"Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

 

Papa: Hayat hakkı kutsaldır

Papa 16.Benedikt, kürtaj konusunda, “İnsan hayatı, her aşamada kutsaldır ve saygı duyulması gerekir. Bu yüzden kürtaj da büyük günahlar arasında yer alır” dedi.

Kök hücre günah, tüp bebek mekruh

HayatIn her aşamasının kutsal olduğunu savunan Papa 16. Benedikt, “Kök hücre günah, tüp bebek mekruh, doğum kontrol hapı ahlâksızlıktır” dedi. Papa, bu açıklamayı, Vatikan tarafından yayınlanan teknolojik gelişmelerin değerlendirildiği 32 sayfalık bioteknoloji belgesi üzerine yaptı. Papa ayrıca, embriyon ile bağlantılı kök hücre çalışmalarını, embriyonun dondurulmasını, embriyon yok edildiği gerekçesiyle “büyük günah” diye niteledi. Papa, kürtaj konusunda ise, “İnsan hayatı, her aşamada kutsaldır ve saygı duyulması gerekir. Bu yüzden kürtaj da büyük günahlar arasında yer alır” diye konuştu.

15.12.2008


 

Carter Suriye’de

ABD’nin eski başkanlarından Jimmy Carter, Suriye’yi ziyaret etti. Carter, ABD’nin yeni yönetiminin de bölgedeki barış sürecine katkıda bulunmasını dilediğini bildirdi.

JİMMY CARTER SURİYE’DE

ABD’NİN eski başkanlarından Jimmy Carter, Suriye’yi ziyaret etti. Jimmy Carter, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile basına kapalı görüşmesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Carter, Esad ile Türkiye’nin arabulucuğunda yürütülen Suriye-İsrail dolaylı görüşmelerini, Ortadoğu’daki barış sürecini ve Suriye-ABD ilişkilerini değerlendirdiklerini söyledi. Carter, bölgede barışın sağlanmasına yönelik gelişmelerin bölgesel ve uluslararası istikrara büyük katkısı olacağını belirterek, ABD’nin yeni yönetiminin de barış sürecine katkıda bulunmasını dilediğini bildirdi. Carter’ın, yarın Hamas Siyasal Büro Başkanı Halid Meşal ile görüşmesi bekleniyor.

15.12.2008


 

Yunanistan’da olaylar duruluyor

Yunanİstan’da, 6 Aralık Cumartesi günü 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos’un polis kurşunuyla ölmesinin ardından çıkan olaylar büyük ölçüde hızını yitirdi.

Atina’nın Sintagma Alanı’nda önceki akşam saatlerinde toplanan büyük bölümü lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan gruplar, alanı mum ışıklarıyla aydınlatarak, ‘’Aleks aramızda, unutmayacağız’’ biçiminde sloganlar attılar. Gösterileri kordon altına alan çevik kuvvet ekiplerine yüzlerce çiçek dağıtan göstericiler ‘’Na m’agapas, oso boris na magapas’’ (Sev beni, sevebildiğin kadar sev) dizelerinin yer aldığı Yunanistan’ın en sevilen şarkılarından birisi olan parçayı hep bir ağızdan söylediler. Öte yandan basın-yayın organları, haber bültenlerinde, Yunanistan genelinde büyük hasara yol açan şiddet olaylarının meydana geldiği günlerin yerini barış ve sevgi sloganlarının aldığını ve durumun böyle kalmasının herkesin ortak dileği olduğunu kaydederek, gösterilerin sürmesine karşın son 1 haftanın en olaysız gününün yaşandığını kaydettiler.

15.12.2008


 

Bush’tan, Bağdat’a sürpriz ziyaret

ABD Başkanı George W. Bush’un Irak’ın başşehri Bağdat’a gittiği öğrenildi. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani’nin Bush ile görüşmek üzere Bağdat’a hareket ettiği belirtildi. Bush’un Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

15.12.2008


 

Somali’de başbakan azledildi

Somalİ Devlet Başkanı Abdullahi Yusuf, Başbakan Nur Hasan Hüseyin ve bütün kabinesini görevden aldığını duyurdu. Basın toplantısı düzenleyerek kararını açıklayan Yusuf, başka bir ismi başbakan olarak atayacağını belirtti. Yusuf ve Başbakan Hüseyin uzun süredir rekabet halinde bulunuyordu.

15.12.2008


 

İsrail: Ateş kes’ten yanayız

İsraİl, Mısır’ın arabuluculuğunda Hamas ile yapılan ve 19 Aralık Cuma günü resmen sona erecek ateş kesin devamından yana.

İsrail Savunma Bakanlığı Diplomatik-Güvenlik Bölümü Başkanı Amos Gilad, ateş keste arabuluculuk yapan Mısır’ın İstihbarat Başkanı Ömer Süleyman ve diğer yetkililerle görüşmek ve “Hamas ateş kesin şartlarına uyarsa” İsrail’in de ateş kes sürecinin uzatılmasına destek verdiği mesajını iletmek üzere Kahire’de olacak.

15.12.2008


 

Hindistan yumuşadı

Cammu Keşmir’deki seçim mitinginde konuşan Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, iki ülke arasındaki ilişkilerin “normalleşmesini” umut ettiğini belirterek, “Ancak bu, komşumuzun topraklarının bize karşı kullanılmasına izin verdiği sürece olamaz” dedi.

Hindistan’ın Mumbai şehrinde düzenlenen saldırılardan sonra iki ülke ilişkileri arasında yeniden gerginlik ortaya çıkmıştı. Hindistan saldırıları Pakistan’da üstlenen Leşker-i Tayyibe grubunun yaptığını iddia ediyor.

BROWN PAKİSTAN’DA

Bu arada Hindistan ziyaretinden sonra Pakistan’a geçen İngiltere Başbakanı Gordon Brown, ülkesinin Pakistan’a terörizmle mücadele için yardımda bulunacağını açıkladı. Brown, Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari ile yaptığı ortak basın toplantısında, demokrasiyi güçlendirmek ve aşırılıkçılıkla mücadele için 9 milyon dolarlık yardımla yeni tarama teknolojisi yardımında bulunacaklarını bildirdi.

15.12.2008


 

HAVA İHLÂLİ TARTIŞMASI

Pakistan yönetimi, Hindistan’a ait askerî uçakların Pakistan hava sahasını ihlâl ettiğini ileri sürdü.

Pakistan Enformasyon Bakanı Sherry Rehman, yaptığı açıklamada, Hindistan Hava Kuvvetleri ile temasa geçtik ve dikkatsizlik sonucu hava sahamızın ihlâl edildiğini ilettik. Durumun daha da ciddileşmesini istemiyoruz’’ dedi. Pakistan televizyonu da, ‘’Hint uçaklarının Keşmir’in Pakistan’a ait bölümü ve Lahor şehri üzerinde uçtuğunu ve Pakistan Hava Kuvvetlerinin savunma sistemi sebebiyle uçakların geri dönmek zorunda kaldığını’’ duyurdu. Hindistan Hava Kuvvetleri bu iddiayı yalanladı. Hava Kuvvetleri sözcüsü Maheş Upasani, yaptığı açıklamada, ‘’Pakistan hava sahasının, ileri sürüldüğü gibi ihlâl edilmediğini’’ söyledi.

15.12.2008


 

Köln’de cami karşıtı gösteri

Almanya’nIn Köln şehrinde cami karşıtı kampanyalarıyla adını duruyan aşırı sağcı Pro Köln grubu, “Irkçı, Nazi” nitelendirmelerinden kurtulmak ve daha fazla taraftar toplamak amacıyla taktik değişikliğine gitti.

Cami kartışı protestoları gelenekselleştirmeye çalışan ve ‘Büyük camiye karşı uyarı nöbeti’ adı altında ayda bir Cumartesi günleri protesto organize eden Pro Köln, 13 Aralık’taki ikinci gösterisinde farklı bir resim çizmeye çalıştı. Irkçı, yabancı veya Yahudi düşmanı olmadığını ispatlamaya çalışan aşırıcı grup “Türkleşme ve İslâmlaşmaya karşı - Köln İstanbul olamaz” parolasıyla yaptığı bu seferki gösterisinde İsrail ve Yunanistan bayrağı açtı.

15.12.2008


 

Ahıska Türklerinin sorunları tartışılıyor

AhIska Türklerinin vatanlarından sürgün edilmesinin 64. yılı sebebiyle New York’ta Türkevinde “Ahıska Türkleri ve Sorunları” konulu bir toplantı düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi Mezunları Derneği USA tarafından, Amerika Türk Koalisyonu’nun (TCA) katkılarıyla düzenlenen programda, uzmanlar konuyu tartıştı.

İstanbul Üniversitesi Mezunları Derneği USA’in Başkanı Mehveş Sönmez, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının ABD’ye gelen Ahıska Türklerine “hoş geldiniz” demek, onlarla ilgili daha iyi bilgi edinmek ve onlara ABD’de yardımcı olmak olduğunu söyledi. New York’un eski Kongre üyesi ve TCA Kamu İşleri Danışmanı George Hochbrueckner de göçmenler tarafından kurulan ABD’nin bugün hâlâ pek çok insana kurtuluş umudu veren bir ülke olduğunu ifade etti. Indiana Üniversitesi Yakın Doğu Dil ve Kültürleri Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Çiğdem Balım Harding de yaptığı konuşmada, Ahıska Türklerinin geçmişten günümüze yaşadıklarını, çektikleri büyük sıkıntıları anlattı.

Ahıska Türklerinin sözlü olarak Türkçe’yi korumalarının olağanüstü bir durum olduğunu ifade eden Harding, yazı dili olmadan sözlü olarak Türkçe’nin bu derece iyi korunmasının dünyada örneklerinin çok az olduğunu vurguladı. Stalin’in 1944 yılında Ahıska Türklerini sürgüne gönderdiğini, Ahıska Türklerinden sağ kalanlarının SSCB’nin Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan topraklarına dağıldıklarını ve oralarda yaşadıklarını anlatan Harding, Ahıska Türklerinin her zaman “topraksız ve isimsiz” addedildiklerini ve hor görüldüklerini anlattı.

15.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır