"Gerçekten" haber verir 17 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

O gazeteci ordunun elinde

ABD Başkanı George W. Bush’a ayakkabılarını fırlatan gazeteci Muntazar el Zeydi Irak ordusuna teslim edildi. Iraklı hükümet yetkililerince yapılan açıklamada, el Zeydi’nin, başbakanlık güvenlik birimine teslim edildiği belirtildi.

ABD Başkanı George W. Bush’a ayakkabılarını fırlatan gazeteci Munzatar el Zeydi Irak ordusuna teslim edildi. Iraklı hükümet yetkilileri, el Zeydi’nin, başbakanlık güvenlik birimini teslim edildiğini söyledi. Bush’a Bağdat’taki basın toplantısı sırasında ayakkabılarını fırlatan gazeteci Muntazar el Zeydi, Irak’ta kahraman oldu. Zeydi’nin serbest bırakılması için binlerce Iraklı sokaklara döküldü. Arap dünyası El Zeydi’yi kahraman ilan ederken, Arap basını olayın fotoğraflarını manşetlerine taşıdı.

CAN GÜVENLİĞİNDEN

ENDİŞE EDİYORUZ

Muntazar El Zeydi’nin ailesi, gazetecinin can güvenliğinden endişe duyduğunu açıkladı. El Zeydi’nin ağabeyi Uday El Zeydi, kardeşinden böyle bir hareket beklemediklerini, televizyonda izledikleri görüntünün sürpriz olduğunu belirterek, Muntazar’ın aslında çok sakin bir insan olduğunu anlattı.

Uday El Zeydi, ancak kardeşinin gazetecilik yapmaya başladığından beri çok sayıda insanî drama şahit olduğunu, bu hareketinin, bütün yaşadıklarının dışa vurumu olabileceğini kaydetti. Uday El Zeydi, ayrıca, Amerikan veya Iraklı güvenlik güçlerinin muhtemel bir baskınına karşı can güvenliklerini sağlamak amacıyla aile bireylerinin başka bir semtte kaldığını belirtti.

Bazı kaynakların verdiği kesin olmayan bilgiye göre ise Muntazar El Zeydi, dövüldüğü için bir kaburgası kırıldı ve bacağından sakatlandı. Gazetecinin sorgulanmak üzere Amerikalıların denetimindeki, havaalanı hapishanesi olarak bilinen Croper cezaevine götürüldüğü iddia ediliyor. Bağdat / aa-cihan

17.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İşgal, Irak’ı 100 yıl geriletmiş

  O gazeteci ordunun elinde

  PAKİSTAN’A YİNE SALDIRDI

  ABD İslâm âlemine saygısız

  Üzmez için yeni rapor istenecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır