"Gerçekten" haber verir 17 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Enseyi karartmayın, altınları çıkartın

BÜTÇE sunumunu yapan Maliye Bakanı Unakıtan, Türkiye’nin krize hazırlıklı yakalandığını belirterek, “Türkiye’de kimse enseyi karartmasın; bizi iyi günler bekliyor” dedi.

Unakıtan, “Altınları yastık altından çıkarıp, ekonomiye kazandırın” diye konuştu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Meclis’te 2009 bütçesinin sunumunu yaptı. Dünyada alınan tedbirlerin piyasaları yatıştırmaya yetmediğine dikkat çeken Unakıtan, “Para vermekle bu iş olmuyor. Güven ve istikrarı sağlayacak başka yapısal tedbirlerin alınması lâzım. Bu tedbirler de yanlış sistemin düzeltilmesinden geçiyor. Mevcut sistemin değişmesi lâzım. Bu dünya krizi sona ererse bütün dünya milletleri bir ‘oh’ çekecek” dedi.

Unakıtan, krizin etkilerinin en aza indirilmesi için finans kesimi ile reel kesim arasındaki kredi kanalının iyi işler hale gelmesi gerektiğini ve bu süreçte bankacılık sektörüne önemli, bir rol düştüğünü belirtti. Türkiye’nin avantajlarına ve olumlu konumuna rağmen krizden etkilendiğini, etkileneceğini ifade eden Unakıtan, “Ticaret daralacak, büyüme düşecek ve işsizlik de bir miktar artacak” dedi.

Türkiye’nin dokuz aylık dönemde yüzde 3 büyümesinin takdirle karşılanması gerektiğini belirten Unakıtan, Türkiye için resesyonun söz konusu olmadığını söyledi. Unakıtan, 2003 yılından bugüne kadar 4.6 milyar dolarlık altın ihracı yapılırken, 24.3 milyar dolarlık altın ithal edildiğini kaydetti. 5 yılda 23 milyar dolarlık altının yastık altına gittiğini kaydeden Unakıtan, “Millet olarak yastık altında ciddî miktarda altın biriktirdiğimizi görüyorum. Halkımızdan şunu rica ediyorum: Lütfen yastık altındaki bu varlıkları ekonomiye kazandırsınlar. Bu krizden şirketlerimizi güçlendirerek çıkalım. Türkiye’de kimse enseyi karartmasın; bizi iyi günler bekliyor” diye konuştu.

Maliye Bakanı, krize çare olarak vergi indirimleri yapılmasının talep edildiğin, ancak vergi indirimlerini yaptıklarını belirtti ve “Böyle bir beklentiye gerek yok” dedi. Gelecek yılın merkezi yönetim bütçesinde giderler 262.2 milyar YTL, gelirler 248.8 milyar YTL, bütçe açığı 13.5 milyar YTL, faiz dışı fazla ise 44 milyar YTL olarak hedefleniyor.

17.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Enseyi karartmayın, altınları çıkartın

  Piyasa kötüleşirse tedbirimizi alırız

  1 kilo et için, 8,5 saat çalışmak gerekiyor

  İkinci dalga geliyor

  Türkiye Kamu-Sen zam istedi

  KOBİ’lere ikinci cansuyu kredisi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır