20 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bu gelirle nasıl geçiniyorlar?

İşadamı, doktor, avukat, kuyumcu, mimar, mühendis gibi beyannameli gelir vergisi mükellefleri, 81 ilin 77’sinde 1000 liranın altında ortalama kazanç bildirdi. Sadece 4 ilde aylık gelir bu rakamın üzerinde gerçekleşti. Sözü edilen mükelleflerin bildirdikleri gelirin düşüklüğü yine soru işaretlerine yol açtı.



Bankaların kârı yine devletten

12 bankanın 2010'daki ilk çeyrek kârı 4 milyar 821 milyon liraya çıktı. Uzmanlar, 2008 sonunda yüzde 16 olan hazine faizlerinin bir yılda yüzde 7’ye düştüğünü belirterek, ‘’Böyle bir durumda elinde hazine kâğıdı tutan herkes kâr eder, bankalar da kâr etti. Gayet normal’’ dediler.



Babacan: AB’nin de Malî Kurala ihtiyacı var

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ‘’avro bölgesinin, bizim yaptığımıza benzer bir Malî Kurala ihtiyacı var’’ dedi.



KOBİ: IMF ile yeni bir stand-by olmasın

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, ‘’IMF ile görüşmelerin ardından yeni standby antlaşmaları gelmesin’’ dedi.



Kapalıçarşı'daki kuyumcular kapanıyor

Kapalıçarşı Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Fırat, altın fiyatındaki yükseliş dolayısıyla çarşıdaki kuyumcularda işlerin yüzde 80 civarında düştüğünü, düğün mevsimi olmasına rağmen yaz aylarında da fazla iş beklemediklerini bildirdi.



Türkiye, standartlarda AB normlarında

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Türkiye’de şu anda 30 bin standardın yürürlükte olduğunu belirterek, ‘’Tüm standartlar AB normlarıyla uyumlaştırılmış durumda.



8 bin tonluk sığır ithalatı ihalesine büyük ilgi

Et ve Balık Kurumu’nun, et fiyatlarını kontrol altına almak için başlattığı ihalenin 3’üncüsü bugün yapılacak. İlk iki ihale yeterli rekabet şartları oluşmadığı için iptal edilmişti.



TOKİ, ‘Tarihî Mardin’ yeniden inşa edilecek

TarıhÎ Mardin evlerinin kaçak ve sağlıksız yapılardan kurtarılarak turizme kazandırılması amacıyla Mardin Valiliği’nin görüşleri doğrultusunda başlatılan ‘’Mardin Evleri Projesi’’ hayata geçiriliyor.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım