Yeni Asya Gazetesi Gerçekten Haber verir!

28 Eylül 2009

Anasayfa| Güncelr| Dünya| Ekonomi| Spor| Görüş| Lahika| Röportaj| Yazarlar | Ramazan | Gün Gün Tarih

Yeni Asyadan Size

Bayat ekmek, eski gazete


Gazetemizin hem fahrî bir yazarı, hem de 40 yıllık kadîm ve aktif bir okuyucusu olan Osman Zengin’in bu köşeye uygun düşen yeni bir yazısını daha birlikte okuyalım:

***

Cenâb-ı Hakkın çok kıymetli bir nimeti olan ekmeğin, bizim kültürümüzde ve inancımızdaki yeri ayrıdır. Ecdadımızdan, anamızdan, babamızdan bize tevarüs eden bir hisle ona hürmet gösteririz. Yerde bir küçük parçasını görsek, ayak altında basılmasın diye, alıp yüksek bir yere koyarız. Hatta bu hürmetten dolayı ve israfa da girmemek için, ekmeğin bayatı dahi ziyan edilmez. Rahmetli annemin yaptığı üzere, kızartması, ekmek balığı, ekmek karıştırması, tirit, v.s. gibi birçok şekilde değerlendirilir. Çünkü bu nimetin devamlılığı da ancak şükür ve iktisatla sağlanır.

Gazetenin ekmekle münasebetine gelince: Bizim için nasıl ekmek maddî vücudumuzun idamesinde bir vazgeçilmezse, Risale-i Nur’un matbuat âlemindeki naşiri olan Yeni Asya da, manevî âlemimizdeki vazgeçilmezlerimizden biridir. Çünkü o Nurcuların dünyaya açılan tek temsilcisi olma özelliğine haizdir. Biz kırk senedir istikametimizi, gazetemizin Risale-i Nur hâdimliğinden, onun prensipleriyle yol göstericiliğinden dolayı kaybetmedik, şükürler olsun.

Sabah erkenden kapımıza bırakılan ekmek ve gazete ikilisini aldığımızda, kahvaltıya başlamadan, yani ekmeği yemeğe başlamadan önce gazetemize şöyle bir göz atarız. Kahvaltımızı yaptıktan sonra da derinlemesine okuruz.

Bazen gazetenin dağıtıcı bayi tarafından aksatılıp gelmediği günlerde, gazetemizi bulmak için üç-beş market dolaştığımız olur. Hatta bundan bir hafta kadar önce de böyle oldu. Markete gidip sordum, ama işin peşini bırakmadım, dağıtıcı bayiye telefon açtırıp sitem ettirdim, benim yanımda marketin sahibi bayiye ”Benim abonemin gazetesini niye aksatıp, müşterimle beni karşı karşıya getiriyorsunuz? Lütfen bundan sonra gazeteyi aksatmayın” diyerek serzenişte bulundu.

Nur’lara muhtaç milyonların, bizim ulaşamadığımız kimselerin Risale-i Nur’dan haberdar olması için gazetemizin daha çok kişiye tanıtılması lâzım. Hidayet Allah’tandır. Birçok kimsenin Yeni Asya’yı tanıyıp okuduktan sonra Risale-i Nur’la müşerref olduğunu biliyoruz.

İşte böyle özelliklere sahip ve her zaman da medar-ı iftiharımız olan gazetemizi çeşitli şekillerde, bazı yerlere—eski sayıları da olsa—ulaştırıyoruz. Böyle bir gazetenin varlığından ilk defa haberdar olan birçok kimsenin “Allah Allah! Türkiye’de böyle bir gazete de mi var?” dediğini çok işitmişizdir.

Bizim memleketimizde, okunan eski gazeteler toplanıp genellikle bir poşetle çöpe atılır. Ben en son aklıma gelen şeyi yaptım. Poşette biriken eski gazeteleri sakladım ve seyahate de sık çıktığımdan, terminale giderken onları yanıma aldım. Bavullarımı otobüse yerleştirdikten sonra, gazeteleri poşetten çıkarıp, yazıhanenin bekleme salonundaki masaların, kanepelerin üzerine, bazı insanların da şaşkın bakışları altında, tek tek bıraktım. Sonra da bir tur atıp durumu müşahede için geriden baktım. Hemen hemen herkes gazetemizi eline almış, okumaya, incelemeye başlamıştı bile. O kadar tarifsiz bir sevinç aldım ki o halden.

Diğer gazetelere benzemeyen özelliğinden dolayı, herkesin okuyacak birşeyler bulabildiği eski tarihli gazetelerimizin dahi nasıl değerlendiğini görüp müşahede ettikten ve gazetelerimizin boşa, çöpe gitmeden, bu şekilde okunmasından dolayı da “Elhamdülillah” dedim.

***

Bir açıklama ve özür

Daha önce vereceğimizi duyurduğumuz okul seti taahhüdümüzü, elimizde olmayan sebeplerle yerine getiremiyoruz. İkitelli’yi felç eden selde, set için anlaşma yaptığımız firmaların depolarını da su bastı. Milyonlarca liralık zarara uğrayan firmalar, bizimle yaptıkları anlaşmaları iptal etmek zorunda kaldılar. Biz de verdiğimiz sözü tutamamış olduk. Anlayışla karşılayacağınızı umuyor, ileride telâfi etme temennîsiyle özür diliyoruz.

28.09.2009

E-Posta: [email protected]


Sayfa Basi Geri Ana sayfa

Önceki Yazıları

  (21.09.2009) - Bayram kalpleri buluşturuyor

  (14.09.2009) - “Birlikteliğimiz devam etsin”

  (07.09.2009) - Kampanyamız bitti, hediyelerimiz bitmedi

  (31.08.2009) - Sıra Zekât kitabında

  (24.08.2009) - Teşekkürler

  (17.08.2009) - Ramazan haftası

  (03.08.2009) - Kırkpınarlı Hasan’ı da uğurladık

  (27.07.2009) - Ramazan yaklaşıyor

  (20.07.2009) - Ramazan kampanyası

  (13.07.2009) - Müfritâne irtibat

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM
  Abdullah ERAÇIKBAŞ
  Ahmet ARICAN
  Ahmet DURSUN
  Ahmet ÖZDEMİR
  Ali FERŞADOĞLU
  Ali OKTAY
  Atike ÖZER
  Cevat ÇAKIR
  Cevher İLHAN
  Elmira AKHMETOVA
  Fahri UTKAN
  Faruk ÇAKIR
  Fatma Nur ZENGİN
  Gökçe OK
  Gültekin AVCI
  H. Hüseyin KEMAL
  H. İbrahim CAN
  Habib FİDAN
  Hakan YALMAN
  Halil USLU
  Hasan GÜNEŞ
  Hasan YÜKSELTEN
  Hüseyin EREN
  Hüseyin GÜLTEKİN
  Kadir AKBAŞ
  Kazım GÜLEÇYÜZ
  M. Ali KAYA
  M. Latif SALİHOĞLU
  Mehmet C. GÖKÇE
  Mehmet KAPLAN
  Mehmet KARA
  Mehtap YILDIRIM
  Meryem TORTUK
  Mikail YAPRAK
  Murat ÇETİN
  Nejat EREN
  Nurullah AKAY
  Osman GÖKMEN
  Osman ZENGİN
  Raşit YÜCEL
  Recep TAŞCI
  Rifat OKYAY
  Robert MİRANDA
  Ruhan ASYA
  S. Bahattin YAŞAR
  Saadet BAYRİ
  Saadet TOPUZ
  Said HAFIZOĞLU
  Sami CEBECİ
  Selim GÜNDÜZALP
  Semra ULAŞ
  Suna DURMAZ
  Süleyman KÖSMENE
  Umut YAVUZ
  Vehbi HORASANLI
  Yasemin GÜLEÇYÜZ
  Yasemin YAŞAR
  Yeni Asyadan Size
  Zafer AKGÜL
  Ümit KIZILTEPE
  İbrahim KAYGUSUZ
  İslam YAŞAR
  İsmail BERK
  İsmail TEZER
  Şaban DÖĞEN
  Şükrü BULUT

Yazarlar
Günün Karikatürü

Diğer bölümler


KültürSanat| Elif Eki| Ramazan| Dizi| MedyaPolitik| AileSağlık| Haber İndeksi | Eğitim | Otomobil| BilimTeknik| Hukuk
Asya'nın bahtının miftahı, meşveret ve şûrâdır.
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır. www.yeniasya.com.tr