20 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İkinci göçük ilkinden büyük

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü tahlisiye ekibindeki madencilerden Tacettin Türker, ikinci göçüğün ilkinden büyük olduğunu kaydederek, “Burada şartlardan dolayı yeterli teknolojik imkân kullanılamıyor. İnsan gücü ile çalışılıyor. Demir bağlar kırılmış, bunları keserek almak zorunda kalıyoruz. Bu da vakit kaybına neden oluyor. O yüzden biraz yavaş ilerleyebiliyoruz” diye konuştu.


AİHM, TÜRKİYE'Yİ TAZMİNATA MAHKûM ETMİŞTİ

Yazarımız Cevher İlhan'a, depremi “İlâhî ikaz” olarak niteleyen yazıları sebebiyle verilen mahkûmiyet, AİHM tarafından “ifade özgürlüğünün ihlâli” ola

Önce denetleyin, sonra konuşun

Kurtarma çalışmalarına refakat eden Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ocak alanına gelişinde işçi yakınlarının tepkisi ile karşılaştı. Ba


  Yılmaz: Orta Doğu’da yolun sonunu görmek istiyoruz

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Orta Doğu sorunun çözümünde artık yol haritaları değil, yolun sonunu görmek istediklerini söyledi.


  Vali Güler’den esnafa ziyaret

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan İstanbul Valisi Muammer Güler, görevi sırasında İstanbul esnafıyla iç içe olduğunu belirterek, ‘’Toplumun orta direği olan esnaf bizi hiç üzmedi’’ dedi. Vali Güler, kurumlara yaptığı veda turuna İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB)’nden başladı.


  Kulululardan, İsveç'e kınama mektubu

Nüfusunun büyük bir bölümü İsveç’te yaşayan Konya’nın Kulu ilçesinin Belediye Meclisince, Ermeni tasarısını kabul eden İsveç Parlamentosu hakkında alınan ‘’kınama’’ kararına ilişkin mektup, ilçenin belediye başkanı Ahmet Yıldız tarafından bu ülkenin Ankara Büyükelçisi Christer Asp’a verildi.


  Uludağ ve Erciyes’e kar yağdı

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ ile Erciyes’e kar yağdı. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, sezonun kapandığı Uludağ, Mayıs ayında kar yağışını gördü.


  Tahsil için temyizi beklemeyiz

312 generalin, kendilerine hakaret edildiği gerekçesiyle Vakit gazetesi aleyhine açtıkları dâvâda mahkemenin verdiği 1,8 milyon liralık tazminat cezası ile ilgili olarak, Avukat Bilgin Yazıcıoğlu tazminatın tahsili için dâvânın temyiz sürecini beklemeyeceklerini söyledi.


  Demokrasiyi korumalıyız

KIrIkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Küçük, “Türkiye’de Cumhuriyeti koruma refleksi gösterildiği kadar demokrasiyi koruma refleksi gösterilmediği müddetçe demokrasiden bahsedilemez” dedi.


  Kalecik’te silâhlı saldırı: 4 ölü

Ankara’nIn Kalecik ilçesine bağlı Gölköy’de eski muhtarı Yusuf O’nun düzenlediği silâhlı saldırıda 4 kişi öldü, 1’i ağır 3 kişi yaralandı.


  Şırnak’ta 457 terör mağduruna 3.8 milyon lira

ŞIrnak’ta ‘’Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun’’ kapsamında 457 kişiye 3 milyon 817 bin lira ödeme yapılıyor.


  Kamyon dehşeti: 1 ölü 10 yaralı

Ankara - Konya kara yolunun Kulu Makası mevkiindeki kazada, Ankara’dan Konya yönüne seyir halindeki, Bayram K’nin kullandığı 42 PN 300 plakalı kamyon, Baran dinlenme tesisleri yakınında 06 H 1000 plâkalı otomobile çarptı.


  İlâç firmalarından “1 Haziran” uyarısı

ARAŞTIRMACI İlâç Firmaları Derneği (AİFD), karekodsuz ilâçlar için tarihin öne çekilmesi ve eczanelerde etiketlenmeleri talebinin, 1 Haziran’da daha büyük sıkıntı oluşturacağı uyarısında bulundu.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım