"Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA 2009’DA

TURKCELL'İN çözüm ortağı Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli, görüntülü iletişime olanak tanıyan, 3G’li telefonların 2009 yılının ikinci çeyreğinin sonlarında kullanılmaya başlayacağını bildirdirdi.


PALYATİF ÇÖZÜMLERE HAYIR

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, iktidar partisinin anayasada “kısmî değişiklik” paketleri getirmekten söz etmeye başladığını belirterek, “Bu m

Demiryollarında Türkiye-İtalya işbirliği

HIZLI tren işletmeciliğine hazırlanan Türkiye, bu alanda öncü ülkelerden İtalya ile işbirliğine gidiyor.


  İstanbul'da tehlikeli provokasyon

İstanbul’da son bir haftada 6 camide çıkan yangınlara dün bir yenisi daha eklendi.


  Ergenekon'da Veli Küçük’ün savunması alınacak

“Ergenekon” dâvâsının 26’ncı duruşması bugün yapılacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda yaptığı yargılamanın bugünkü duruşması, saat 09.30’da başlayacak.


  DTP-Barzani görüşmesinde diyalog öne çıktı

KUZEY Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) heyetinin önceki günkü görüşmesinde, bölgedeki sorunların karşılıklı anlayış çerçevesinde ve diyalog yoluyla çözülmesine vurgu yapıldığı belirtildi.


  İstanbul’da uyuşturucuya geçit yok

İSTANBUL'DA bu yıl düzenlenen bin 942 uyuşturucu operasyonunda, 3 bin 546 şüpheli, 5 ton 339 kilo 130 gram eroin, esrar, kokain, afyon sakızı, amfetamin ve 826 bin 626 adet hap ile yakalandı.


  Ümraniye’de trafik kazası: 4 ölü, 3 yaralı

Ümranİye’de, yola çıkan yaban domuzunun sebep olduğu zincirleme trafik kazasında 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


  TL’ye dönüşte geri sayım

Paradan 6 sıfırın atılmasının ardından YTL ile tanışan ve 2005 yılının başından bu yana kullanan Türkiye, 1 Ocak 2009’dan itibaren TL’ye tekrar dönecek.


  Cezaevleri doldu taştı

Türkiye’deki 384 ceza infaz kurumunda 1 Kasım 2008 itibariyle toplam 101 bin 100 hükümlü ve tutuklu bulunuyor. Ceza infaz kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlülerin sayısı 2001 yılında 55 bin 609, 2002 yılında 59 bin 187, 2003 yılında 64 bin 296, 2004 yılında 57 bin 930, 2005 yılında 55 bin 870, 2006 yılında 70 bin 477 ve 2007 yılında 90 bin 837 olmuştu.


  Tüzmen: İki yıl sıkıntıya katlanmamız gerekiyor

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, “İki yıl kadar sıkıntıya katlanmamız, bütün sektörler, sanayici, ihracatçı, bankacılık sektörü, devlet olarak dayanışma içinde olmamız gerekiyor” dedi.


  Ekonomik durgunluk, yatırımları askıya aldırdı

YATIRIM alanları dolduğu için 60 dönümlük ikinci genişleme alanında çalışmaların sürdüğü Mersin Serbest Bölgesi’nde yapılması planlanan yatırımların, ekonomik durgunluk nedeniyle askıya alındığı bildirildi. Mersin Serbest Bölge İşleticisi AŞ (MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mum, 776 dönüm alan üzerine kurulu Mersin Serbest Bölgesi’nde, 93’ü yabancı 422 firma faaliyet gösterdiğini söyledi.


  MTA'ya araştırma botu “Selen” geliyor

DENİZCİLİK Müsteşarlığı tarafından Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğüne hibe edilen “Selen” araştırma botuna yönelik inşa ve montaj çalışmaları son aşamaya getirilirken, botta kullanılacak olan ekipman ve cihazların tedarikine ilişkin ihalede Kasım ayı içinde gerçekleştirildi.


  Süt fiyatındaki indirim vatandaşa yansımadı

TÜRKİYE Ziraat Odalar Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticideki süt fiyatının yüzde 10 düştüğünü, ancak bunun market raflarına yansımadığını söyledi.


  Besiciler bayramda umduğunu bulamadı

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi’nin önemli hayvancılık merkezlerinden Şanlıurfa’da, hayvan besiciliğiyle uğraşan vatandaşların, Kurban Bayramı’nda ‘’umduğunu bulamadığı’’ bildirildi.


  Yardımlardan en çok işçi aileleri faydalanıyor

ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan kömür ve gıda yardımlarından en çok işçi ailelerinin yararlandığı belirlendi.


  Kapatılan belediyeler 645 milyon YTL borç bıraktı

NÜFUSU 2 binin altında kaldığı için kapatılan bin 128 belediyenin toplam borcu, 645 milyon 762 bin YTL’yi buluyor.


  AB ihracatındaki düşüşe İslâm ülkeleri dopingi

TÜM dünyada etkisini gösteren küresel mali kriz, Türkiye’nin özellikle AB’ye ihracatını olumsuz etkilerken, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) ülkelerine dönük iyi bir ihracat stratejisi ile söz konusu ülkelerdeki iş potansiyelinin değerlendirmesinin, bu olumsuz etkiye bir ölçüde telafi niteliğinde olacağı ifade ediliyor.


  Bütçe maratonu başlıyor

TBMM Genel Kurulu, Kasım ayında komisyonda görüşülerek kabul edilen 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısını yasalaştırmak için aralıksız 12 gün mesai yapacak.


  Doğuda Sibirya soğukları

Soğuk havanın etkisiyle bazı göl ve derelerin donduğu Doğu Anadolu Bölgesinde yollardaki buzlanma sebebiyle de ulaşım güçlükle sağlanıyor.


  Kartı çalınan tüketiciye iyi haber

2 OCAK 2008’de bir bankanın ATM’sine katılan cihazla banka kartı çalınan ve hesabından 660 YTL çekilen emekli, Tüketici Mahkemesinde açtığı dâvâyı kazandı.


  Şehir içinde rekabet dönemi

YENİ yılda rekabete açılması planlanan şehir içi telefon hizmetlerinin yetkilendirilmesi için Bakanlar Kurulunun asgarî lisans bedellerini belirlemesi bekleniyor.


  Acı haberi hac dönüşü aldı

HATAY'IN İskenderun ilçesinde şehit olan polis memuru İbrahim Darıcı’nın hacdan dönen babasına, acı haberi imam arkadaşı yolda verdi.


  Bitki çayları şifa kaynağı

Kara kış geldi, kapıya dayandı. Peki vücudunuz kış hastalıklarına ne kadar hazırlıklı? Konya Vakıf Hastanesi diyetisyeni Serpil Koygun, havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sisteminin, vücut direncinin zayıfladığını belirtti.


  Balıkçıların keyfi kaçtı

Kurban Bayramı sebebiyle kırmızı et tüketimindeki artış, beyaz ete olan talebi azalttı. Konyalı balıkçılar, tezgâhları bayram tatilinin 6. gününde açabildi.


  Kâinatın en donuk yıldızları keşfedildi

AmerİkalI astronomlar, kâinatın yıldız benzeri bilinen en donuk cisimlerini keşfettiler.


  Fiziksel aktivite kötü alışkanlıkları azaltıyor

İnsanlarIn sağlığını koruması ve geliştirmesi için hareketli hayat tavsiye ediliyor.


  Hollywood’da bilim kurgu dönemi

Hollywood’da geride bırakmaya hazırlandığımız 2008 yılına bilim-kurgu ve macera yapımları damgasını vurdu.


  Çevreciler öfkeli, Batılı ülkeler memnun

BM İklim Konferansı sona ererken, katılımcılar ne kadar mesafe katedildiği hakkında farklı fikirler dile getiriyor.


  Türk sahillerine yosun tehdidi

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yelda Aktan, katil ve terörist yosun türlerinin Türk sahillerinde hızla yayılmaya başladığını söyledi.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır