24 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

F.Bahçe nereye?

Fenerbahçe'nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. 5 maçtır galibiyeti adeta unuttu. Şampiyonluk yarışında çok avantajlı bir haftada liderlik koltuğuna oturacağına, kendi seyircisi önünde şok bir yenilgi alarak herkesi şaşırttı. Daum ve öğrencileri, bu dönem takım olarak çok kötü görüntü sergiliyor. Alman hoca kenarda taşları oynatacak doğru hamleler yapacağına, hatalı tercihlerle takımı daha da kötü olmasına yardımcı oluyor. Böyle giderse ligde, kupada ve Avrupa'da umutlar boşa gidebilir. Moral açısından sıfır noktada olan oyuncuları motive etmek gerekir. Daum, oyuncularla tek tek toplantı yapmalı, başarı için gereken her türlü motivasyonu sağlamalıdır.

Şimdi Fenerbahçe'nin önünde önce UEFA'da Lille, arkasından ligde İstanbul Belediye sınavı var. Deplasmanda oynadığı ilk maçta Lille'ye 2-1 kaybeden sarı-lacivert ekibin turu geçmesi için gol yemeden 1-0 veya daha gollü sonuçlara ihtiyaç var. Zaman çok kısa olduğu için takımın bu maça sağlıklı bir şekilde hazır olması zor gibi görünüyor. Bu maçta en büyük destek seyirciden gelmelidir. Moralmen çöküntü içinde olan takıma verecekleri destek ile Lille engelinin aşılması sağlanabilir. Tribünlerin olumlu tezahüratlarının oyunculara fizik ve zihin açısından büyük bir faydası olacaktır.

Fenerbahçe'de gözle görülür bir olumsuzluk göze çarpıyor. Hemen hemen her maç sonrası bir futbolcu sakatlık geçiriyor ve 2-3 hafta takımdan ayrı kalıyor. Sahaya çıkan 11'in yarısının sakat olması düşündürücü ve bu konunun üzerine mutlaka gidilmeli. Bu durum oyuncuların özel hayatlarındaki düzensizliklerinden mi kaynaklanıyor, yoksa hafta içinde yapılan antrenmanlarda iyi çalışılmıyor mu mutlaka araştırılmalıdır.

Bursaspor maçında bazı oyuncuların vurdumduymazlığı gözüme takıldı. Kalede Volkan nedense hiç güven vermiyor. Danuk ve hareketsiz. Kaleye gelen her top tribünlerin yüreğini ağzına getiriyor. Bacak arasından bu kadar çok gol yiyen başka bir kaleci var mı? Gökhan Gönül'ün çalım atmanın faturası bu maçta takıma ağır geldi. Orta sahada kaptırdığı top Bursaspor'un ilk golü olarak umut verdi. Üstün fizik gücünü çalım yüzünden heba ediyor. Bilica'yı anlamak çok zor. Ceza sahası içinde yaptığı bu riskli hareketlerden hiç ders almıyor. Bu hataları yüzünden takımını kaç puandan ettiğinin farkında değil. Cristian'ı tanımakta zorlandık. Yürüyerek oynuyor ve bir-iki metre içinde paslaşma yapıyor. Böyle bir orta saha oyuncusu kime, ne fayda sağlar?

Son haftaların başağrısı Guiza'ya söyleyecek söz bulamıyorum. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı müsait pozisyonları bir türlü gol yapamıyor. Böyle olunca tribünlerin tepkisini çekiyor. Ancak buna rağmen rakip savunmayı rahatsız edebiliyor. O oyundan kaldığı sürece başında iki oyuncu bekçi gibi onu bekliyor. Daum, Bursa maçında seyircinin de baskısı yüzünden onu oyundan almak zorunda kaldı ve yanlış bir karar verdi. Guiza, ne kadar etkisiz olsa bile takımın hızla hücuma çıkmasını sağlıyor. Semih oyuna girdikten sonra Fenerbahçe ileride çoğalamadı. Daum, bu noktayı dikkate alarak, Guiza'yı Lille karşısında yine ilk 11'de sahaya sürmelidir.

EROL DOYRAN [email protected]

24.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  F.Bahçe nereye?

  POLAT: HEDEFİMİZ 5 KUPA

  BURSA AYNI BAŞARIYI 20 YIL ÖNCE DE GÖSTERMİŞTİ

  F.Bahçe'de savunma çöktü

  Denizli: Sonuna kadar yarışın içinde olacağız

  Efes Maccabi önünde farklı galibiyet arıyor

  Mehmet Okur üzüldü, Ersan İlyasova sevindi

  Zeki Çol: 12 Eylül spor gazeteciliğini yozlaştırdı

  Eczacıbaşı'nın tur günü

  BANK ASYA 1. LİG GÖRÜNÜM

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl