23 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

GOLLERİN YARIDAN FAZLASI YABANCILARDAN

Turkcell Süper Lig’in ilk yarısına yabancı futbolcular damgalarını vurdu. Sezonun ilk yarısında atılan 359 golün, 186’sı yabancılardan geldi. Turkcell Süper Lig’de mücadele eden 17 takımdaki toplam 487 futbolcu yer alıyor. Bunların 131’ini yabancı futbolcular oluşturuyor.

Yabancı futbolcular, Turkcell Süper Lig’deki toplam futbolcuların yüzde 26,8’ini, başka bir deyişle yaklaşık 4’te birini oluştururken, atılan gollerin yarıdan fazlası yabancı futbolculara ait.

Ligin ilk yarısında takımlar 140 maçta rakip kalelere toplam 359 gol bırakırken, bu gollerin 186’sında (yüzde 51,6) yabancı futbolcuların imzası var.

İlk yarının en golcü futbolcusu 13 golle, Kayserispor’un Zaire asıllı Portekizli golcüsü Makakula oldu. Makakula’yı 9’ar golle Galatasaray’dan Herry Kewell ile Gaziantepspor’dan Julio Cesar De Souza takip etti. En fazla gol atan 10 oyuncu sıralamasında yer alan tek Türk futbolcu ise 6 golle Gençlerbirliği’nden Mustafa Pektemek oldu. Sezonun ilk yarısında rakip fileleri havalandıran tek kaleci olarak, Diyarbakırspor 4-0 yendikleri maçta, penaltıdan takımının ikinci golünü atan Bursaspor’un Bulgar kalecisi Ivankov kayıtlara geçti.

YABANCILARI EN FAZLA KART GÖREN, KAYSERİSPOR

Sezonun ilk yarısında toplam 638 sarı, 37 kırmızı kart çıkarken, sarı kartların 221’ini, kırmızı kartların da 16’sını yabancı futbolcular gördü. Yabancı futbolcuları en fazla kart gören takım ise Kayserispor oldu. Kayserispor’un yabancı futbolcuları toplam 22 sarı, 1 kırmızı kart gördü. Ligin ilk yarısında en fazla kart gören yabancı futbolcular ise 7’şer kartla Kayserispor’dan Cangele ile Makakula. Cangele toplam 6 sarı, 1 kırmızı kart görürken, Makakula da 7 sarı kart gördü.

23.12.2009


 

EN HIRÇINI İBB

Turkcell Süper Lig’de 2009-2010 sezonunun ilk yarısı geride kalırken, 18 takımdan futbolcuları kırmızı kart görmeyen yalnızca 2 ekip oldu.

Toplam 37 kırmızı ve 639 de sarı kartın gösterildiği ilk yarının ‘’en centilmen takımı’’ olarak, futbolcuları kırmızı kart görmeyip, yalnızca 29 sarı kartla cezalandırılan Trabzonspor ve Gençlerbirliği dikkati çektiler. Futbolcularına toplam 5 kırmızı ve 40 de sarı kart çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ‘’en hırçın’’ takım oldu.

23.12.2009


 

24 PENALTI VERİLDİ

2009-2010 sezonunun ilk yarısında, hakemler toplam 24 kez penaltı noktasını gösterdiler.

Penaltı atışlarından 19’u golle sonuçlanırken, 5’inden ise gol sesi çıkmadı. Ligin ilk yarısında Diyarbakırspor, Eskişehirspor ve Kasımpaşa, 3 ile en fazla penaltı atış hakkı kazanan, bu takımlardan Diyarbakırspor ise 3 ile en fazla penaltı golü atan takım oldu. Ligde bu sezon Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Manisaspor ve ilk 4 haftada Ankaraspor’un lehine penaltı kararı çıkmadı.

23.12.2009


 

5 ANTRENÖR DEĞİŞTİ

2009-2010 sezonunun ilk yarısında, 18 takımda toplam 24 teknik direktör görev aldı.

17 hafta içinde 18 takımdan 5’inde teknik direktör değişikliklerine gidilirken, 13 takım ise sezona başladıkları teknik direktörlerle ilk yarıyı tamamladılar. Ligde 18 takımdan yalnızca 6’sı, sezona yabancı teknik adamlarla başlarken, bunlardan Ankaraspor’da Alman Jurgen Rober, 4. hafta sonunda takımın ligden düşürülmesi, Trabzonspor’da da Belçikalı Hugo Broos, başarısızlık dolayısıyla 13. hafta sonunda görevi bırakmak zorunda kaldılar.

23.12.2009


 

11 HAKEME MAÇ YOK

2009-2010 sezonunun 17 hafta süren ilk yarısında yapılan 140 maçta, 25 hakem görev yaptı. En fazla görev verilen hakemler, 10’ar maçla Hüseyin Göçek ve Kuddusi Müftüoğlu oldu.

İlk yarıda 10’ar maç yöneten Hüseyin Göçek ve Kuddusi Müftüoğlu’nu, 9’ar maçla Bülent Yıldırım ve Tolga Özkalfa izlediler. İlk yarıda en az görev alan hakemler ise 1’er kezle Gökhan Güneşer ve Hakan Özkan’dı. Bu sezon Süper Lig hakemi kategorisinde yer alan 11 hakeme ise ligde maç yönetme görevi verilmedi.

23.12.2009


 

Rijkaard sadece izliyor

Galatasaray Teknik direktörü Rijkaard her fırsatta oyuncularının performansından ve oynanan futboldan memnun olduğunu söylüyor.

Kadronda bu kadar yıldız varken ve bu kötü futboldan memnunsan ya oyunu okuyamıyorsun, ya da yedek kulübesinde uyuyorsun. Takımında ne hücum organizasyonu, ne taktik anlayışı, ne de takım savunması var. Rijkaard'ın 'yıldız oyuncularımla zaten şampiyon olurum' gibi bir düşüncesi varsa yanılıyor. Oynanan bu futbolla ligde ikincilik bile zor diyebilirim. Geçen sezon Galatasaray'ın başında tecrübesiz, futbol bilgisi eksik, yönetim tarafından yardımcıları istifaya zorlanmış Alman Skibbe, ligin ilk yarısını 33 puanla kapatmıştı. Şu anda sarı kırmızılı ekibin puanı 36. Demek ki, geçen sezondan fazla başarısı yokmuş takımın. İddia ediyorum; Galatasaray'ın başında Rijkaard değil de, Skibbe düzeyinde bir hoca olsaydı yönetim çoktan biletini kesmişti. Umarım Hollandalı sezon başından beri devamlı takıma puanlar kaybettiren, takım savunmasına çözüm bulur. Özellikle UEFA kupasında Atletico Madrid gibi iyi hücum yapan bir takıma karşı oldukça zorlanırlar. İspanyol ekibinin çok önemli hücum oyuncuları var. Galatasaray savunmasını en çok zorlayacak olan isim Aguero. 3 sezonda 50 gole imzasını attı ve bonservisi içi 50-60 milyon euro paha biçiliyor. Öyle ki, Mancester City, bu oyuncu için 62 milyon Euro'yu gözden çıkardığı söyleniyor. Temennim, bu transfer gerçekleşsin, Galatasaray da kendisi için büyük tehlike olan bu oyuncudan kurtulmuş olur.

GÜVEN ARDAHAN [email protected]

23.12.2009


 

Fener tatile ‘galip’ gitmek istiyor

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu ilk maçında yarın Altay’a karşı galibiyeti hedefliyor.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 2009 yılında son kez taraftarıyla buluşacak Turkcell Süper Lig’in ilk yarı lideri, Bank Asya 1. Lig temsilcisine karşı kazanarak 11 günlük tatile çıkmak istiyor. Ligde 8. haftanın ardından düşüşe geçen, ilk yarının son haftalarında aldığı galibiyetlerle toparlanan sarı-lacivertliler, lig ve UEFA Avrupa Ligi mücadelelerinde sırasıyla Ankaragücü, Sheriff ve Trabzonspor karşısında yakaladığı kazanma serisini Altay maçıyla devam ettirmek amacında. Sarı-lacivertli takımda Güiza ve Emre’in dışında sakatlık sorunu olan futbolcu bulunmazken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum’un Altay karşısında ligde fazla şans veremediği futbolcularını değerlendirmesi bekleniyor.

23.12.2009


 

Cim Bom ile Trabzon kapışıyor

Galatasaray ile Trabzonspor, bugün yapacakları Ziraat Türkiye Kupası grup maçıyla birlikte tarihte 106. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında bugüne kadar yapılan 105 karşılaşmanın 48’ini Galatasaray, 33’ünü Trabzonspor kazanırken, 24 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere yapılan toplam 105 maçta, Galatasaray 138, Trabzonspor ise 115 kez gol sevinci yaşadı. İki takım arasındaki son randevuda Galatasaray, bugünkü maçın yapılacağı Ali Sami Yen Stadı’ndaki lig karşılaşmasını 4-3’lük skorla kazandı.

23.12.2009


 

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇLARI

Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplarda ilk hafta maçları bugün tamamlanacak. Kupada bugün yapılacak maçların programı şöyle:

A Grubu:

18.30 Fenerbahçe-Altay (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu)

B Grubu:

13.30 Denizli Belediyespor-Ankaragücü (Doğan Seyfi Atlı)

21.30 Galatasaray-Trabzonspor (Ali Sami Yen)

C Grubu:

13.30 Sivasspor-Tarsus İdmanyurdu (Sivas 4 Eylül)

13.30 Giresunspor-Bursaspor (Giresun Atatürk)

D Grubu:

13.30 Konya Şekerspor-Kasımpaşa (Recep Konuk Tesisleri)

23.12.2009


 

Yılın futbolcusu Messi

UluslararasI Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) 1991 yılından beri düzenlediği ‘’yılın futbolcusu’’ ödülü, bu yıl İspanya’nın FC Barcelona takımında top koşturan Arjantinli Lionel Messi’nin oldu.

FIFA’nın İsviçre’de yer alan merkezinde yapılan gala gecesinde, teknik adamlar ve milli takım kaptanlarının verdiği oylarla, FC Barcelonalı 22 yaşındaki forvet Messi, ödüle layık görüldü. Messi, takımı FC Barcelona’nın 2009 yılında kazandığı 6 kupada da önemli katkı yapmıştı. 2004 yılından bu yana FC Barcelona’da forma giyen Messi, Katalan ekibinde 168 maçta 78 gol atma başarısını gösterdi. Galada, yılın futbolcusu ödülünün yanısıra, dünya genelinde 50 bin profesyonel futbolcunun oylarıyla yılın en iyi 11’i de belirlendi.

23.12.2009


 

Cristiano Ronaldo Özbekistan’da

Real Madrid’in Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, Portekiz Millî Takımı’nın eski teknik direktörü Luiz Felipe Scolari’nin çalıştırdığı Bunyodkor kulübünün daveti üzerine Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e geldi.

FIFA tarafından geçen sene yılın futbolcusu seçilen Real Madrid’in yıldız futbolcusu Ronaldo’yu Taşkent Havaalanında çok sayıda Özbek taraftarı ‘’Özbekistan’a Hoş Geldin Ronaldo’’ pankartlarıyla karşıladı. Geçen yıl Barcelona’nın Kamerunlu yıldız futbolcusu Samuel Eto’o, Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi ve Euro 2008 Şampiyonu, İspanya Millî Takımı yıldız futbolcuları Carles Puyol, Andreas Iniesta ve Francesc Fabregas’ı Taşkent’te ağırlayan Özbekistan’ın Bunyodkor kulübü, son olarak Barcelona kulübü başkanı Juan Laporta’yı ülkeye davet ederek, Barcelona ile 2 hazırlık maçı yapma konusunda anlaşma sağlamıştı.

23.12.2009


 

32. Dakar Rallisi’ne doğru

Arjantİn ve Şili’nin ev sahipliğinde 1-17 Ocak 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan 32. Dakar Rallisi’nde mücadele etmeye hazırlanan Kemal Merkit ile Kutlu Torunlar, organizasyonun heyecanını yaşamaya başladı.

Dakar Türk ekibi adına servissiz maraton kategorisinde KTM 640 Enduro model motosikletleriyle yarışacak olan Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, rallinin başlamasına az bir süre kala tüm hazırlıklarını tamamladı. 32. Dakar Rallisi’yle ilgili olarak Kemal Merkit, pek çok kez bu organizasyonda yer aldığını vurgularken, ‘’Her Dakar Rallisi yeni bir heyecan ve yeni sürprizlerle dolu. İnsanlar, katılacakları başka yarışlarda etapları bilirler. Burada ise bilinmeyene gidiyorsunuz. Her ne kadar geçmiş yılların tecrübesi olsa da, yine de bilinmeyen onlarca tehlike ve sürpriz sizi bekliyor olacaktır. Dakar Rallisi’nin en büyük heyecanı da burada’’ dedi.

23.12.2009


 

Türkiye’nin EURO 2016 adaylık logosu tanıtılıyor

Türkİye’nİn EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık logosu, bugün İstanbul’da yapılacak törenle kamuoyuna tanıtılacak.

Törene Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener katılacaklar. Daha önce 2008 ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonalarına da aday olan Türkiye, EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine ev sahipliği için, geçmişte bu organizasyonu düzenleyen İtalya, Fransa ve İsveç-Norveç ortaklığıyla yarışıyor. 28 Mayıs 2010’da Cenevre’de toplanacak UEFA Yönetim Kurulu, adaylık dosyasıyla ilgili yapılan değerlendirmeleri içeren raporları tartışacak ve UEFA Yönetim Kurulu üyelerinin oylamasıyla EURO 2016’nın ev sahibi belirlenecek.

23.12.2009


 

Kayserispor Antalya’da hazırlanacak

Kayserİspor, ligin ikinci yarısına Antalya’da yapacağı kamp ile hazırlanacak.

Basın sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, ligin ilk yarısında birçok başarıya imza attıklarını, takım tarihinde ilk kez Süper Lig’de lider olma mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Aynı başarıyı ligin ikinci yarısında da sürdürmek istediklerini, çalışmalarını aynı ciddiyetle sürdüreceklerini ifade eden Ortaköylüoğlu, Antalya’da 15 günlük kamp çalışması yapacaklarını bildirdi.

23.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl