19 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

DOĞU’DA KAR, BATI’DA YAĞMUR

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, hayatı olumsuz etkiliyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı sebebiyle toplam bin 58 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdareleri Genel Sekreterliklerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı sebebiyle Erzurum’da 386, Tunceli’de 200, Kars’ta 198, Muş’ta 146 ve Bingöl’de 78 olmak üzere toplam bin 8 köy yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer, söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, bazı bölgelerde tipi ve yoğun kar yağışı sebebiyle ekiplerin çalışmalarına zaman zaman ara vermek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede özellikle Kars ve Ardahan civarında kar yağışı bekleniyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 3 dereceyle Kars ve Ardahan’da ölçülürken, diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’da eksi 2, Iğdır’da 1 ve Erzincan’da 3 derece oldu.

Yağış, hayatı olumsuz etkiledi

MUĞLA’NIN Bodrum ile Çanakkale’nin Biga ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini arttıran şiddetli yağış sonucu 8 saatte metrekareye yaklaşık 70 kilogram yağış düştü. Şiddetli yağış sebebiyle ilçe merkezi ile Bitez, Ortakent, Turgutreis ve Gündoğan beldelerinde çok sayıda otel, iş yeri ile evi su bastı. Su baskını yaşanan otel, ev ve iş yerlerinin sahipleri, yağmur sularını kovalarla temizlemeye çalıştı. Su baskınına maruz kalan evlerde yaşayan vatandaşların kullandığı eşyaların çamur ve yağmur sebebiyle kullanılmaz hale geldiği, otel odalarının ise yağmur sularıyla dolduğu görüldü. Şiddetli yağış sebebiyle Bodrum ilçe merkezindeki Neyzen Teyfik Caddesi ulaşıma kapandı. İlçedeki derelerin taşması sonucu ise Kumbahçe ve Paşatarlası sahili çamur denizine dönüştü.Trafik ekipleri, kavşaklarda sürücülere şiddetli yağış konusunda uyarılarda bulunuyor. Çanakkale’nin Biga ilçesinde de önceki gün başlayan etkili yağış, Kocabaş Çayı’nda su seviyesinin yükselmesine sebep oldu. Su seviyesinin yükselmesiyle çayın bazı bölümlerinde su taşkınları meydana geldi. Çayın yüzeyinde çöp birikintileri oluştu, kütük ve ağaç parçalarının sürüklendiği görüldü. Çay yatağına park eden ve su içinde kalan araçlar da polis ekipleri tarafından kaldırıldı.

Trakya’da barajlar doldu

TRAKYA’DAKİ 8 barajda su miktarı, geçen yıla göre 46,54 milyon metreküp arttı. Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’daki 8 barajın doluluk oranının yüzde 32,80 olduğunu bildirdi. Toplam 584,60 milyon metreküp depolama hacmine sahip 8 barajda geçen yılın aralık ayının ikinci haftasında 145,22 milyon metreküp olan su miktarının, bu yılın aynı döneminde ise 191,76 milyon metreküp olarak ölçüldüğü belirtildi. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan ölçümler sonucu Meriç Nehri’nin debisi 185 metreküp/saniye, Arda Nehri’nin debisi 155 metreküp/saniye ve Tunca Nehri’nin debisi 28 metreküp/saniye olduğu belirlendi.

Uçaklara sis engeli

BU ARADA, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda yoğun sis sebebiyle uçaklar iniş yapamadı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, önceki gün akşam saatlerinde yaşanan yoğun sis, Adnan Menderes Havalimanı’nda görüş mesafesini olumsuz etkiledi. Yetkililer, bu durumun uçakların inişine engel teşkil etmesi sebebiyle İzmir’e gelen 8 uçaktan 3’ünün İstanbul’a döndüğünü, 5’inin ise Milas-Bodrum Havalimanı’na indiğini bildirdi.

19.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sağduyu Meclis'ten başlamalı

  AŞ VE İŞ İÇİN HUZUR VE GÜVEN GEREKİYOR

  DTP’liler istifadan vazgeçti

  Generali savunma bakanı

  ASDER: TSK, darbecilere sahip çıkmasın

  Gazze konvoyu Konya’da

  Katsayıda yeni metod

  TRT’den Muharrem ayına özel yayın

  Mustafa Asım Köksal’ı sevenleri unutmadı

  AB’nin beklentisi sivil anayasa

  Kutlular, ‘Barometre’nin konuğu olacak

  33 şehitle ilgili soruşturma yok

  Bulanık’ta, 18 kişi gözaltına alındı

  TEKEL işçilerine müdahaleye inceleme

  DOĞU’DA KAR, BATI’DA YAĞMUR

  Karadan çok denizde yaşıyorlar

  Ovalara su, taşkınlara tedbir

  Devlet, 5 yılda 39 bin afet konutu yaptı

  Havası en kirli il, Kütahya

  Denizli’de hafif şiddette deprem

  Adana polisi zayıflayacak

  Dinlenme ve ibadet odalı tarihî köprü

  Arabanızı şarj edin

  Masaj yapmak bebeğin bağışıklığını güçlendiriyor

  Afetlere karşı koruyan kapsül

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl