24 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yargıda YARSAV kavgası

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, kendisine ve derneğe ait telefonların ve bilgisayar yazışmalarının dinlenip izlendiği iddiasıyla MİT, Emniyet ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) görevlileri hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturmada verilen ‘’takipsizlik’’ kararını kaldırdı.


KENDİLERİNİ TEHDİT ALTINDA MI HİSSETTİLER?

Sivil vatandaşların intihar girişimlerinin sadece yüzde 2'sinin ölümle sonuçlandığına dikkat çeken Uzman Psikolog Ahmet Kurt, subayların intihar giriş

Soruşturma genişletilsin

‘’Atabeyler Grubu’’na yönelik açılan ve aralarında 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada, soruşturmanı


  Kazazedelere ilkyardımı polis yapacak

İçİşlerİ Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek ‘’İlkyardımda Polis Projesi’’ ile kazaya karışan veya herhangi bir sebeple ilkyardıma ihtiyaç duyan insanlara, emniyet görevlilerince bilinçli ve profesyonelce ilkyardım yapılacak.


  4 örgüt üyesi, ‘’etkin pişmanlık’’tan serbest

ŞIrnak’In Silopi ilçesinde terör örgütü PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 4 terörist serbest bırakıldı.


  30 bin öğrenciye daha burs

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, burs alan öğrenci sayısının 30 bin kontenjan daha arttırılarak 117 bine çıkarıldığını bildirdi.


  Merkezî ezan azalacak

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen İl Müftüleri Semineri Sonuç Bildirgesinde, ezanı usulüne göre güzel okuyan yeterli sayıda din görevlisinin bulunmaması sebebiyle merkezî ezan uygulamasına gidildiği ifade edilerek, sürdürülen hizmet içi eğitim faaliyetleri sonucunda ezanı güzel okuyan görevli sayısı arttıkça, daha çok sayıda camide ezan okunmasının sağlanacağı belirtildi.


  Gazetecilere yeşil pasaport

Türkİye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ziyareti sırasında gündeme getirdiği gazetecilere ‘’yeşil pasaport’’ verilmesi önerisi, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünden de destek gördü.


  Genel Müdür Taşcı, Radyo 7’nin konuğu olacak

Yenİ Asya A.Ş. Medya Grup Genel Muduru Recep Taşcı bugün Radyo 7'nin konuğu olacak. 12:00-13:00 saatleri arası yayınlanacak olan Eda İle Gün Ortası programında konuşacak olan Taşcı, günlük ekonomik gelişmeler ve müessesemiz faaliyetler hakkında bilgi verecek, soruları cevaplandıracak.


  DTP’li başkanlar BDP’ye katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu DTP'li 94 belediye başkanı ve dokuz il genel meclisi başkanı Barış ve Demokrasi Partisine (BDP) katıldı.


  Aşı geç ithal edilmedi

SağlIk Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin Avrupa’daki ülkeler arasında aşıya en erken ulaşan ve uygulamaya başlayan ülkelerden biri olduğunu, dolayısıyla ‘’aşının geç ithal edildiği’’ iddiasının doğru olmadığını bildirdi.


  Demiryolu çalışanları görevlerine döndü

Türk Ulaşım-Sen ve Birleşik Taşımacılık Sendikası’ndan (BTS) yapılan ortak açıklamada, 25 Kasımda açığa alınan demiryolu çalışanlarından 14’ünün görevlerine iade edildiği, 2’sinin ise görevlerine iade edilmelerinin beklendiği bildirildi.


  Demiryolu çalışanları görevlerine döndü

Türk Ulaşım-Sen ve Birleşik Taşımacılık Sendikası’ndan (BTS) yapılan ortak açıklamada, 25 Kasımda açığa alınan demiryolu çalışanlarından 14’ünün görevlerine iade edildiği, 2’sinin ise görevlerine iade edilmelerinin beklendiği bildirildi.


  Yüksek gerilim hatları ölüm saçıyor

ARTVİN ile Giresun arasında kalan 250 kilometrelik alanda yüksek gerilim hatlarının kanser riskini arttırdığı belirlendi.


  Ağaçlara ‘koruma timi’

İSTANBUL Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, ‘’Yılbaşı ağacı’’ olarak kullanılan çam, köknar ve ladin ağacı bulanan orman alanlarında kaçak kesim ve tahribatın önlenmesi için 400 kişilik bir ekibin 24 saat nöbet tuttuğunu belirterek, vatandaşların bir gecelik eğlence için ağaçlara kıymaması gerektiğini söyledi.


  Otomotivde ‘kampanya yarışı’

ÖZEL Tüketim Vergisi (ÖTV) indiriminin ardından satışlarında düşüş yaşayan firmaların, stoklarını eritmek ve yıl sonu hedeflerini tutturabilmek amacıyla düzenledikleri ‘’kampanya yarışı’’ sürüyor.


  Toprağı şekillendirerek para kazanıyorlar

BİTLİS’İN Mutki İlçesi’ne bağlı Kavakbaşı beldesinde yaşayan kadınlar, topraktan yaptıkları vazo, çaydanlık, küp, testi, kül tablası, çanak ve çömleklerle aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.


  Pazarcılar marketlerden şikâyetçi oldu

PAZARCI esnafı marketlerin haksız rekabet yaptığı ve damping uygulamasında bulunduğu iddiasıyla şikâyetçi oldu.


  En az boşanma Hakkâri ve Bitlis’te

TÜRKİYE’DE boşanmanın en az yaşandığı iller arasında Hakkâri birinci, Bitlis ikinci sırada yer aldı.


  Yeni Dünya ağaçları çiçek açtı

TÜRKİYE üretiminin tamamına yakınının karşılandığı Akdeniz Bölgesinde, ‘’Malta eriği’’ olarak da bilinen ‘’Yeni Dünya’’ ağaçları çiçek açtı.


  Büyük Selçuklu Mirası tanıtılacak

Büyük Selçuklu Mirası Projesi’nin Belgesel Yönetmeni ve Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Dıvarcı, yaptığı açıklamada, insanların kendi medeniyetine aşina olmasını sağlamak ve bu medeniyete vefa borcunu yerine getirmek amacıyla bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi.


  Gerçek yağmur adam öldü

AmerİkalI oyuncu Dustin Hoffman’ın canlandırdığı “Yağmur Adam” filmine esin kaynağı olan Kim Peek öldü. Salt Lake City Tribune gazetesi, hafızasıyla şaşırtan dahi adam Peek’in Cumartesi günü Salt Lake City’de kalp durması sonucu 58 yaşında hayata veda ettiğini duyurdu.


  Hastalar, kilo kontrolünden geçecek

SağlIk Bakanlığı, herhangi bir sebeple hastanelere başvuran kişileri kilo kontrolünden geçirecek. Bakanlık, obez olanların tedavilerinin yapılmasını sağlayacak.


  1,1 milyon kişi Müzekart’lı oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 300’ü aşkın müze ve ören yerini 20 lira karşılığında bir yıl boyunca gezebilme imkânı sunan Müzekart, bir buçuk yılda bir milyon 100 bin kişi tarafından alındı.


  Leylekler, solucan sanıp lastik yiyor

Fransa’nIn doğusundaki Alsace bölgesinde leylekler, lastikleri solucanlardan ayırt edemedikleri için beslenme sorunu yaşıyor.


  Soyuz, UUİ’ye kenetlendi

Rus Soyuz uzay mekiği TMA-17’nin Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) ulaştığı ve başarılı şekilde kenetlendiği bildirildi.


  Aklınız evde kalmasın

Türkİye’dekİ bazı siyasetçilerin ve san'atçıların evlerine yaptırdığı akıllı otomasyon sistemi, yangın, hırsızlık, su baskını gibi durumlarda ev sahibine haber vermekle kalmıyor, çocuğunuzun vaktinde eve geldiğini, yaşlı annenizin o sabah yataktan kalkıp panjurları açmadığını da bir mesajla, maille ya da otomatik telefon sistemiyle anında bildiriyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl