22 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yunanistan krizi etkilemez

Maliye Bakanı Şimşek, Yunanistan’ın ardından İspanya ve İtalya gibi ülkelerdeki ekonomik gelişmelerin Türkiye’yi nasıl etkileyeceğini değerlendirirken, “Türkiye’nin bu ülkelerle doğrudan ticarî ilişkileri sınırlı. Dolayısıyla bize doğrudan yansıması da sınırlı olur’’ dedi.

Vergilere ayar geliyor

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, çeşitli Vergi Kanunlarında değişiklik öngören Torba Yasa Tasarısına önümüzdeki hafta son şeklini vereceklerini bildirdi. Şimşek, doğru zamanlama ve değer maksimizasyonu çerçevesinde özelleştirmede gerekeni yapacakları, bankalar ve diğer özelleştirmelerde de bunun böyle olacağını söyledi. Arap Ekonomik Forumu dolayısıyla Lübnan’ın başşehri Beyrut’ta bulunan Maliye Bakanı Şimşek, soruları cevapladı. Çeşitli vergi düzenlemeleriyle ilgili olarak gündemlerinde Torba Yasa Tasarısı bulunduğunu kaydeden Şimşek, bu Tasarıda Anayasa Mahkemesince iptal edilen hükümlerin yanı sıra diğer bazı hususlara da yer verildiğini belirtti.

Tasarıda Gelir İdaresini güçlendirmeye yönelik bir takım tedbirlerin yer alacağını, aynı şekilde vergi denetimleriyle ilgili düzenlemeler bulunacağını ifade eden Şimşek, ‘’Denetimin koordine edilmesi yeni esaslara bağlanacak. Yeni sistemde diyelim vergiyle ilgili resmî bir düzenleme (tebliğ, sirküler) yapıldı. Ama denetim elemanı gitti bu görüşe aykırı bir rapor düzenleyerek, ceza kesti. O raporun geçerliliği olmayacak. Bu ve bunun gibi teknik düzenlemeleri de içeren Torba Yasa Tasarısına son şeklini önümüzdeki hafta başında veririz diye düşünüyorum’’ açıklamasında bulundu. Şimşek, vergi güvenlik müesseseleriyle ilgili bir soru üzerine de, bunun çok daha geniş düzenlemeler içerdiğini vurguladı.

YUNANİSTAN'DAKİ

KRİZ BİZİ ETKİLEMEZ

Bakan Şimşek, malî kuralla ilgili görüşlerini açıklarken de, malî kuralla birlikte, malî disiplini pekiştireceklerini belirtti. Türkiye’nin küresel krizden çıkış stratejisini ilk açıklayan ülkelerden birisi olduğunu ifade eden Şimşek, bir soru üzerine Yunanistan ve Avrupa ülkelerinde yaşanan malî krizin Türkiye'yi etkilemeyeceğini savundu. Özelleştirmeye sadece bir gelir kaynağı olarak bakmadıklarını kaydeden Şimşek, özelleştirmenin değişik sektörlerde rekabeti ve verimliliği arttırmaya önemli katkısı bulunduğunu vurguladı. Bakan Şimşek, şöyle devam etti: "Özelleştirmede biz işimize bakarız. Türkiye’ye doğru olan özelleştirmeyi yaparız. Önemli olan kamunun daha verimli, daha kaliteli hizmet verecek şekilde yeniden yapılandırılmasıdır. Özelleştirmeye de bu çerçevede bakıyoruz. Tabiî ki özelleştirmeye ilginin yoğun olmasını isteriz.’’

22.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Yunanistan krizi etkilemez

  10 YILDIR DENETLENEMEYEN BELEDİYELER VAR

  İhracatta liderlik otomotive geçti

  Sendikalar ortak metin okuyacak

  Benzine 10 kuruş indirim

  Büyükekşi, yeniden başkanlığa aday

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.