"Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Malki: İsrail ve Hamas saygısızlık ediyor

FİLİSTİN Dışişleri Bakanı Riyad Malki, İsrail ve Hamas’ın, BM Güvenlik Konseyinin Gazze’de acil ateşkes çağrısına uymayarak saygısızlık ettiğini söyledi.

Malki, Associated Press ajansıyla yaptığı söyleşide, konseye, talebini zorla uygulatması çağrısında bulunarak, İsrail’in, Filistinlileri öldürmeye devam ederken görevini tamamlamasını bekleyemeyeceklerini belirtti. Riyad Malki, BM Güvenlik Konseyinin 48 saat içinde harekete geçmemesi durumunda, karar taslağına yardımcı olmak için konseye gelen Arap bakanların “bu duruma tepki göstereceğini” ifade ederek, İsrail’in kararı zorla uygulamayı reddetmesi halinde yaptırımlar üzerinde düşünülmesi gerektiğini bildirdi. Hem İsrail, hem de Hamas’ın konseyin acil ateşkes çağrısına aynı şekilde, “bütünüyle saygısızlıkla” yanıt verdiğini ifade eden Malki, ABD, İngiltere ve Fransa’nın, kararda İsrail’in Hamas ile aynı statüye konulmamasını temin etmek için çok çalıştığını hatırlattı ve “İsrail, tavrı ve tutumuyla, gerçekten kendini Hamas ile aynı kefeye koydu” yorumunu yaptı.

11.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’ye Türk askeri

  “KİMSENİN ONAYINA İHTİYACIMIZ YOK”

  Katliama devam

  İşgale kriz darbesi

  İran için önce diplomasi

  İsrail saldırıya devam ediyor

  Bahçede oturan aileyi vurdular: 9 ölü

  Ahmedinejad ile Chavez Gazze’yi görüştü

  Malki: İsrail ve Hamas saygısızlık ediyor

  Abbas: İsrail, ateşkesi kabul etmek zorunda

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır