10 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Anneler Günü ticarîleşti

Antalya’da bir grup kadın, ticarileştirildiğini hatırlatarak, Anneler Günü’nü protesto etti. ‘’Dünya Kadın Yürüyüşü Antalya Platformu’’ adına açıklama yapan Aysun Polat, ‘’Dünya kadınlarının yoksulluğa, şiddete, savaşa ve kadının sömürülmesine, yoksulluğuna karşı yürüdüğü bir dönemde, Anneler Günü adı altında üzerimizden rant sağlamak isteyen sermayeye karşıyız’’ dedi.

"Anneler Günü" ticarîleştirildi

Antalya’da bir grup kadın, ticarileştirildiğini ileri sürerek, Anneler Günü’nü protesto etti. Anneler Günü’nü protesto etmek için Kışlahan Çarşısı önünde toplanan ‘’Dünya Kadın Yürüyüşü Antalya Platformu’’ üyesi bir grup kadın adına basın açıklamasını okuyan Aysun Polat, ‘’Dünya kadınlarının yoksulluğa, şiddete, savaşa ve kadının sömürülmesine, yoksulluğuna karşı yürüdüğü bir dönemde, Anneler Günü adı altında üzerimizden rant sağlamak isteyen sermayeye ve erkek egemenliğine karşıyız’’ diye konuştu. Dünyada ve Türkiye’de sömürünün ve ezilmişliğin her geçen gün arttığını belirten Polat, Anneler Günü için aylarca önce başlayan kışkırtıcı reklamlar, panolarda gülümseyen anne tabloları ve banka kredi reklamlarıyla, akşam tenceresini kaynatma derdine düşmüş annelerin üzerinden sağlanacak kârın hesabının yapıldığını belirtti. Hediyelik ürünlerin üretildiği fabrikalarda, iş yerlerinde çalışan annelerin insanlık dışı çalışma şartlarının, aldıkları düşük ücretlerin ve iş yerlerinde yaşadıkları cinsel şiddetin gözardı edildiğini belirten Polat, Anneler Günü’nü bu anlayış altında kutlamayacaklarını vurguladı.

10.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  199 kuruluş özelleştirildi

  GSM’deki sabit ücrette yüzde 150 artış var

  Euromoney’den Türk Telekom’a iki ödül

  Seyidoğlu, ihracatını ‘Helâl Gıda’ sertifikasıyla daha da arttıracak

  Aylık mutfak harcaması, 651 liraya yükseldi

  Konya’da etin kilosu 18 TL

  Yunanistan küresel ekonomiyi de etkilemeye başladı

  Çağrı Hipermarket, model market oldu

  Birinci tehdit kalitesiz malzeme

  Türkiye karaparada da sınıfta kaldı

  Anneler Günü ticarîleşti

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım