"Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Albright ile Cohen'e "ikiyüzlülük" iddiası

AMERİKA Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), soykırımı önleme amacıyla ABD’de kurulan özel bir komisyonun üyelerinin, 1915’deki olaylara ilişkin Ermeni iddialarına ilişkin tutumları sebebiyle ‘’ikiyüzlü’’ olduklarını öne sürdü.

ANCA’dan yayımlanan açıklamada, ABD’nin eski dışişleri bakanlarından Madeleine Albright ile ABD’nin eski savunma bakanlarından William Cohen’in bulunduğu komisyonun hazırladığı raporun, iki eski bakanın tutumu sebebiyle, ‘’güvenilir olmadığı” iddia edildi. Albright ile Cohen, söz konusu iddialarının karşısında yer alan isimler olarak biliniyor. “Soykırımı Önleme Görev Gücü” adı altında oluşturulan komisyonun başkanları Albright ile Cohen, Washington’da Ulusal Basın Kulübü’nde bir toplantı düzenleyerek, Amerikan yönetimini, dünyada soykırımların önlenmesine teşvik etmişti. ANCA Başkanı Aram Hamparyan, Albright ile Cohen’in, soykırımların önlenmesi yönünde kayda değer bazı tekliflerde bulunmasına karşılık, 1915’deki olaylara ilişkin iddiaları kabul etmemelerinin, komisyonun amacına gölge düşürdüğünü ileri sürdü. Albright ile Cohen, geçen yıl, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye bir mektup göndererek Kongrede bekleyen 106 sayılı Ermeni tasarısına karşı çıkmıştı. ANCA, Cohen’in lobi firması Cohen Group’un Türkiye’nin Washington’daki lobi şirketi DLA/Piper ile stratejik bir ortaklık içinde olduğunu, eski bakanın bu sebeple Ermeni tasarılarına karşı çıktığını da iddialarına ekledi.

11.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yunanistan’da tansiyon düşmüyor

  DÜNYADA, KURBAN SEVİNCİ DEVAM ETTİ

  Yine toplu mezar, yine iskelet

  “Gazze'ye özgürlük”

  Bush, 11 Eylül sonrasını savundu

  FARC militanına ödü

  “Ekonomik Güvenlik Birliği”

  Albright ile Cohen'e "ikiyüzlülük" iddiası

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır