24 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

2016'NIN STARTI VERİLDİ

TÜRKİYE'NİN EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık logosu, İstanbul'da yapılan törenle kamuoyuna tanıtıldı.

Swissotel'de düzenlenen törende Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, TFF Başkan Vekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı, TFF Genel Sekreter Vekili ve EURO 2016 Proje Koordinatörü Orhan Gorbon katıldı. Toplantının başında 16 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı oyuncusu Gökhan Sürücü, logonun tanıtımını yaptı. Sürücü, geçen yılkı şampiyonayı izlediğini belirterek, ''En büyük hayalim EURO 2016'nın Türkiye'de olması ve o kupayı alacak oyuncular arasında yer almak'' dedi.

8 KENTE 9 STAT AÇIKLANDI

Tanıtılan logo, EURO 2016 maçlarının yapılması planlanan 8 kenti simgeleyen 8 ayrı renkten oluşan lale figürünün içindeki futbol topundan oluşuyor.Toplantıda, şampiyonaya ev sahipliği yapması planlanan kent ve statlar da açıklandı. EURO 2016 için İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı ve yapımı devam eden Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena, Kayseri'de Kadir Has Stadı'nın yanı sıra İzmir, Konya, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da yapılacak yeni statların şampiyonaya hazır hale getirileceği bildirildi. Tüm bu şehirlerin altyapı yatırımlarının tamamlanacağı, özellikle ulaşım ve konaklama konularında büyük yatırımlar gerçekleştirileceği vurgulandı. Bu arada, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın, üstü ve yanları kapatılarak, çevresel düzenlemesiyle birlikte şampiyonaya yeni haliyle hazır hale getirileceği kaydedildi. Öte yandan, bu 8 kentin dışında Adana, Şanlıurfa ve Trabzon'un da yedek şehirler olduğu ifade edildi.

28 MAYIS 2010'DA BELLİ OLACAK

Türkiye, Fransa, İtalya ve İsveç-Norveç, geçtiğimiz mart ayında UEFA'ya başvurarak EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği için adaylıklarını açıklamıştı. Adaylık sürecinde 15 Şubat 2010 tarihinde UEFA'nın Nyon merkezinde yapılacak bir törenle dosya teslimi yapılacak ve adaylar üzerindeki yurt dışı tanıtım engelleri bu tarihte kalkacak. Ardından mart ve nisan ayları içerisinde UEFA'dan iki heyet aday ülkeleri ziyaret edecek. Bu ziyaretlerde öncelikle adaylık dosyasının teknik yönleri incelenecek ve aday şehirler gezilecek. İkinci ziyaret ise politik destek ziyareti olacak. 27 Mayıs 2010'da Cenevre'de toplanacak UEFA Yönetim Kurulu, adaylık dosyasıyla ilgili yapılan değerlendirmeleri içeren raporları tartışacak ve 28 Mayıs 2010'da UEFA Yönetim Kurulu üyeleri oy kullanarak EURO 2016'nın ev sahibini belirleyecek.

BAKAN ÖZAK: LOGOYU ÇOK BEĞENDİM

TÜRKİYE'NİN EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık logosu İstanbul'da tanıtılırken, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Bundan sonraki süreç yalnızca Futbol Federasyonu'nun destekleyeceği ve yürüteceği bir süreç olmayacak. Bir takım ruhu oluşturursak biz bunu başarırız. Bundan sonraki birlikteliğe son derece ihtiyacımız var'' dedi. Bakan JÖzak, hazırlanan logoyu çok beğendiğini ifade ederek, Türkiye'nin tarihinin, kültürünün ve sanatının sporla birleştirildiğini kaydetti.

Erol Doyuran / İstanbul

24.12.2009


 

ŞOK: Dereli hakemliği bıraktı

FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, hakemliği bıraktığını açıkladı.

Selçuk Dereli, kendisine ait internet sitesi www.selcukdereli.com'da, istifası ile ilgili şu açıklamayı yaptı: ''22 yıldır onurlu bir şekilde sürdürdüğüm hakemlik yaşamımı, gördüğüm lüzum üzerine sonlandırmış bulunuyorum. Ülkemde ve Avrupa'da gelmiş olduğum konuma katkısı bulunan tüm büyüklerim ve dostlarıma teşekkür ediyorum. İlkelerimden ve doğrularımdan en küçük bir taviz vermeden, gururla taşıdığım Türk hakemlik formasını bırakırken, her daim futbolumuzun ve hakemliğimizin hizmetinde olmaya devam edeceğimi ifade ediyorum.''

ÇAKIR 1. KATEGORİYE ÇIKTI

Öte yandan FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır büyük bir başarı göstererek, UEFA tarafından 1. kategoriye yükseltildi. Elit hakem kategorisinden sonra en üst kategori olan 1. kategoride yer alan en iyi 28 hakem arasına girme başarısı gösteren Cüneyt Çakır, 2. kategoriden bir üste yükselme başarısı gösteren 4 Avrupalı hakemden biri oldu.UEFA ayrıca FIFA kokartlı hakemimiz Bülent Yıldırım'ın kategorisini de bir üst seviyeye çıkardı. Buna göre Temmuz 2009'dan bu yana 3. kategoride olan Bülent Yıldırım, 1 Ocak itibariyle 2. kategoride yer alacak.

,,

24.12.2009


 

Arda'nın gönlünde Liverpool var

GALATASARAY futbol takımının genç kaptanı Arda Turan, ligin ilk yarısını iyi bir konumda bitirdiklerini ifade ederek, performanslarını yükseltikleri takdirde şampiyonluğun en büyük adayı olacaklarını söyledi.

Arda, GSTV'ye yaptığı açıklamada, sezonu çok erken açtıklarını ve takımlarındaki milli oyuncu sayısı nedeniyle yeteri kadar dinleme fırsatı bulamadıklarını anlatarak, şöyle konuştu: ''Önce çok üst düzey bir form grafiği oldu ama sonraki düşüşün çok normal olduğunu düşünüyorum. Her zaman söylediğimiz bir şey var, kötü oynarken de kazanabilmek çok önemli bazı durumlarda bunu yapamadık. Bazı durumlarda sıkıntılar oldu. Oyun anlamında iyi olup skoru alamadığımız maçlar oldu. Kazanabileceğimiz, puan alabileceğimiz maçları kaybettik. İlk yarıyı bitirdiğimiz yerden çok memnunum açıkçası. Galatasaray'ın her zaman ligin son 6-7 haftasına girdiğinde şampiyonluğun en büyük adayı olacağını düşünüyorum. Çok yetenekli bir takımız, formumuz yükseğe çıktığında da şampiyonluğun en büyük adayı olacağımıza inanıyorum.''

GALATASARAY İLE YAŞIYORUM

Galatasaray'ın başarılı olmasını çok istediğini anlatan yıldız futbolcu, şunları kaydetti: ''Her attığımız golden sonra en çok sevinen oyuncu benimdir. Genç yaşta bir sorumluluk var üstümde. Galatasaray'ın şampiyon olmasını çok istiyorum. Genç yaşta şampiyon olan takımın kaptanı olmayı çok istiyorum. Gerçekten Galatasaray ile yaşıyorum. Takımın başarılı olmasını en çok isteyen oyunculardan bir tanesiyim. Benim hayatım, yaşantım Galatasaray. Ben hiçbir zaman söylenenlere kulak asmıyorum. Beni yakından tanıyanlar bilirler, Galatasaray için nasıl yaşadığımı, onu nasıl sevdiğimi. Takım kazandığı zaman benim için sorun yok. Hani bir futbolcu, yerine başkası oynadığı zaman içinden, 'Birazcık kötü oynasın da kıymetim anlaşılsın' der ya, ben kendi içimde bunu bile yendiğimi düşünüyorum. Yani ben tribünde de olsam, kenarda da olsam, sahada da olsam benim için tek önemli olan şey Galatasaray'ın kazanması.''

LİVERPOOL'DA OYNAMAYI ÇOK İSTERİM

Galatasaray'da başarılı olduktan sonra Avrupa'da top koşturmayı istediğini vurgulayan Arda, sözlerini ''İşlerimi bitirdiğim zaman da büyüklerimiz gerekli kararı verecektir. Ama Avrupa'da oynamayı çok istiyorum. Oynayıp ülkemi temsil etmek istiyorum. Takım olarak Liverpool'da oynamayı çok isterim. Çünkü hem taraftar kültürü olan bir kulüp hem de formasının kırmızı olması beni çekiyor'' diye tamamladı. Arda, kaptanlığın kendisine ağır geldiği ve mutsuz olduğu yönündeki eleştirilere katılmadığını dile getirerek, ''Takım arkadaşlarım, hocam, Galatasaray Kulübü başkanı benden memnunsa neden ağır gelsin'' dedi.

24.12.2009


 

BEŞİKTAŞ'TA ÖNLENEMEYEN DÜŞÜŞ

2009-2010 sezonunda savunmada gösterdiği başarıyla dikkati çeken ve Turkcell Süper Lig'de ilk 15 haftanın ardından hem kendi liginin hem de Avrupa'nın önde gelen liglerinin en az gol yiyen takımı unvanını alan Beşiktaş, son haftalarda yaşadığı düşüşle bu özelliğini kaybetti.

Turkcell Süper Lig'in ilk 15 haftasında kalesinde sadece 6 gol gören Beşiktaş, ligdeki son 2 ve son oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçlarında toplam 6 gol yiyip hayal kırıklığı yaşadı. Beşiktaş, son 3 resmi maçta aldığı kötü sonuçlarla hem ligde liderlik şansını tepti, hem de Ziraat Türkiye Kupası'na yenilgiyle başladı. Ligde üst üste 6 maçta gol yemeyen Beşiktaş, bu serinin ardından bu kez gol yeme serisi başlattı. Ligde Manisaspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, daha sonra Bursaspor'a 3-2 yenildi. Beşiktaş, son olarak da Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor'a 2-1 yenilerek seriyi sürdürdü. Savunmanın göbeğinde oynayan Matteo Ferrari ile kaleciler Rüştü Reçber ve Hakan Arıkan'ın sakatlıkları, siyah-beyazlıları özellikle son 2 resmi maçta zorladı. Bursaspor maçında Rüştü ve Ferrari'nin sakatlıkları, özellikle son dakikalarda Beşiktaş'ın üst üste goller yemesine neden oldu. Manisaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında da Ferrari'nin yokluğu savunma dengesini bozarken, Rüştü ve Hakan'ın yokluğunda kaleye geçen genç Korcan'ın hatalı goller yemesi de yenilginin önemli nedenlerinden biriydi.

24.12.2009


 

F.Bahçe ve Beşiktaş'a küfür cezası geldi

TÜRKİYE Voleybol Federasyonu (TVF) Ceza Kurulu, Fenerbahçe AcıbademBeşiktaş maçındaki küfürlü tezahürat nedeniyle her iki kulübe para cezası verdi.

TVF Ceza Kurulu AnkaragücüBeşiktaş bayan voleybol maçında çıkan olaylar nedeniyle Ankaragücü Kulübüne 2 maç saha kapatma cezası, Bozkurt BelediyesiDiltaş Eğitim Kurumu maçındaki olaylar nedeniyle de Bozkurt Belediyesi'ne 1 maç saha kapatma cezaları verdi. 21 Aralık 2009'da oynanan Fenerbahçe AcıbademBeşiktaş maçındaki küfürlü tezahürat nedeniyle iki kulübe de para cezası verilirken, aynı maçta sahaya su şişesi atılması nedeniyle de Fenerbahçe Kulübü, Ceza Kuruluna sevkedildi.

24.12.2009


 

Eski yıldızlar futbol şöleninde buluşacak

ESKİ Milli Futbolcular Manisa'da sokak çocukları yararına futbol maçı yapacak.

Ziraat Türkiye Kupası (D) grubunda oynanan Manisaspor-Beşiktaş maçının ardından bir basın toplantısı yapan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, eski futbolcu Rıdvan Dilmen önderliğinde bir futbol şöleni düzenlemeyi planladıklarını, bu kapsamda 6 ocakta Manisa 19 Mayıs Stadı'nda bir gösteri maçı yapılacağını kaydetti. Güvenç, futbol şölenine aralarında Erdi Demir, İsmail Kartal, Nurettin Yıldız, Oğuz Çetin, Metin Tekin, Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak, Cüneyt Tanman, Uğur Tütüneker, Feyyaz Uçar, Şenol Ustaömer, Zeki Önatlı ve Gökhan Keskin'in yanı sıra oyuncu Gürkan Uygun'un da katılacağını kaydetti.

24.12.2009


 

Yeni Asya'ya ödül

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ. tarafından organize edilen, 18 Ekim 2009 günü koşulan 31. Kıtalararası Avrasya Maratonu’nun Basın Teşvik Ödülleri törenle sahiplerini buldu.

Spor yazarı Orhan Ayan’ın başkanlığında, basın dahil sporla ilgili çeşitli kurum ve kuruluşlardan belirlenen temsilcilerden oluşan seçici kurulun çok büyük dikkat ve özenle seçtiği eserler arasında haber, yorum, fotoğraf, seri haber, röportaj ve görüntü dallarında dereceye girenler belirlendi. Yazılı basın röportaj dalında Yeni Asya Gazetesi Spor Servisi'nden arkadaşımız Erol Doyuran üçüncülük ödülünü kazandı.

24.12.2009


 

SCHUMACHER BİR YIL İÇİN 7 MİLYON AVRO ALACAK

OTOMOBİL sporları Formula 1'de 7 şampiyonluğu bulunan ünlü Alman pilot Michael Schumacher, McLaren Mercedes'in ikinci pilotu olarak pistlere dönüyor.

Schumacher'in McLaren Mercedes takımıyla 2010 yılı için anlaştığı ve 7 milyon avroluk sözleşme imzaladığı belirtildi. 1991 yılında Formula 1 kariyerine başlayan 40 yaşındaki Alman pilot 1994, 1995 yıllarında Benetton ile şampiyonluğa ulaşırken, 20002004 yılları arasında da üst üste 5 yıl mutlu son ulaşmıştı. Schumacher'in yeni sezondaki partnerinin ise Nico Rosberg olacağı bildirildi. 2006 yılında faal pilotluğu bırakan Schumacher, daha önce Ferrari ile pistlere dönmeyi planlamış, ancak Ağustos ayında boyun ağrıları nedeniyle bundan vazgeçmişti. Ocak ayında 41 yaşına girecek olan Schumacher'in Mercedes ile 8. şampiyonluğu kazanıp kazanmayacağı merakla bekleniyor.

24.12.2009


 

ABDİ İPEKÇİ 36 GÜN SONRA KAPILARINI AÇIYOR

ABDİ İpekçi Spor Salonu, Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde (TB2L) 25 Aralık Cuma günü oynanacak Tenis Eskrim Dağcılık (TED)-Yeşilyurt maçıyla, 36 gün sonra yeniden bir basketbol maçına ev sahipliği yapacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yeniden oynanacak ilk Beko Basketbol Ligi karşılaşması ise 27 Aralık Pazar günü yapılacak Fenerbahçe Ülker-Beşiktaş Cola Turka derbisi olacak.13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na ev sahipliği yapan salona, iki portatif havuzun kurulum çalışmaları öncesi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan son basketbol mücadelesi, 19 Kasım Perşembe günü yapılan Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka (76-88) karşılaşmasıydı. 10 Aralık Perşembe günü başlayan 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın 13 Aralık Pazar günü sona ermesinin ardından portatif havuzların sökümü gerçekleştirildi ve salonun zemini basketbol oynamaya elverişli hale getirildi.

24.12.2009


 

TÜRK-JAPON LİSE TAKIMI BUGÜN KARŞILAŞIYOR

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Geliştirme Merkezi ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB), 2010 Japon Yılı kutlamaları kapsamında ortaklaşa düzenlediği futbol turnuvası bugün İstanbul'da başlayacak.

Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'nda açılışı gerçekleştirilecek turnuvada, Türk ve Japon lise futbol takımları da karşı karşıya gelecek. Turnuvanın açılışına TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener ile TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un yanı sıra Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Kaytsuyoshi Hayasi ve İstanbul Konsolosu Hideo Shinozuka da katılacak. Üç gün sürecek turnuvada, Japonya'dan Hamamatsu Lisesi, Türkiye'den ise Haydarpaşa, Kabataş ve Galatasaray Liselerinin futbol takımları mücadele edecek. Beylerbeyi Kulübü de katılımıyla turnuvaya destek verecek. Dostluk turnuvasının açılış maçı bugün Kabataş Erkek Lisesi ile Hamamatsu Lisesi futbol takımları arasında yapılacak.

24.12.2009


 

ÇALIMBAY, YOULA'YI MAHKEMEYE VERDİ

ESKİŞEHİRSPOR Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kulüp yönetimince süresiz kadro dışı bırakılmasının ardından kendisine ağır hakaretlerde bulunan golcü futbolcu Süleyman Youla hakkında 1 milyon TL lik tazminat davası açacağını açıkladı.

Çalımbay, kazanacağı parayı ise Eskişehirspor Kulübü'ne bağışlayacağını bildirdi. Öte yandan Eskişehirspor Kulübü'nün de takımı mağdur etiği için Youla'yı mahkemeye vereceği kaydedildi.

24.12.2009


 

DAKAR TÜRK EKİBİ BUENOS AİRES'E GİTTİ

ARJANTİN ve Şili'nin ev sahipliğinde 1-17 Ocak 2010 tarihleri arasında düzenlenecek 32. Dakar Rallisi'nde mücadele edecek Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar'dan oluşan Dakar Türk ekibi, Buenos Aires'e gitti.

Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında, THY'ye ait uçakla Sao Paulo üzerinden Arjantin'e geçeceklerini belirterek, start heyecanını şimdiden hissettiklerini söylediler. Geçen yıl yaşanan teknik arızadan dolayı derece elde edemediklerini belirten Merkit, ''Bir kupayla dönmek istiyoruz. Ocak ayının 17'sinden sonra Türkiye'ye döndüğümüzde en azından bir kupa diyoruz. İlk 3 içinde yer almak, hatta birincilik kupasıyla dönme hedefiyle gidiyoruz'' dedi.

24.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl