanlar kesilerek mültecilere dağıtıldı. İşgal altındaki Gazze ve Irak’ta da kurbanlar kesildi. Kosova, Bosna, Arnavutluk, Sırbistan Sancak, Romanya, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan’daki Müslümanlar da unutulmadı. Buralarda da kurbanlar kesilerek bayram sevincine ortak olundu.

AFRİKALILAR GERÇEK KARDEŞLERİNİ

BULDU

Fakir Afrika ülkeleri Tanzanya, Ruanda, Nijer, Somali, Etiyopya, Cibuti, Gine, Kenya, Kamerun ve Sudan’da da Kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Yüzyıllarca “Asya münafıkları ve Avrupa’nın zalimleri” tarafından iliklerine kadar sömürülen fakir Afrika halkı, Türkiyeli kardeşlerinin kendilerine yardım elini uzatmasından büyük mutluluk duydu.

Tayland, Küba, Haiti, Zimbabwe, Madagaskar, Kamboçya ve Vietnam’daki Müslümanlar da unutulmadı.

ÇEÇEN MÜLTECİLER YALNIZ BIRAKILMADI

İHH Gürcistan’da 140 hisse kurban kesti. Kurban etleri Gürcistan’ın Çeçenistan’a sınır olan bölgelerinde yaşayan Çeçen mültecilere dağıtıldı. Azerbaycan’daki mültecilere de et dağıtımı yapıldı. Afrika’nın en fakir ülkelerinden olan Cibuti’ye de hayırsever Türkiye halkının kurbanları ulaştırıldı. İHH ekibi, 50 büyükbaş hayvan keserek çalışmalarını tamamladı. Tanzanya’da Zanzibar Adasında kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi Müslüman ailelere dağıtıldı. Moğolistan’da Ulgi şehrinde kesilen kurban etleri Müslüman ailelere dağıtıldı.

PAKİSTAN'DA 12 BİN AİLEYE ET

DAĞITIMI

Pakistan’da ise kesilen 2 bin 100 kurbanın etleri 2,5 kiloluk paketler halinde Keşmir bölgesi, Belucistan, Skardu, İslamabad ve Revalpindi’de 12 bin aileye dağıtıldı. İHH ekipleri ayrıca Haripur bölgesinde geçici prefabrike yapılarda eğitim gören 130 yetim çocuğa bayram öncesi giysi yardımında bulundu. Revalpindi şehrinde de 90 kız çocuğuna giysi yardımı yapıldı.

47 İLDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KURBAN

İHH’nın Türkiye’deki Kurban kesimleri ise Balıkesir’deki kesimhanede gerçekleştirildi. Bu merkezde 3500 hisse kurban kesildi. Kesilen kurban etleri 47 ilde ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

11.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yunanistan’da tansiyon düşmüyor

  DÜNYADA, KURBAN SEVİNCİ DEVAM ETTİ

  Yine toplu mezar, yine iskelet

  “Gazze'ye özgürlük”

  Bush, 11 Eylül sonrasını savundu

  FARC militanına ödü

  “Ekonomik Güvenlik Birliği”

  Albright ile Cohen'e "ikiyüzlülük" iddiası

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır