22 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

10 YILDIR DENETLENEMEYEN BELEDİYELER VAR

İçişleri Bakanlığı Müfettişi Vahdettin Özcan, “10 yıldır harcamaları denetlenmeyen belediyeler var. Türkiye’de kamu harcamalarının yüzde 13-15’i denetlenebiliyor. Her kurum gerek denetim organlarına, gerekse yargıya hesap verebilir olmalı. Kamu yönetiminde etik, kamu görevlilerinin karar alırken dürüstlük, adalet, saydamlık ve hesap verebilirlik gibi bir takım ahlâkî değerler ve ilkeler bütününe denir” dedi.

EN BÜYÜK PROBLEM: İŞİ EHLİNE VERMEMEK

Kamuda etik kurallardan uzaklaşmanın beraberinde yozlaşmayı getirdiğini açıklayan Özcan, “Adam kayırmacılık ve hizmet kayırmacılığı, kamudaki yozlaşma örnekleridir. Bizim en önemli sorunumuz liyâkatsizlik, yani işin ehline verilmemesi. Güçsüz insanlara iş yaptırmak kolaydır. Talimat verirsiniz, onlar da harfiyen yerine getirir. Günümüzde kamu etiğinin yeniden inşa edilmesi gerekir” diye konuştu.

Kamu harcamalarının yüzde 15’i denetleniyor

İÇİŞLERİ Bakanlığı Müfettişi Vahdettin Özcan, kamuda etik kurallardan uzaklaşmanın yozlaşmayı meydana getirdiğini bunun da yönetime karşı güven krizi oluşturduğunu söyledi. Özcan, “Bizde hesap verilebilirlik henüz sağlanabilmiş değil. 10 yıldır harcamaları denetlenmeyen belediyeler var. Türkiye’de kamu harcamalarının yüzde 13-15’i denetlenebiliyor. Her kurum gerek denetim organlarına gerekse yargıya hesap verebilir olmalı” dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından personele yönelik hizmet içi eğitim programları kapsamında düzenlenen “Kamuda Etik Kültürü” konulu seminer Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra ilçe belediyelerinde görevli personelin de katıldığı seminerde konuşan İçişleri Bakanlığı Müfettişi Vahdettin Özcan, son 10-15 yılda etik dendiğinde akla meslek kurallarının geldiğini belirterek, etiğin aslında evrensel bir kavram olduğunu vurguladı. Kamuda etik kurallardan uzaklaşmanın beraberinde yozlaşmayı getirdiğini açıklayan Özcan, “Adam kayırmacılık, siyasal kayırmacılık, hizmet kayırmacılığı, rant kollama, vurgunculuk, lobicilik, rüşvet, hediye alma, verimsizlik ve israf da kamudaki yozlaşma örnekleridir. Yozlaşmanın sonucunda da yönetime karşı güven krizi ve liyakatsizliği meydana getiriyor” şeklinde konuştu.

22.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Yunanistan krizi etkilemez

  10 YILDIR DENETLENEMEYEN BELEDİYELER VAR

  İhracatta liderlik otomotive geçti

  Sendikalar ortak metin okuyacak

  Benzine 10 kuruş indirim

  Büyükekşi, yeniden başkanlığa aday

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.