"Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Yine Lincoln..

Sporcunun branşı ne olursa olsun başarı anahtarı, çalışmadan önce moral ve motivasyonunun üst düzeyde olması gerekir.

Fiziksel hazırlık yapmış olsa da kafaca rahat olmayan her hangi bir sporcu başarılı olamaz. Cassio Lincoln buna örnek gösterilebilecek çok iyi bir örnek. Geçen yıl ilk sezonuydu. Fırtına gibi sezona girdi. İlk beş haftadan sonra Lincoln durdu. Tabi sebebini bilemiyoruz. Antrenör mü, arkadaşları mı, para mı onu sıradan bir oyuncu haline getiren, futbola küstüren. Yalnız önceki sezon Beşiktaş maçı öncesi Hakan Şükür'le birlikte kadro dışı kalmas,ı Lincoln'ün performansını olumsuz etkileyen en önemli bilinen faktör.

Bir TV programında eski yıldız futbolcu Saffet Sancaklı şöyle demişti: "Adnan Abi bana, Almanya'da Lincoln diye bir oyuncuyu transfer etmek istediklerini ve tanıyıp tanımadığımı sordu. Abi çok iyi tanıyorum. Son derece kaliteli bir oyuncu. Gelirse Türkiye'de öttürür". Burada Saffet Sancaklı'nın öttürüden kastı, futboluyla ses getirir manasındaydı. Gerçekten de Lincoln son dönemdeki futboluyla ses getiriyor. Kırılganlığı bırakmış. Sürekli oyunda olmak istiyor. Takımını çok iyi yönetiyor. Gol atıyor. Asist yapıyor. Kısacası Lincoln futboluyla G.Saray'ı uçuruyor.

Ayhan Akman, Skibbe için "iyi adam" demişti. Zannediyorum Lincoln'ü futbola döndüren, iyi adamlığı ve sevgisiyle Skibbe. Her ne kadar profesyonellikte duygusallık olmaz denilse de, bu tez bazı oyuncular için geçerli değil. Lincoln de duygusal bir oyuncu. Sevgiyle neler yapabileceğini herkese gösterdi.

G.Saray'da son dönemin hastalığı, kazanacak skoru elde edecek güzel oyunu oynayıp, maçı bırakmak. G.Birliği maçındada, tıpkı A.Gücü maçındaki durum yaşandı. Arda Turan gol atmasına rağmen durgunluğu üzerinden atamadı. Mehmet Topal ve Barış Özbek oynamağa başladığından beri G.Saray hep kazandı. Sakatların katılımı ile G.Saray ikinci yarıda şampiyonluğun en güçlü adayı olacak izlenimini veriyor.

SAİD OKUR

15.12.2008


 

Denizli: Hedeflerimiz tutacak

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Ankaragücü karşısında zor bir geceyi 3 puanla kapatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Denizli, maç öncesi tüm koşulların futbolcuların aleyhine olduğunu belirterek, ''Geçen hafta kaybedilen 3 puanın baskısının yanısıra önemli bir bölümünün sürekli oynadığı sakat ve cezalı oyuncularımızın olması az da olsa bizi tedirgin etti. Ancak zor bir geceyi kazanarak geçirmek mutluluk verici'' dedi.

FUTBOLDA OLMAYINCA OLMUYOR

Deneyimli teknik adam, ligde her haftanın farklı bir oluşum çıkardığını ifade ederek, ''2 haftada aldığımız sonuçlar üst sıralardaki yakınlığı ve uzaklığı değiştiriyor. Geçen hafta kaybettiğimiz 3 puan bizim için son derece üzücü oldu. Hayıflanmanın gereği yok. Ankaragücü karşısında özellikle ilk yarıda oyunu koparmamızı, sonucu elde etmemizi gerektirecek pozisyonlar vardı. Futbolda olmayınca olmuyor. Önemli olan bu ekibin üretken ve çalışkan olması, mücadele etmesi'' diye konuştu.

Ankaragücü maçında bunların hepsinin olduğunu belirten Denizli, ''Gol yollarında ve final paslarında biraz daha dikkatli olursak özlenen Beşiktaş gelir. Bu maçta aldığımız 3 puan hayati önem taşıyordu. İlk defa alınan 3 puan iyi futbolun önüne geçti. Bunu da hakettik. Rakibin direkten dönen topu gol olsa maç berabere bitebilirdi. Ama maçın hakkı bu olmazdı. Şartlar gereği mücadeleden son derece memnunum'' dedi.

DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN İYİ DURUMDAYIZ

Denizli, Beşiktaş'ın başına geçtiği dönemde bir hedef belirlediğini ve bunu başaracaklarını söyledi. Galatasaray maçının ardından verilecek arayı devre arası olarak değerlendirmediğini dile getiren Denizli, şunları kaydetti: ''17. hafta devre arasıdır. Bu haftaya göre nerede olmamız gerektiği şeklinde yaptığımız hesabı düşünürsek, o bölgenin içindeyiz. Hatta daha iyi durumdayız. Bu hesaplarımızı da tutturacağız. Hakedilen ve hakedilmeyen kayıplar yaşanır. Hakedilmeyen 3 puanı henüz kazanmadık. Belki bu tür sonuçlar da alırız. Bunun da yolumuzda önemli etkileri olacaktır.''

15.12.2008


 

DELGADO: SAĞ DİZİMDE SORUN VAR, O YÜZDEN İYİ DEĞİLİM

BEŞİKTAŞ'IN Arjantinli futbolcusu Delgado, Ankaragücü'nü 1-0 yenerek önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Delgado, Lig TV'de canlı yayında yaptığı açıklamada, Ankaraspor yenilgisinden sonra zor bir hafta geçirdiklerini belirterek, ''1 hafta boyunca bana moral veren hocam ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ankaragücü maçına moralle çıkmamı sağladılar. Önemli olan kazanmaktı, biz de bunu başardık'' dedi.

Arjantinli futbolcu, performansındaki değişikliğin para nedeniyle olamayacağını belirterek, ''Hiçbir zaman para nedeniyle performansımızın düşmesi ve artması olamaz. Gazetelerdeki 'Para yüzünden böyle oluyor' gibi çıkan haberleri kabul etmiyorum. Herkeste bu tip sorunlar olabilir ama bu futbolu etkilemez. Sağ dizimde bir sorunum var. Galatasaray maçından sonra uzmanlara görüşüp, bundan nasıl kurtulacağıma bakacağım'' diye konuştu.

Delgado, Galatasaray ile gelecek hafta yapacakları maça 1 hafta çok iyi hazırlanacaklarını, daha iyi oynamaları gerektiğini bildiklerini bildirdi. Ekrem ise takım olarak iyi olduklarını belirterek, ''İkinci gol gelmeyince sıkıntı çektik. Maç, 5-6 sıfır da bitebilirdi'' dedi.

15.12.2008


 

Yeni Asya'ya ödül

30. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu Basın Teşvik Ödülleri Yarışmasında Yeni Asya haber dalında 3. oldu.

Ödüller geçtiğimiz günlerde Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü binasında düzenlenen törende dağıtıldı. Orhan Ayhan’ın sunduğu törende konuşan Spor A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı, medyanın Avrasya Maratonu’nun yurtiçi ve uluslararası çapta tanınmasında çok önemli rolü bulunduğunu belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da yazılı ve görsel basında çıkan en güzel haberi, fotoğrafı, röportajı ödüllendiriyoruz. Avrasya Maratonu’nun tanıtımında çok önemli bir rol oynayan basın mensuplarına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

15.12.2008


 

Sivasspor 84 gün sonra liderlik koltuğuna oturdu

TÜRKCELL Süper Lig'de sahasında Hacettepe'yi yenerek puanını 31'e çıkaran ve Trabzonspor'un Bursaspor'a yenilmesi üzerine, averajla liderlik koltuğuna oturan Sivasspor'da büyük sevinç yaşanıyor.

Ligde 15. haftaya 31 puanlı lider Trabzonspor'un 3 puan gerisinde ikinci sırada giren ve geçen sezon olduğu gibi bu sezon da sahasında başarılı performans sergileyen Sivasspor, Hacettepe karşısında aldığı galibiyetle puanını 31'e yükseltti. Bu sonuçla zirve yarışındaki iddiasını sürdüren kırmızı- beyazlı ekipte, Trabzonspor'un da Bursaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olması üzerine averajla liderlik koltuğuna oturmanın sevinci yaşanıyor. Bu sezon ilk kez 3. hafta sonunda liderlik koltuğuna oturan ve 4. haftada koltuğu kaptıran Sivasspor, böylece liderlik koltuğunu 84 gün sonra yeniden devraldı. Bu sezonun 3. haftasında, 14 Eylül 2008'de iç sahada Bursaspor'u 3-1 yenerek Beşiktaş, Gaziantepspor ve Trabzonspor'un averajla önünde 7 puanla liderlik koltuğuna oturan Sivasspor, 4. haftada Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalarak liderliği Beşiktaş'a kaptırmıştı.

Bu sezonun ilk haftasında iç sahada Kayserispor ile berabere kalan ve daha sonra sahasında yaptığı Bursaspor, Fenerbahçe, Ankaragücü, Denizlispor, Gaziantepspor ve Konyaspor karşılaşmalarından galibiyetle ayrılan Sivasspor, Ankara ekibini de yenerek sahasındaki galibiyet serisine bir yenisini daha ekledi. Kayserispor beraberliğinin ardından yaptığı 7 iç saha maçını da kazanarak iyi bir seri yakalayan Sivasspor, ligin en başarılı takımı konumunda bulunuyor. Ligde sahasında en son geçen sezonun 33. haftasında Galatasaray'a 5-3 mağlup olan Sivasspor, tam 223 gündür 4 Eylül Stadyumu'nda yenilgi yüzü görmüyor.

TUM 8. GOLÜNE ULAŞTI

Sivasspor'un Kamerunlu golcüsü Herve Germain Tum, Hacettepe karşısında attığı 2 golle takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. En son, bu sezonun 3. haftasında Bursaspor'u 3-1 yendikleri maçta 1 gole imza atan Tum, Hacettepe filelerini de 2 kez havalandırarak uzun bir aradan sonra gol sevinci yaşadı. Tum, Hacettepe'ye attığı 2 golle, gol sayısını 3'e yükseltti.

15.12.2008


 

Gökhan Ünal 6 haftadır gol sevinci yaşayamadı

TRABZONSPOR'UN sezon başında Kayserispor'dan transfer ettiği Gökhan Ünal, son haftalarda gol suskunluğu yaşıyor.

Sezonun ilk 9 haftasında 5 gol 5 asist ile oynayan bordo-mavili futbolcu, son haftalarda asistlerini sürdürürken gol atma başarısı gösteremiyor. En son ligin 9. haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediye maçında 1 gol atan Gökhan Ünal , 6 haftadır gol kaydedemiyor. 1 Kasım'daki maçta takımı adına son golünü atan Gökhan Ünal, Hacettepe, Gençlerbirliği, Sivasspor, Kayserispor, Kocaelispor ve Bursaspor maçlarında gol atamadı. Gökhan Ünal, ligin ilk haftasındaki Ankaraspor, ligin 4. haftasındaki Denizlispor, ligin 5. haftasındaki Antalyaspor, ligin 8. haftasındaki Gaziantepspor ve ligin 9. haftasındaki İstanbul Büyükşehir maçlarında birer gol kaydetmişti. Trabzonspor'da ilk haftalarda gol bakımından durgun olan Umut Bulut ise son 5 maçta attığı 4 gol ile gol sayısını 6'ya yükseltmeyi başardı.

15.12.2008


 

NBA'DE TÜRK GECESİ

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Hidayet Türkoğlu ile Mehmet Okur'u karşı karşıya getiren maçta, Orlando Magic, Utah Jazz'ı deplasmanda 103-94 yendi.

Energy Solutions Arena'da 19 bin 911 seyirci önünde oynanan karşılaşmaya ilk 5'te başlayan Türkoğlu, 40 dakika sahada kalırken, 23 sayı, 5 asist ve 3 ribauntla maçın en skorer ikinci ismi oldu. Rashard Lewis de 27 sayı, 9 ribaunt ve 3 asistlik performansıyla gecenin yıldızı idi. Jazz'da ise milli basketbolcu Mehmet Okur, 33 dakika kaldığı karşılaşmada, 12 sayı ve 6 ribaunt kaydetti. 3 kez denediği 3 sayılık atışlarda başarılı olamayan, 9 kez denediği 2 sayılık atışların ise 2'sini sayıya çeviren Okur, 12 kez geldiği faul çizgisinden de 8 basketle ayrıldı. Okur'un takımında, Andrei Kirilenko ve Deron Williams'ın 17'şer sayısı da yenilginin önüne geçemedi.

15.12.2008


 

Trabzon zirvede 6 hafta kalabildi

TÜRKCELL Süper Lig'de Bursaspor'a 2-1 yenilen Trabzonspor, ligde 6 hafta sonra liderlik koltuğundan oldu. Ligin 9. haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 yenerek liderliğe yükselen bordo-mavililer, Bursaspor mağlubiyeti ile ikinci sıraya düşerek liderliği Sivasspor'a kaptırdı. Teknik direktör Ersun Yanal, ''Galibiyeti rakibimizden çok isteyen taraftık, ancak olmadı. Bizi çok daha zor maçlar bekliyor. Rakiplerimizi de zor maçlar bekliyor. Bu ligde inişler, çıkışlar, farklı sonuçlar olacaktır'' dedi.

15.12.2008


 

Sivasspor liderliği ele geçirdi, Beşiktaş kendine geldi

Geçen yıl ligin ilk yarısını lider bitirdiğinde futbol camiasında sürpriz olarak değerlendirilmişti, lig sonunu Fenerbahçe ve Beşiktaş ile aynı puanla bitirdi.

Bu yıl Türkcell Süper Liginde ne yapacağı merak ediliyordu, şu anda lider. Eğer haftaya oynanacak G.Birliği maçını da kazanabilirse ikinci yarı başlayana kadar, liderlik yine havası sert, insanı mert Yiğido diyarı Sivas'ta kalacak. Fenerbahçe'yi yenip, deplasmanda şampiyonluğun iddialı ekipleri Beşiktaş ve Trabzon ile berabere kalması küçümsenecek bir başarı değildir. Mütevazı kadrosuna rağmen verdiği üstün mücadeleden dolayı Sivasspor’u kutluyorum.

Bu yıl 4 büyüklerin eskisi kadar kolay maç kazanamamaları, deplasmanlarda zorlanmaları neticesinde ligde kopma olmadı. Fenerbahçe ve G.Saray bir ara geri düşseler de, son haftalarda aldıkları galibiyetlerle yeniden iddialı duruma geldiler. Beşiktaş ise üst üste aldığı 2 mağlubiyetle sıkıntıya düşmüştü ki, Ankaragücü maçında alınan galibiyet üst sıralardaki yerini korumasını sağladı.

Geçen hafta başta Delgado olmak üzere birçok futbolcuyu protesto eden bir grup taraftar bu hafta futbolcuların gönlünü alması ve güzel tezahürat ve çiçeklerle motive etmesi olumlu gelişmelerdi. Ancak, hiç de fena mücadele etmeyen Serdar Özkan’a tepki gösterilmesi yanlıştı. Ankaragücü takımını zayıf anında yakalamış olsa bile Beşiktaş için zor maçtı. Hele hele Holosko’nun golü gelmese daha da zor olacaktı.

Böylesine önemli maçta bile Delgado kendinden bekleneni veremedi. Ali Tandoğan ve Cisse vasat oynadılar. Ekrem Dağ, Nobre ve Holosko’nun gayreti galibiyeti getirdi. Zaten Beşiktaş ancak takım halinde yüksek mücadele ve azimli oyunla rakiplerini yenebiliyor. Fenerbahçe ve G.Saray’daki gibi takım kötü oynarken maçı kurtaracak yıldız futbolcusu yok. Beşiktaş’ın kötü oynayıp kazandığı maç yok.

NADİ AKSOY

15.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır