22 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Ferhat Sarıkaya’dan sitem

Hazırladığı Şemdinli iddianamesi sonrası HSYK'nın meslekten ihraç ettiği eski Van Savcısı Ferhat Sarıkaya, kurulu siyasî karar almakla suçladı. Sarıkaya, “Biz görevimizi yaptık, yanlış ya da doğru, bunu mahkeme değerlendirdi. Hatalarımız da olmuş olabilir, ama cezası bu olmamalıydı. Kurul ceza vermeye itildi. Artık kimlerin ne şekilde ne baskısı oldu bilmiyorum” diye konuştu.

Savcı Sarıkaya’dan sitem

HAZIRLADIĞI Şemdinli iddianamesi sebebiyle meslekten ihraç edilen eski Van Savcısı Ferhat Sarıkaya, “Bunu hak ettiğimi düşünmüyorum” dedi.

Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı da kapsayan ve meslekten atılmasına sebep olan “Şemdinli İddianamesi” ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıkaya, “Toplanan deliller, dosya kapsamı bizim asıflandırdığımız suçu oluşturuyordu. Mahkeme de talep ettiğimiz suçtan ceza verdi. Biz görevimizi yaptık yanlış ya da doğru bunu mahkeme değerlendirdi, kararını verdi. Hatalarımız da olmuş olabilir. Hata olur mutlaka vardır ama cezası bu olmamalıydı. Kurul ceza vermeye itildi. Artık kimlerin ne şekilde ne baskısı oldu bilmiyorum. Kurul ceza vermeye itildi. Artık kimlerin ne şekilde ne baskısı oldu bilmiyorum” dedi.

Sarıkaya, Şemdinli İddianamesi’ni hazırlarken hiçbir şekilde baskı görmediğini, her hangi bir baskı da hissetmediğini açıkladı. Geçimini sağlamak için arabasını sattığını vurgulayan Sarıkaya, mağduriyetini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götürmeyeceğini, çünkü kendi meselesinden dolayı devletini mahkum ettirmek istemediğini kaydetti. Devletin yeterince AİHM’den ceza aldığını belirten Sarıkaya, görevden alındıktan sonra Avrupa’ya gittiği iddialarını da yalanladı. “Avrupa’ya her insan gibi ben de gidebilirim” diyen Sarıkaya, genellikle İstanbul ve Ankara’da bulunduğuna dikkat çekti. Bu sürede izlenip izlenmediğine ilişkin soruya Sarıkaya, “Öyle bir duyguya kapılmadım. Öyle bir şey hissetmedim” cevabını verdi.


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

22.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ferhat Sarıkaya’dan sitem

  “HSYK MESLEĞE DÖNMEMİ NİYE ENGELLİYOR?”

  Demek ki oraya sızamamışız

  “Cihaner rahatsızlandı” haberine yalanlama

  Yargı reformu bir an önce gerçekleştirilmeli

  Hukuk çökerse HSYK da enkaz altında kalır

  STK ve sanayicilerden Danıştay’a tepki

  Bu anayasa, bu anayasaya göre değişecek

  Kürtçe sokak isimlerine inceleme

  Mersin Limanı’nda Türk bandıralı gemi battı

  Yıldız, asaleten atandı

  AKP’den Avni Doğan’a uyarı

  Atalay hakkındaki gensoru Meclis’in gündeminde

  Sendika başkanlarından TEKEL işçilerine ziyaret

  BİNALARA ENERJİ KİMLİĞİ

  Anayasa’daki eşitlik ilkesi ihlâl ediliyor

  Eroğlu: Fidan dikin masraflar devletten

  Dualar vesilesiyle hayata döndüm

  Yılda 20 milyar dolar duman oluyor

  Yayla yasağı kalkacak

  YENİ ASYA ÖRNEK ALINMALI

  Yenİ Asya, 41. yılını çalışanları ile kutladı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl