22 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Ferhat Sarıkaya’dan sitem

Hazırladığı Şemdinli iddianamesi sonrası HSYK'nın meslekten ihraç ettiği eski Van Savcısı Ferhat Sarıkaya, kurulu siyasî karar almakla suçladı. Sarıkaya, “Biz görevimizi yaptık, yanlış ya da doğru, bunu mahkeme değerlendirdi. Hatalarımız da olmuş olabilir, ama cezası bu olmamalıydı. Kurul ceza vermeye itildi. Artık kimlerin ne şekilde ne baskısı oldu bilmiyorum” diye konuştu.


“HSYK MESLEĞE DÖNMEMİ NİYE ENGELLİYOR?”

Kenan Evren hakkında iddianame hazırladığı için meslekten ihraç edilen eski Savcı Sacit Kayasu, hakkındaki bu karardan dolayı Türkiye'nin AİHM'de 41 b

Demek ki oraya sızamamışız

İktidarın bazı kurumlara sızmaya çalıştığı yönündeki iddialara değinen AKP eski Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, “


  Yargı reformu bir an önce gerçekleştirilmeli

DENİZLİ Emel Hukuk Derneği (EHUDER) Başkan Yardımcısı Avukat Avni Örki, ‘’Anayasa’da gerekli değişiklikler yapılarak yargı reformunun bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor’’ dedi.


  Hukuk çökerse HSYK da enkaz altında kalır

KÜTAHYA'DA İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyesi grup, HSYK’nın kararını protesto etti.


  STK ve sanayicilerden Danıştay’a tepki

ZONGULDAK'IN Devrek ilçesindeki sivil toplum kuruluşları, Danıştay’ın meslek liselileri mağdur eden kararını protesto etti.


  Bu anayasa, bu anayasaya göre değişecek

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 1982 Anayasasının hak ve özgürlüklerin teminatı konusunda ciddî sıkıntıları olduğunu, bu yüzden ne kadar erken değiştirilirse bu, ülke için o kadar kârlı olacağını söyledi. Değişmesinin artık ihtiyaç haline geldiğini ve tartışmaların altında bu anayasanın yattığını vurgulayan Çiçek, “Bu anayasa, bu anayasaya göre değişecek. Herkesin bilmesi gereken bu. Kendi temennîmize göre değil, bu anayasaya göre değiştireceğiz” diye konuştu. Çiçek, bu anayasa olduğu sürece böyle faydasız tartışmaların çok yaşanacağını ifade etti.


  Kürtçe sokak isimlerine inceleme

DİyarbakIr Cumhuriyet Başsavcılığınca Mardin’in Nusaybin ilçesinde 70 sokağa Kürtçe isim verilmesiyle ilgili inceleme başlatıldı.


  Mersin Limanı’nda Türk bandıralı gemi battı

Mersİn Limanı’nda tarama çalışmaları için kullanılan özel bir şirkete ait gemi, belirlenemeyen sebeple battı. Alınan bilgiye göre, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ (MIP) tarafından liman tarama işlemleri için kiralanan Türk bandıralı ‘’Dergah’’ adlı gemi, NATO rıhtımlarının bulunduğu bölüme yanaşmaya çalıştığı sırada yan yattı.


  Yıldız, asaleten atandı

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğüne, görevi bir süredir vekâleten yürüten Muammer Yıldız atandı. Bazı bakanlıklara ait atama kararları Resmî Gazete’de yayımlandı.


  AKP’den Avni Doğan’a uyarı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan’ın ‘’uyarıldığını’’ belirterek, parti olarak kuruldukları günden bu yana ‘’fişlemeye karşı tavır koyduklarını, demokratik bir ülkede kimsenin fişlenmesini doğru bulmadıklarını’’ vurguladı.


  Atalay hakkındaki gensoru Meclis’in gündeminde

Meclİsİn bu haftaki önemli konularından biri, CHP’nin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği gensoru önergesi olacak.


  Sendika başkanlarından TEKEL işçilerine ziyaret

Türk-İş, DİSK, Türkiye Kamu-Sen ve KESK genel başkanları gece yarısından sonra TEKEL eylem çadırlarını ziyaret etti. Türk-İş, DİSK, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından ‘’Tekel İşçileri Dayanışma Günü’’ adı altında düzenlenen eylem gece boyunca sürdü.


  BİNALARA ENERJİ KİMLİĞİ

FERROLİ Genel Müdürü Çetin Çakmakçı, Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında binalara getirilen ‘’Enerji Kimlik Belgesi’’nin ‘’binanın nüfus cüzdanı’’ gibi olacağını ve kimlik belgesindeki sınıfa göre binaların kiralama ve satış bedellerinin değişeceğini belirterek, ‘’İnsanlar da binalarını değerli kılmak adına gerekli revizyonları zaman içinde yapacaklardır’’ dedi.


  Anayasa’daki eşitlik ilkesi ihlâl ediliyor

ANTALYA Meslek Liseleri Okul Aile Birlikleri Platformu üyeleri farklı katsayı uygulamasının bir an önce sonlandırılmasını istedi. Antalya Kapalı yol Kışlahan Otel önünde basın açıklaması yapan platform üyeleri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)’ndeki farklı katsayı uygulamasının Anayasa’nın eşitlik ve adalet ilkesine aykırı olduğunu belirtti.


  Eroğlu: Fidan dikin masraflar devletten

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bozulmuş orman, Hazineye ait boş alanlar ve ıslâh edilemeyecek mera alanlarının gelir getirici fidanlar dikilmesiyle köy halkına yeni bir gelir kaynağı oluşturacaklarını belirtti.


  Dualar vesilesiyle hayata döndüm

UZUN süre akut lösemi hastalığı ile mücadele eden ve sağlığına kavuşan ünlü sanatçı Murat Göğebakan, hastalıktan sonra hayatın anlamsız ve geçici olduğunu anladığını ifade etti.


  Yılda 20 milyar dolar duman oluyor

ANKARA Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof.Dr. Emin Kuru, Türkiye’de 17 milyon kişinin yıllık 20 milyar dolarlık sigara tükettiğini söyledi.


  Yayla yasağı kalkacak

VAN Valisi Münir Karaloğlu, ‘’Köy, mezra ve yaylalar dahil olmak üzere vatandaşın girmesi yasak denilen tüm yerleri bu yıl vatandaşın hizmetine açacağız’’ dedi.


  YENİ ASYA ÖRNEK ALINMALI

Özgürlüklerden taviz vermeyen Yeni Asya’nın duruşu örnek alınmalı.


  Yenİ Asya, 41. yılını çalışanları ile kutladı

Gazetemiz, yayın hayatına atılışının 41. yılını Yeni Asya Medya Grup çalışanlarıyla kutladı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl