17 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Üyelik süreci reformlara bağlı

AB Haber’e göre, Türkiye’nin AB müzakere sürecindeki ilerlemesi, müzakere edilebilir durumda olan 4 başlık altındaki fasılların açılmasına ve AB’nin kaçınılmaz gözle baktığı yasa taslaklarının TBMM tarafından kabul edilmesine bağlı. Avrupa Komisyonu üyesi Stefan Füle, Türkiye’nin açılış kriterlerini yerine getirmesi durumunda başlıkların müzakerelere açılabileceğinin altını çizmişti.


ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİN YÜZDE 60'I KİTAP OKUMUYOR

MTTB'nin yaptırdığı araştırmada, üniversite gençliğinin yüzde 9'unun hiç kitap okumadığı, yüzde 21'inin okuduğu kitabın adını hatırlayamadığı, yüzde 3

AYM, devletin menfaatlerini koruyor

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Turhan, ‘’Anayasa Mahkemesinin kendisine biçtiği rol, devletin menfaatlerini korum


  Muğla’daki olaylar Emniyetçe soruşturulacak

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Muğla’da yaşanan olayları soruşturmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğünün 2 polis başmüfettişinin Muğla’ya gönderdiğini belirterek, “Olayda kimin ihmali varsa gereği yapılacak” dedi.


  İran’da terör örgütüne darbe

İran güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda 9 terör örgütü mensubu ölü ele geçirildi, 5 örgüt mensubu da idam cezasına çarptırıldı.


  Akdamar ayinine erteleme

‘Akdamar'da 12 Eylül günü yapılması planlanan ayin, halk oylaması nedeniyle 19 Eylül’e ertelendi.


  Referandum süreci zor geçecek

EMEKLİ İstihbarat Binbaşı Kemal Şahin, referandum sürecine giren Türkiye’yi zor günlerin beklediğini söyledi.


  Uslu: Darbe rejiminden çıkacak mıyız?

HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Salim Uslu, ‘’12 Eylül darbe rejiminden çıkacak mıyız, çıkmayacak mıyız, sorun bu’’ dedi.


  Siyasî partiler düşman değil, rakip

DEVLET Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘’Siyasî partiler birbirlerinin düşmanı değil, rakipleridirler’’ dedi.


  Marmara’da tekne battı

MARMARA Denizi’nde, içinde 5 kişinin bulunduğu belirtilen tekneninbattığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, 5 kişinin bulunduğu tekne, saat 02.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple Kınalıada’ya yaklaşık 300 metre kala alabora olarak battı.


  “Biz Meclis’teyken Baykal başka yerdeydi”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği ile ilgili muhalefetin tavrını eleştirerek “Sayın Genel Başkanın Parlamentoya gelip gittiği yok. Biz Anayasayla uğraşırken, Sayın Başkan başka yerlerdeydi” dedi.


  Laçiner: Türkiye’nin ekseni kaymıyor, yerine oturuyor

UluslararasI Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, Türkiye’nin ekseninin kaymadığını, aksine ekseninin yerli yerine oturduğunu söyledi.


  BDP’lilerin operasyon bölgesine gitmesine izin verilmedi

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı milletvekilleri ve partililerin, Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında yapacaklarını bildirdikleri sembolik yürüyüş için bir araya gelen konvoy, can güvenliği gerekçesiyle jandarma tarafından durduruldu.


  Örgün eğitimde Arapça, tarihî adım

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, örgün eğitim kurumlarında Arapça eğitim ve öğretiminin yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının atılmış önemli ve tarihî bir adım olduğunu söyledi.


  Öğrencilerin sorunlarına çözüm odaklı yaklaşmalı

BOĞAZİÇİ Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Nevin Dölek, “Öğrenci başarısında sistem ve çözüm odaklı yaklaşımlar hayatî önem taşırken, en büyük görev de öğretmenlere düşüyor” dedi.


  Alman kilisesinde ezan ve ilâhî

ALMANYA'NIN Münih şehrinde düzenlenen 2. Ekümenik Kilise Günleri farklı faaliyetlere sahne oldu.


  Lodos, deniz ulaşımını aksattı

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) şiddetli lodos dolayısıyla bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti.


  Son şahitlerden ‘Hasan Çavuş’ dualarla...

BEDİÜZZAMAN Said Nursî Hazretlerinin talebesi Savlı Hasan Kurt Isparta’nın Sav kasabası Merkez Camiinde önceki gün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi.


  Marmara serinleyecek

MARMARA'DA yağışların da etkisiyle hava sıcaklıklarında 8 dereceye varan düşüşler olacağı bildirildi.


  Ali İhsan Tola için mevlid

ISPARTA'NIN Senirkent ilçesinde 15 Mayıs 2009’da Hak’ka yürüyen Üstad Said Nursî Hazretleri’nin talebelerinden A. İhsan Tola kalabalık bir grup tarafından yad edildi.


  Bafra’da icazet merasimi

SAMSUN'UN Bafra ilçesinde Büyük Cami Merkez Kur’ân Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 11 öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.


  Çalışarak iyileşiyorlar

İNÖNÜ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri bölümünde 10 yıldır yürütülen çalışmalar, şizofren hastalarının, uğraşı terapisiyle yaklaşık yüzde 20 iyileştiğini ortaya koydu.


  İrlanda, Osmanlı’yı unutmadı

İrlandalIlar, ülke tarihinde acılı izler bırakan; 1845-1849 yılları arasında yaklaşık bir milyon kişinin ölümüne, bir milyon kişinin de başka ülkelere göç etmesine sebep olan “Büyük Kıtlık”ı unutmadı.


  94’ünde üniversite bitirdi

ABD’nİn California eyaletinde 94 yaşındaki bir kadın üniversiteden mezun oldu.


  Anadolu yılanı panzehir olacak


  Aydınlı efeler rekor kırdı


  Sokak köpekleri için örnek barınak


  Tuz Gölü Havzası’nda 34 bin çam yetişiyor



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım