"Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Gazze’ye Türk askeri

Avrupalı diplomatlar, Gazze Şeridinin güneyinde Mısır’a açılan Refah kapısı ile İsrail’e açılan Kerem Shalom kapısını da kapsayan üçgen şeklindeki bölgeye Türk ve Fransız gözlemciler yerleştirilmesini düşünüyor.

Gazze için ‘Türk askeri’ planı

AVRUPALI diplomatların, Gazze’deki çatışmaları sona erdirmeye çalışan ateşkesi durduran güç durumdan kurtulmak için Gazze Şeridi’nin sınırının El Fetih önderliğindeki Filistin Otoritesi tarafından kontrol edileceği bir teklif üzerinde çalıştıkları belirtildi. Teklife göre Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı Filistinli güvenlik yetkilileri, gözlemci olarak yerleştirilecek Türk ve Fransız askerlerinin de yardımıyla sınır geçişlerini yönetecekler. İngiliz The Times gazetesinde yer alan habere göre söz konusu plan, 18 aydır Hamas tarafından kontrol edilen bölgeye Filistin Otoritesi’nin dönmesine imkân tanıyacak. Habere göre Avrupalı diplomatlar, Gazze Şeridi’nin güneyinde Mısır’a açılan Refah kapısı ile İsrail’e açılan Kerem Shalom kapısını da kapsayan üçgen şeklindeki bölgeye Türk ve Fransız gözlemciler yerleştirilmesini düşünüyor.

Bölge, uluslararası kamuoyu tarafından tanınmış Filistin hükümetinin idaresinde olacak. Plan, Hamas’ın bölgenin kontrolünü ele geçirdiği 2007’den beri sınır kapılarının da ilk kez açılmasını sağlayacak. Gazeteye göre teklif, Mısır ve Fransa tarafından teklif edilen ateşkes planının bir parçası olarak düşünülüyor. İsrail ise sınır bölgesindeki tünelleri yok edecek dayanıklı bir yabancı güç konusunda ısrarcı durumda.

11.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’ye Türk askeri

  “KİMSENİN ONAYINA İHTİYACIMIZ YOK”

  Katliama devam

  İşgale kriz darbesi

  İran için önce diplomasi

  İsrail saldırıya devam ediyor

  Bahçede oturan aileyi vurdular: 9 ölü

  Ahmedinejad ile Chavez Gazze’yi görüştü

  Malki: İsrail ve Hamas saygısızlık ediyor

  Abbas: İsrail, ateşkesi kabul etmek zorunda

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır