"Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

“Gazze'ye özgürlük”

AZZE'YE Özgürlük Hareketi’nin organize ettiği seferler kapsamında, Kıbrıs’tan yola çıkan 4. bot önceki gün akşam saatlerinde Gazze’ye ulaştı.

“Onur” adını taşıyan botta akademisyenler, insan hakları örgütleri çalışanları ve gazetecilerden oluşan toplam 11 kişi yer aldı. Botla ayrıca 1 ton sağlık malzemesi ile yüksek protein ihtiva eden bebek mamaları da Gazze’ye geldi. Gazze’ye ulaşan botun yolcuları arasında, Londra’nın ünlü “London School of Economics” üniversitesinden iki Yahudi akademisyen ile bir İngiliz cerrah da yer alıyor. Botu, Filistinli yetkililer ile sahili dolduran Gazzeliler coşkuyla karşıladı. Gazze’ye Özgürlük Hareketi organizatörlerinden Caohimhe Butterly, botun İsrail donanmasından herhangi bir telsiz bağlantısı almadığını, herhangi bir müdahale ile de karşılaşmadığını söyledi. Ancak, botun radarlarından, bir kaç mil ötede İsrail donanmasına ait gemilerin gözüktüğünü de ifade etti. Butterly, İsrail’in bir kaç gün önce bir Libya gemisini yoldan çevirdiğinin hatırlatılması ve neden Gazze’ye Özgürlük Hareketi’nin botuna müdahale etmediği sorusu üzerine bunu, İsrail’in söz konusu projeyi tehdit olarak algılamadığının bir işareti olarak yorumladı. İsrail, geçen hafta, Libya’dan yola çıkan, Gazze’ye 3 bin ton gıda ve ilâç getiren bir gemiyi açık sularda engellemişti. İsrailli Araplar ile İsrail Parlamentosunun Arap milletvekillerinin, yardım malzemeleri ve oyuncaklarla birlikte Gazze’ye doğru yola çıkmak üzere hazırladığı bir bota da Tel Aviv yakınlarındaki Yaffa limanında el konulmuştu. Butterly, önümüzdeki günlerde daha büyük bir yardım ve İsrail ablukasının etkilerini yerinde görmeleri için çok daha fazla sayıda insan hakları çalışanları ile birlikte Gazze’ye gelmeyi planladıklarını da kaydetti. Caohimhe Butterly, “Gazze’nin sorunu sembolik miktardaki yardımlarla değil, ablukayı yaracak doğrudan siyasî eylemlerle ancak çözülebilir” dedi. Yardım botu, önceki seferlerden daha fazla yardım taşıyabilmek amacıyla sadece 11 kişiyle yola çıktı. Bot, dönüşünde yurt dışında okuyan ancak şehirden çıkmak için izin alamayan Gazzeli öğrencileri de beraberinde götürmeyi planlıyor.

11.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yunanistan’da tansiyon düşmüyor

  DÜNYADA, KURBAN SEVİNCİ DEVAM ETTİ

  Yine toplu mezar, yine iskelet

  “Gazze'ye özgürlük”

  Bush, 11 Eylül sonrasını savundu

  FARC militanına ödü

  “Ekonomik Güvenlik Birliği”

  Albright ile Cohen'e "ikiyüzlülük" iddiası

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır