06 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Sinema Günleri’ne ahlâksız film tepkisi

ŞUURLU Öğretmenler Derneği Samsun Şube Başkanı İsmail Okutan, T.B.M.M´nin 90. yılı etkinlikleri nedeniyle “çocukları sinema ile buluşturma” etkinliği kapsamında izlettirilen ‘Neşeli Hayat’ filminin ahlâksızlık öğrettiğini söyledi.

Okutan, filmin Ankara´da ilköğretim ikinci kademe öğrencilerine TBMM´nin talebi, İl Millî Eğitim Müdürlüğü´nün organizesi ve Büyükşehir Belediyesinin desteği ile izlettirildiğnii ifade ederek, “Bu filmi öğrencileri ile birlikte izleyen duyarlı bazı öğretmenler; filmin müstehcen öğeler içerdiğini, aile yapımıza uymadığını, ahlâk kurallarını tahrip ettiğini, o yaştaki öğrencileri fuhşa yönlendirdiğini ifade etmektedirler. Bu filmde çok uçlara kaçan, çocukların hayâ perdesini yırtan espriler ve görüntüler yer almaktadır. Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğünün böylesine fuhşu açıkça sergileyen, argo kelimeleri kullanmayı özendiren ve böylece çocukların ağızlarının küfürlü kelimelere alışmasına neden olan zararlı bir filmi izlettirmek için bir organizasyon yapmış olması başlı başına bir skandaldır” dedi. Bu yanlıştan derhal dönülmesi gerektiğini belirten Okutan, Türkiye Büyük Millet Meclisi olaya el atmalıdır, diyemiyorum. Çünkü talebin zaten oradan geldiğini, kimi kime şikâyet edeceklerini şaşırdıklarını kaydetti. lepti.

İçinde bulunulan durumun bir özetini yapan Okutan, şunları söyledi: “Tabloya bir bakalım; TBMM, Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi üç büyük kurum bir araya gelmiş, ne için? Eğitim konusunda bir kampanya başlatmışlar. İlköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine sinema izlettirmek için işbirliği yapmışlar. Çocukların sanki diğer tüm sorunları çözüldü de iş sinemaya kaldı. Bu üç büyük kurum; ahlâk kurallarını aykırı, müstehcen öğeler içeren, değerlerimizi ve kültürümüzü tahrip eden bir filmi izlettirmek için işbirliği yapmışlar. Ne kadar hazin bir durum, değil mi? Bizim değerlerimize ve kültürümüze uygun başka bir film yoktu da Neşeli Hayatlar filmini göstermek zorunda mı kaldınız? Madem ki bu etkinlik TBMM´nin 90. yılını kutlama sebebiyle yapılıyor, o halde meclisin kuruluşunu sağlayan istiklâl harbimizle ilgili bir film izlettirilseydi çok daha anlamlı olurdu. Muhtemelen bu film illerde de izlettirilecektir. Şimdiden bu konu hakkında yetkilileri uyarıyor, bu film yerine çocuklarımızın ahlâkî, fitrî ve fikrî seviyesine uygun filmler gösterilmesi için önlemler alınmasını talep ediyoruz.”

06.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  100 sene önceki müjde

  Sinema Günleri’ne ahlâksız film tepkisi

  ‘Ali Adnan-Başvekil’ belgeseli 2. bölümüyle bugün TRT ekranlarında

  Üniversiteliler tarihine sahip çıkıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl