06 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

100 sene önceki müjde

GAZETEMİZ Eskişehir temsilciliği tarafından düzenlenen “Yüz Yıl Önceki Müjde” konulu konferans yoğun bir katılımla Eskişehir Yunus Emre Kültür sarayında gerçekleştirildi.

Programa çok sayıda sivil toplum örgütü, vakıf ve dernek temsilcilerinin yanı sıra siyasî partilerin temsilcileri iştirak ettiler. Açış konuşmasını il sekreteri İzzet Atik’in yaptığı program Mustafa Başkarcı hocanın Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, temel hak ve özgürlükler ekseninde yaptığı konuşmasında ülkemizde uygulanan çifte standartlara dikkat çekti. Kendisinin Marmara depremine ilâhî ikaz dediği için yargılanıp hüküm giydiğni, benzer ifadeleri kullanan kişiler hakkında ise kovuşturma yapılmadığını, bu dâvâdan AİHM tarafından beraat edip Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin suçlu bulunduğunu belirtti. Kendi memleketinde aradığı adaleti Avrupa’da bulduğu için de üzüntü duyduğunu ifade etti. Kutlular, Bediüzzaman Said Nursî’nin dönemin siyasî partilerini temel hak ve özgürlükleri ile demokrasinin tesis etmesi için uyardığını günümüzde de laikliğin, inanmayanlara sağladığı imtiyazın inançlı insanlara da sağlanması gerektiğini ifade etti.

Gazetemiz yazarlarından İslâm Yaşar da Bediüzzaman’ın hayatından kesitler vererek, Üstadın hayatının her döneminde bu vatana hizmet ettiğini, Doğu’da Ermeni ve Rus işgali sırasında cephede kahraman olarak, siperde savaş esnasında dahi eserlerini yazmaya devam ederek âlim olarak görevini ifa ettiğini vurguladı. Esir düşen Ermeni kadın ve çocuklarını öldürmeyip iade ederek takdir kazanmış olan Üstadımız, Ermeni çetelerinin elinde bulunan Türk esirlerin serbest bırakılmasına vesile olduğunu belirtti. Hükümetin açılımlar hakkında bugün geldiği noktayı Bediüzzaman’ın yüz yıl önce daha detaylı bir şekilde teklif ettiğini belirten Yaşar, Bediüzzaman’a o gün kulak verilseydi bugün yaşanan sıkıntıların aşılmış olacağını ifade etti. Katılımcıların yoğun ilgisiyle kitaplarını imzalayan Mehmet Kutlular ve İslâm Yaşar’a özellikle siyasî parti temsilcilerinden böyle programlara her dönem ihtiyaç olduğu hakkında olumlu görüşler bildirildi.

06.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  100 sene önceki müjde

  Sinema Günleri’ne ahlâksız film tepkisi

  ‘Ali Adnan-Başvekil’ belgeseli 2. bölümüyle bugün TRT ekranlarında

  Üniversiteliler tarihine sahip çıkıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl