26 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İstatistiklere göre BURSA şampiyon

SON 15 sezonda, ligin bitimine 8 hafta kala liderlik koltuğunda oturan takımların 11'i (yüzde 75'i) lig sonunda şampiyonluk ipini göğüsledi.

İstatistikler, lider Bursaspor'un yüzde 75 şampiyon olacağını ortaya koyuyor. Futbol Federasyonu arşivinden derlenen bilgilere göre, Süper Lig'in son 15 sezonunda ligin bitimine 8 hafta kala liderlik koltuğunda oturan takımların yüzde 75'i lig sonunda şampiyon oldu. Sadece 4 takım ligin bitimine 8 hafta kala liderken, lig sonunda şampiyon olamadı. Trabzonspor 1995-1996 sezonunda şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırırken, 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe ligin bitimine 8 hafta kala liderken, şampiyonluk ipini Galatasaray göğüsledi. 2007-2008 sezonunda ise Beşiktaş ligin son 8 haftasına lider girdi, ancak lig sonunda Galatasaray şampiyon oldu. Son 15 sezonda ligin son haftalarında ilk iki sıra içinde yer alan tek Anadolu takımı Sivasspor da geçen sezon şampiyonluğu Beşiktaş'a kaptırmıştı.

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi özellikle son senelerde daha da zorlaştı. Son 4 sezonda ligin bitmesine 8 hafta kala lider olan takımların 3'ü şampiyonluğu rakiplerine kaptırdı. Öte yandan, son 15 sezona bakıldığında Bursaspor, ligin son 8 haftasına lider giren takımlar arasında şampiyonluk için en avantajlı 4 takımdan biri konumunda. 1999-2000 sezonunun aynı haftasına lider giren Galatasaray ile ikinci sıradaki Beşiktaş arasında 8 puan bulunuyordu. Aynı şekilde 2003-2004 sezonu ile 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe, ikinci sırada yer alan ezeli rakibi Beşiktaş'ın 6 puan önündeydi. 1994-1995 sezonunda da lider Beşiktaş ile ikinci sıradaki Trabzonspor arasında, bu sene Bursaspor ile Galatasaray arasında olduğu gibi 5 puan fark vardı. Bu sezonların tümünde lider takımlar sezon sonu şampiyon oldu.

Lider Bursa Belediye karşısında

TÜRKCELL Süper Lig'in lideri Bursaspor, 27. haftanın açılış maçında bugün İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a konuk olacak. Olimpiyat Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Bünyamin Gezer yönetecek. Gezer'in yardımcılıklarını Serkan Akarca ve Mehmet Metin yapacak. Öte yandan maç için Bursa'dan 100 otobüsün kaldırılacağı bildirildi.

26.03.2010


 

Dünyanın ünlü bisikletçileri Türkiye Turu'nda yarışacak

11-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında Türkiye Bisiklet Federasyonu Bodrum’da basın mensuplarının katıldığı bir yarış düzenledi.

Bodrum'un Turgutreis Beldesi'nde 2 kilometrelik parkurda düzenlenen yarışa, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile 20'ye yakın basın mensubu katıldı. Renkli görüntülere sahne olan yarış sonunda düzenlenen törende, katılan tüm basın mensuplarına birer madalya verildi. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yarış sonrası Türkiye Turu ile ilgili olarak Yeni Asya'nın sorularını cevaplandırdı:

Tur ile ilgili bilgi verir misiniz?

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu organizasyonu ile ilgili hazırlıklar tamamlanmak üzere. Tur, 11 Nisan'da İstanbul'da verilecek startla başlayacak. 11 ülkeden 16 takım 128 sporcu ile mücadele edecek. 8 etaptan oluşan tur, 18 Nisan'da, Antalya'nın Alanya ilçesinde sona erecek. Organizasyonda Türkiye 8 sporcu ile mücadele edecek.

İki yıldır Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayelerinde yapılan tur dünyanın yakın ilgisini çekti. Bu yılki organizasyonda yenilikler var mı?

Çalışmalarımız hemen hemen tamamlandı. İnanıyorum ki bu yılki turu, geçtiğimiz yıllardan daha iyi bir şeklide organize edeceğiz. Artık belli bir noktaya ulaştık. Buradan geri düşmek istemiyoruz. Bu yarışta uygun gelen kurallar neyse hepsine uyarak, ülkemizde 2.HC (Hors Category) kategorisinde bir yarışın yapılabileceğini bütün dünyaya göstermek istiyoruz.

Turla ilgili tarih konusunda bir sıkıntı yaşadınız mı?

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dünyadaki önemli 17 organizasyon içinde yer alıyor. Aslında biz yarışı farklı bir tarihte yapmak istiyorduk. Ancak yeni 2.HC kategorisine geçtiğimiz için şu anki tarihe dönmek zorunda kaldık. Gelecek yıllarda Nisan'ın son haftası gibi bir hedefle yola çıkacağız. Son hafta bizim için daha uygun bir tarih. Çünkü şu anki tarihte Avrupa'da da yarışlar yapılıyor, onlarla karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Yani biz yükseldikçe rakiplerimiz çoğalıyor ve sertleşiyor. Ama biz organizasyonlarımızı iyi yaparak, eksiksiz bir şekilde diğer rakiplerimizle mücadele edecek konuma geldik. Türkiye Turu, dünyada bilinen bir tur haline geldi.

Milli Takımın başına Alman çalıştırıcı Strunk'u getirdiniz. Bu karar Türkiye'ye madalya getirecek mi?

Bisiklet Milli Takımı'nın başına Alman Horst Strunk'u getirdik. Federasyon olarak ilk defa bir yabancı antrenör ile çalışacağız. Artık hem sporcularımızın hem de hocalarımızın gelişmesi için dünyadaki önemli hocalardan birisini getirmemiz gerekiyordu. Tüm takımlarımızın koordinasyonunu Alman hocaya teslim ettik. Avrupa'dakine benzer bir sistem kurmak için bir altyapı çalışması yaptık. Alman federasyonu ile ortaklaşa çalışıyoruz. Ama bu çalışmalar birden madalya alacağız demek değildir. Seviyemiz belli, her gün üstüne koyarak, ilerliyoruz. Geldiğimizde 7 kişiden, 6 kişilik takım seçiyorduk. Bugün 40-45 kişilik grup içinden 8 kişilik bir takım seçiyoruz. İnşallah bu 300'leri bulur. Şu an en azından rakiplerle mücadele edecek bir milli takıma sahibiz.

Türkiye Turunda Türk bisikletçilerinden başarı bekliyor musunuz?

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda dünyanın önemli bisiklet yarışmacıları pedal çevirecek. Türk bisikletçileri de her yıl biraz daha üzerine koyarak, kendilerinden beklenen başarıyı yavaş yavaş ortaya koymaktadırlar. Alman antrenörlerimizle de özlenen başarıyı yakalamak üzere olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.

EROL DOYRAN [email protected]

26.03.2010


 

Derbiyi kaybeden yarıştan kopar

FENERBAHÇE futbol takımı kaptanı Alex De Souza, hafta sonu Galatasaray ile yapacakları derbi maçın yaşanacak güzelliklerle anılmasını istediğini söyledi.

Can Bartu Tesisleri'nde yenileme antrenmanı yaptıktan sonra, Manisaspor maçında ilk 11'de forma giymeyen oyuncular antrenman yaparken basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alex, Galatasaray ile yapacakları derbi maçın iki takımın da ligdeki konumlarına bakıldığında kritik göründüğünü belirterek, ''Derbinin saha içinde ve saha dışında yaşanan güzelliklerle anılması çok daha güzel olacak. İki takım da kazanmak isteyecek. Biz kazanmak isteyeceğiz, Galatasaray kendi evinde avantaj kazanmak isteyecek. Önemli olan derbinin maç içinde yaşanan güzellikle anılması'' dedi.

G.SARAY TARAFTARI BİZE SAYGI GÖSTERMELİ

Alex, Fenerbahçeli futbolcular olarak ellerinden gelenin en iyisini sahada gösterip, kazanmak için Ali Sami Yen'e gideceklerini, galip gelip, dönmek istediklerini kaydetti. Brezilyalı futbolcu, bir soru üzerine maçı kaybeden tarafın hedefinden oldukça uzaklaşacağını, ancak Bursaspor maçının da sonucuna bakmak gerektiğini söyledi. Alex, bir gazetecinin, ''Özhan Canaydın'ın en büyük dileği Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen Stadı'na alkışlarla çıkmasıydı. Bu maç bir dönüm noktası olabilir mi?'' sorusu üzerine şunları söyledi:''Elbette ki Galatasaray ailesi için sıkıntılı bir durum. Sıkıntılı ve üzüntülü bir dönem geçiyoruz. Elbetteki güzel örnekler yaşanabilir. Maça baktığımızda net konuşmak gerekirse Galatasaray taraftarı Fenerbahçe'yi sahaya girdiği zaman alkışlamak zorunda değil, fakat herhangi bir takım başka takımın sahasına gittiği zaman istediği tek şey saygıdır. Galatasaray taraftarı büyük bir taraftardır, onların bu saygıyı göstereceğine inanıyorum. Stada ailelerini getirmiş futbolcular var, çocuğunu stada getirmiş insanlar var. Statlarda bazen yabancı maddeler atılıyor, sahada ter döken futbolculara isabet edebiliyor. Bunlar futbolun saygı tarafına yakışmıyor. Ben de taraftar oldum. Tuttuğum takımın maçlarına gidip tezahürat yaptım. Bu derbide aşanılan üzüntünün ya da sevincin sadece skor ile gelen üzüntü ve sevinç olacağı bir maç olur.'' Alex de Souza, ''Şampiyonlukta hangi takımı daha şanslı görüyorsun'' sorusu üzerine, ''Şu an için Bursaspor en şanslı takım. Çünkü Galatasaray'a 5, bize 6 puan fark atmış durumda. Fakat bu haftaya değişebilir'' dedi.

26.03.2010


 

Naim'i tedavi olmaya Başbakan Erdoğan ikna etti

GEÇEN hafta rahatsızlanmasına rağmen hastanede tedavi görmeye yanaşmayan Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu ünlü halterci Naim Süleymanoğlu'nu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ikna ettiği öğrenildi.

Halter Federasyonu Başkanvekili Zeki Türkeş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Kan değerleri yüksek çıkan Naim Süleymanoğlu'nu hastanede tedavi görmesi için ikna etmekte çok zorlandık. Başbakan Erdoğan'ın telefonla araması bu konuda çok etkili oldu. Başbakan Erdoğan'ın 'Ben senin ağabeyinim git tedavini ol. Seni en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde aramızda görmek istiyoruz' demesi üzerine Naim tedavi olmaya karar verdi'' dedi.

26.03.2010


 

Arif, Hasagiç ve Taner serbest

FUTBOLDA şike iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Sarıyer Adliyesi'ne sevk edilen 5 kişiden 3'ü savcılıkça serbest bırakıldı.a

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kulübü yardımcı antrenörü Arif Erdem, kulübün kalecisi Kenan Hasagiç ve oyuncusu Taner Gülleri'nin ifadeleri, soruşturmayı yürüten savcı tarafından alındı. Erdem, Hasagiç ve Gülleri, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

26.03.2010


 

Mehmetli Jazz, Hidayetli Raptors'a fark attı: 113-87

NBA'DE Hidayet Türkoğlu ile Mehmet Okur'u karşı karşıya getiren maçta, Utah Jazz'ı ağırlayan Toronto Raptors sahadan 113-87 yenik ayrıldı.

Maçın başından itibaren üstün bir oyun sergileyen ve tamamını önde götüren Utah'da 7 oyuncu çift haneli sayıya ulaşırken, sahanın en skorer ismi, 20 sayı ile evsahibi takımdan Chris Bosh oldu. Utah'da Deron Willams, 18 sayı 16 asist ve 8 ribauntla takımına galibiyeti getiren isim olarak göze çarparken, Mehmet Okur, 16 sayı 8 ribaunt ile katkıda bulundu.Toronto'da ise Carlos Boozer, 18 sayı 11 ribaunt ile ''double double'' yaptı. Maçta 18 dakika 33 saniye süre alan Hidayet Türkoğlu ise kötü bir performans sergiledi ve oyunu 4 sayı 2 ribaunt ile tamamladı.

26.03.2010


 

Potada bayanlar kupa finali başlıyor

BASKETBOLDA Teknosa sponsorluğunda bugün Bandırma'da başlayacak 18. Bayanlar Türkiye Kupası 8'li finali sonunda, kupa sahibini bulacak.

Kupada 8'li finalin ilk gününde bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi–Samsun Basketbol, Beşiktaş Cola Turka– Panküp Kayseri Şekerspor, İstanbul Üniversitesi-Fenerbahçe, Ceyhan Belediyesi–Galatasaray karşılaşacak. Kupada yarı finaller 27 Mart Cumartesi, final ise 28 Mart Pazar günü yapılacak. Son 6 sezondur üst üste Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe, 9 kezle bu kupayı en fazla kazanan takım olma unvanını elinde bulunduruyor.

26.03.2010


 

Guiza boşanma davası için İspanya'da

FENERBAHÇE'NİN İspanyol futbolcusu Daniel Güiza'nın, sarılacivertli takımın 28 Mart Pazar günü ezeli rakibi Galatasaray ile yapacağı önemli derbi maç öncesi dün ülkesine gittiği açıklandı.

Güiza'nın, eşi Nuria Bermudez ile boşanma davası için kulübün organize ettiği özel uçakla İspanya'ya gittiği bildirildi.

26.03.2010


 

Derbide açık tribün 70 TL

SÜPER Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 28 Mart Pazar günü yapılacak derbi maçta ev sahibi Galatasaraylı taraftarlara ayrılan biletlerin satışı başladı.

Biletler, sadece GS Bonus Card sahiplerine, kalması durumunda da 27 Mart Cumartesi günü tüm Biletix gişelerinden genel satışa sunulacak. Gişelerde kart sahiplerine sadece 1'er bilet satılırken, bilet fiyatları Biletix gişelerinde 70 ile 350 lira arasında değişiyor. Bu arada, konuk Fenerbahçeli taraftarların da yer alacağı, eski adıyla eski açık, şimdiki adıyla kale arkası kapalı tribün bilet fiyatı 90 lira olarak belirlendi. Bu bölümün biletleri de İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısının ardından, alınacak karar doğrultusunda satışa sunulacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçın bilet fiyatları şöyle: Numaralı Grup 1: 350 TL, Numaralı Grup 2: 300 TL, Kapalı Alt Grup 1: 300 TL, Kapalı Alt Grup 2: 250 TL, Kale Arkası Kapalı: 90 TL, Yeni Açık Alt: 70 TL, Yeni Açık Üst: 70 TL.

26.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl