25 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Mahruki 15 yıl aradan sonra tekrar Everest'e tırmanacak

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı ünlü dağcı Nasuh Mahruki, Everest dağına tekrar tırmanacak. Bundan 15 yıl önce ''Dünyanın Çatısı'' olarak nitelendiren Everest dağına çıkmayı başaran ilk Türk dağcı olan Mahruki, 30 Mart'ta başlatacağı tırmanışını, en geç 3 Haziran'a kadar tamamlamaya çalışacak.

Mahruki'ye tırmanışta yol arkadaşlığını Yılmaz Sevgül yapacak. Nasuh Mahruki, uzun bir aradan sonra tekrar Everest dağına tırmanacak olmanın heyecanını yaşadığını anlatarak, ''Bundan 15 yıl önce dünyanın en yüksek dağı olan 8848 metrelik Everest'e ilk Türk tırmanışını gerçekleştirmiş, aynı zamanda dünyanın en yüksek noktasına ulaşan ilk müslüman dağcı olmuştum. Profesyonel spor hayatımın en önemli başarılarından biri olan bu tırmanışın üzerinden geçen zaman içerisinde, Himalayalar'a ilgim ve tutkum artarak devam etti. Daha önce tırmanışımı kuzeyden yapmıştım. Bu sefer güneyden zirveye çıkmaya çalışacağım'' diye konuştu.

OKSİJENSİZ TIRMANIŞ

Daha önce tırmanış yaptığı 8 bin metre üzerindeki birkaç dağa oksijen desteği almadan çıktığını anlatan ünlü dağcı, ''Everest'e çıkan 14 Türk sporcunun hepsi oksijen desteği aldı. Ben de ilk tırmanışımda öyle yaptım. Şimdi ise oksijen desteği almadan tırmanarak, bir ilki daha başarmak istiyorum'' ifadelerini kullandı. Kanadalı bir grup dağcı ile birlikte tırmanışlarını gerçekleştireceklerini belirten Mahruki, yolculuklarının her anını, oluşturacakları internet sitesi üzerinden takipçileriyle düzenli olarak paylaşacaklarını dile getirdi.

İLGİSİZLİĞE ÜZÜLDÜ

Nasuh Mahruki'nin bu tırmanışına sponsor olan Cantek Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karaca ise, firma olarak 'Enerjini doğru kullan, zirveye tırman' sloganıyla yola çıktıklarını anlatarak, ''Nasuh Mahruki bizim için çok değerli bir isim. Böylesine bir projede kendisiyle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Bu tırmanışın maliyeti bize 200 bin dolardır'' dedi. Karaca, Türkiye'nin tanıtımını yapacak böyle bir organizasyon toplantısına az sayıda gazetecinin katılmasına üzüldüğünü söyledi.

EROL DOYRAN [email protected]

25.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  GOLSÜZ BERABERLİK G.SARAY'A YETİYOR

  F.Bahçe gol yemeden sahadan galip ayrılmalı

  Rijkaard'ın Avrupa karnesi iyi

  A. Madrid- THY işbirliği toplantısı

  Trabzonspor, Antalyaspor maçı öncesinde sıkıntılı

  Nike Halı Saha Ligi 27 Mart'ta start alacak

  Marsilya-Kopenhag maçını Cüneyt Çakır yönetecek

  HAKEMLER AÇIKLANDI

  Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi ilk meyvesini verdi

  Bursa-Sivas maçı Sakarya'da

  Mahruki 15 yıl aradan sonra tekrar Everest'e tırmanacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl